5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

All-inclusive. You love it or you hate is zegt men en ik denk ook dat, dat echt zo is. Zelf ben ik ooit één keer naar een all-inclusive hotel geweest en voor mij (en Vincent) was dat ook direct eens en nooit meer. En ik kan me nog voorstellen dat je in Egypte, Mexico of Turkije kiest voor all-in, maar in Griekenland NO WAY! Vandaag dan ook  5 x waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan.

 

De drukte

Want oh boy, wat kan het druk zijn in die resorts! Zeker in het hoogseizoen zit er gewoon helemaal vol. En laten we eerlijk zijn, we willen ons toch niet voelen als een stelletje kippen in een opgesloten hok? Je wilt toch niet in de rij staan voor je eten? Of voor een activiteit?

 

Eten & drinken

Handig natuurlijk dat het eten en drinken is inbegrepen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Want is het nu echt gezellig om elke avond in hetzelfde restaurant, met dezelfde mensen, in de rij te staan voor je eten? Ik vind in de rij staan bij het ontbijt in een gewoon hotel al erg, kun je nagaan als het de hele dag door zo zou gaan. En dan nog even over die bakken waar het eten in ligt… In Nederland houden de hotels zich over het algemeen aan de regels over het feit hoe lang het eten in verwarmde schalen mag liggen, in het buitenland is hier meestal wat meer maling aan. En eerlijk, het ziet er meestal ook uit of dat het vanuit een blik zo in de verwarmde bak is gegooid toch? En oké, sommige all-inclusive hotel zijn op het gebied van eten en drinken een stuk beter, maar daar hangt wel weer een prijskaartje aan. Wanneer je meer betaald kan het zijn dat je bijvoorbeeld à la carte kan eten en dat is dan wel weer fijn.  Maar toch, je wilt toch wat zien van Griekenland en genieten van échte Griekse speciliteiten en de locale gastvrijheid? Lekker logies/ontbijt boeken dus en buiten de deur genieten!

 

all-inclusive naar Griekenland

 

Onpersoonlijk en ongezellig

de Grieken zijn zeer gastvrij en dat zul je echt merken als je een klein hotel boekt of een appartement. Omdat het kleinschalig is heb je vaak goed contact met de locals en dat is natuurlijk altijd gezellig. In een groot all-inclusive hotel mis je dit dan ook. Het hotel is vooral gebrand op het zo veel mogelijk verdienen en oprechte, gezellige praatjes met de gasten hoort daar (meestal) niet bij. Het is gewoon een stuk onpersoonlijker.

 

Het hotel bepaald je ritme

Je bent op vakantie dus je wilt heerlijk genieten van de vrije tijd die je nu hebt toch? Je hoeft tenslotte even niet meer op te staan, omdat je werkgever je om 8 uur op het werk verwacht. Dikke pech als je in een all-inclusive hotel zit dan, want je ritme wordt geheel bepaald door het hotel en meestal ook nog eens door andere gasten. Ontbijt, lunch en diner daar hangen vasten tijden van het hotel aan. Afhankelijk van het aantal sterren heb je ook vaste tijden voor snacks en drankjes tussendoor en heb je om 23.00 uur nog honger? Jammer, dan is het all-in concept gesloten. Daarnaast ga je vaak ook rekening houden met andere gasten.  Je gaat je handdoek ‘s morgens vroeg ook klaar leggen, want anders is om 9 uur uur je plek bezet en ontbijten doe je vóór 9 uur, want anders staat er zo’n lange rij etc. etc…

 

all-inclusive naar Griekenland

 

Je ziet zo weinig van het land

Griekenland is zo prachtig. De mooie stranden, het Griekse eten, de gastvrijheid en de history is echt iets wat je niet mag missen als je naar Griekenland toe gaat, maar als je een all-inclusive hotel in Griekenland boekt, dan zie je waarschijnlijk helemaal NIETS van het land. Boek dus lekker een kleinschalig hotel of appartement en ga er lekker op uit elke dag!

 

Dit waren ze dan, de redenen om niet all-inclusive naar Griekenland te gaan. En ik wil nog even een laatste disclaimer toevoegen aan de tekst, want ik begrijp dat er veel mensen zijn voor een all-inclusive verblijf kiezen. Je weet namelijk wat je krijgt en er komen in principe geen kosten bij. Ik begrijp dan ook dat voor mensen met wellicht een kleiner budget dat zij voor zo’n soort vakantie kiezen en daar heb ik ook helemaal niets op tegen. Maar los van dat vind ik all-inclusive vakanties gewoon zonde, omdat je gewoon niets mee krijgt van een land en/of cultuur. 🙂

 

Wat vind jij van all-inclusive vakanties?

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via FacebookInstagram en Pinterest.

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief