5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

All-inclusive op Griekenland. You love it or you hate it, zegt men en ik denk ook dat het echt zo is. Zelf ben ik ooit één keer naar een all-inclusive hotel geweest en voor mij (en Vincent) was dat ook direct eens en nooit meer. En ik kan me nog voorstellen dat je in Egypte, Mexico of Turkije kiest voor all-inclusive. Maar op Griekenland, NO WAY! Vandaag dan ook  5 x waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan 😉 .

1# Drukte in een all-inclusive

Want oh boy, wat kan het druk zijn in die resorts! Zeker in het hoogseizoen zit het gewoon helemaal vol. En laten we eerlijk zijn, we willen ons toch niet voelen als een stelletje kippen in een opgesloten hok? Je wilt toch niet in de rij staan voor je eten? Of voor een activiteit? Voor ons is Griekenland lekker tot rust komen en als je drukte zoekt ga je naar het centrum.

#2 Eten & drinken

Oke wij zijn geen grote voorstander van eten en drinken in all-inclusive hotels, vooral niet op het mooie Karpathos. Maar toch is het goed om even te benoemen waarom.

Elke dag hetzelfde eten & drinken

Handig natuurlijk dat het eten en drinken is inbegrepen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Want is het nu echt gezellig om elke avond in hetzelfde restaurant, met dezelfde mensen en bediening? Laat staan dat je met zijn alle in een rijtje staat om op te scheppen. Ik vind in de rij staan bij het ontbijt in een gewoon hotel al erg, kun je nagaan als het de hele dag door zo zou gaan.

Verwarmde schalen eten

En dan nog even over die bakken waar het eten in ligt… In Nederland houden de hotels zich over het algemeen aan de regels over het feit hoe lang het eten in verwarmde schalen mag liggen. In het buitenland wordt hier meestal wat minder aandacht aan gegeven. Hierdoor is de kans groot dat er allemaal bacteriën op groeien, voordat je het naar binnen schuift.

En eerlijk, het ziet er meestal ook uit of dat het vanuit een blik zo in de verwarmde bak is gegooid toch? En oké, sommige all-inclusive hotel zijn op het gebied van eten en drinken een stuk beter, maar daar hangt wel weer een prijskaartje aan. Wanneer je meer betaald, kan het zijn dat je bijvoorbeeld à la carte kan eten en dat is dan wel weer een stuk fijner. 

Wat nou zonder all-inclusive?

Maar toch, je wilt toch wat zien van Griekenland en genieten van échte Griekse specialiteiten en de lokale gastvrijheid? Je kunt bijvoorbeeld eens heerlijk ontbijten bij En Plo in de haven van Pigadia. Eens een ander ontbijtje dan uit je hotel. Vergeet ook niet af te wisselen in restaurants voor lunch of in de avond. Wij hebben een blog geschreven over onze 5 favorieten restaurants op Karpathos. Lekker logies/ontbijt boeken dus en buiten de deur genieten!

#3 All-inclusive naar Griekenland is ongezellig

De Grieken zijn zeer gastvrij en dat zal je echt merken als je in een klein hotel of een appartement zit. Omdat het kleinschalig is, heb je vaak goed contact met de locals en dat is natuurlijk altijd gezellig. In een groot all-inclusive hotel mis je dit dan ook. Het hotel is gericht op véél mensen in één keer. Bij kleinere accommodaties zijn vaak de praatjes met andere gasten en personeel erg leuk. Een groot all-inclusive hotel is gewoon een stuk onpersoonlijker.

#4 Het hotel bepaald je ritme

Je bent op vakantie, dus je wilt heerlijk genieten van de vrije tijd die je nu hebt, toch? Je hoeft tenslotte even niet meer op te staan, omdat je werkgever je om 8 uur op het werk verwacht. Dikke pech als je in een all-inclusive hotel zit dan! Je ritme wordt geheel bepaald door het hotel en meestal ook nog eens door andere gasten. Ontbijt, lunch en diner daar hangen vasten tijden aan.

Afhankelijk van het aantal sterren heb je ook vaste tijden voor snacks en drankjes tussendoor en heb je om 23.00 uur nog honger? Jammer, dan is het all-in concept gesloten. Daarnaast ga je vaak ook rekening houden met andere gasten.  Je gaat je handdoek ‘s morgens vroeg ook klaar leggen, want anders is om 9 uur uur je plek bezet en ontbijten doe je vóór 9 uur, want anders staat er zo’n lange rij etc. etc…

Eilandhoppen Griekenland

#5 Je ziet zo weinig van het land

Griekenland is zo prachtig. De mooie stranden, het Griekse eten, de gastvrijheid en de history is echt iets wat je niet mag missen als je naar Griekenland toe gaat. Maar als je een all-inclusive hotel in Griekenland boekt, dan zie je waarschijnlijk helemaal NIETS van het land. Boek dus lekker een kleinschalig hotel of appartement en ga er lekker op uit! Wil je eens het Griekse eiland Karpathos bezoeken, check dan onze start guide hoe je zonder een all-inclusive hotel lekker kan genieten van alles moois!

Disclaimer

Dit waren ze dan, de redenen om niet all-inclusive naar Griekenland te gaan. Ik wil nog even een laatste disclaimer toevoegen aan de tekst, want ik begrijp dat er veel mensen zijn voor een all-inclusive verblijf kiezen. Je weet namelijk wat je krijgt en er komen in principe geen kosten bij. Ik begrijp dan ook dat voor mensen met wellicht een kleiner budget, dat zij voor zo’n soort vakantie kiezen en daar heb ik ook helemaal niets op tegen. Maar los van dit, vind ik all-inclusive vakanties gewoon zonde, omdat je niets mee krijgt van een land en/of cultuur. 🙂

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

De beste accommodatie voor je huwelijksreis naar Karpathos

De beste accommodatie voor je huwelijksreis naar Karpathos

Griekenland is een bestemming dat vaak gekozen wordt als het gaat om een huwelijksreis. Logisch, want het ligt relatief dichtbij, het is ontzettend romantisch en (over het algemeen) ook nog betaalbaar! In deze blog nemen we jou mee, waarom Karpathos een perfect eiland...

Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

Athene is een geweldige stad. Vorig jaar waren Vincent en ik tijdens een tussenstop een paar uurtjes in deze wereldstad en we hebben echt genoten. Het eerste op de planning toen we er waren: een bezoek aan de Akropolis in Athene. Alles over dit wereldwonder lees je in...

2 Comments

  1. Loved your blog!

    Reply
    • Thank you!

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.