Mijn favorieten plekjes om te ontbijten op Karpathos

Ontbijten op Karpathos doen wij eigenlijk altijd thuis, maar af en toe buiten de deur ontbijten vinden we ook altijd erg lekker. Als we dat doen, ontbijten we in Pigadia bij En Plo of vlak bij ons huis bij Poseidon Blue. Hoe & wat lees je in deze blog 🙂

Ontbijten op Karpathos

Uitgebreid ontbijten vind ik ontzettend gezellig. Het is natuurlijk nog leuker als je op vakantie bent en ‘s morgens vroeg bij heerlijk weer en een prachtig uitzicht kunt ontbijten! Met ons eigen huis op Karpathos ontbijten we eigenlijk altijd thuis. Lekker (geroosterd) brood, thee en verse jus. Maar buiten de deur ontbijten vind ik ook erg leuk. Maar wat is er mooiers dan dat er af en toe voor je een heerlijk ontbijtje wordt klaargemaakt. Je bent immers ook op vakantie 😉

Naar En Plo gaan we als we lekker aan de haven willen ontbijten. Omdat het de hoofdstad is van Karpathos is er altijd wel wat te beleven aan de haven. Voor Poseidon Blue kiezen we juist als we wat meer rust willen met prachtig mooi uitzicht. Beiden hebben heerlijk ontbijt met lekkere goede koffie.

En Plo

Het restaurant En Plo vind je aan de haven in Pigadia ”onder” de bank / restaurant Akropolis naast de trap (zie hieronder via google maps). Voor En Plo kiezen we vaak als we op doorreis zijn naar een strandje wat verder van ons huis. Denk aan Appella, Kyra of Achata.

Bij En Plo hebben ze allemaal verschillende ontbijtjes met echt goede koffie. Je kunt van alles kiezen waar je trek in hebt, van lekker ontbijtje met yoghurt, gebakken eitje op brood of een club sandwich ;). En Plo is ook erg actief op Instagram, dus als je een mooie foto van je ontbijtje maakt, moet je ze zeker even taggen.

En Plo ontbijten Karpathos

Onze favoriet: yoghurt bowl

Een paar jaar geleden zijn er andere eigenaren in gekomen en lucky me is er aan de kaart niet mega veel veranderd! Tenminste, er zijn vooral dingen bij gekomen of qua uiterlijk gewijzigd, maar er zijn volgens mij weinig gerechten van de kaart verdwenen. Erg fijn, want mijn favorieten ontbijtje stond er dus nog op: een yoghurt bowl met verse jus en koffie. Vincent koos (ja, als ontbijt!) voor een clubsandwich met kip met patat. Beide gerechten zagen er prachtig uit. Je krijgt echt veel en het is echt heel lekker! Beeld je dan ook nog eens in dat je in je zomeroutfit, in de zon, aan de haven zit en je ochtend kan echt niet beter starten. 😉

In de avond happy hour

Mochten we ‘s avonds in Pigadia zijn dan brengen we ook graag een bezoekje aan En Plo, want ze hebben heerlijke cocktails en ook deze kaart is uitgebreider geworden en nu nog lekkerder 😉 P.S. om 16.30 uur start Happy Hour. Nog inspiratie nodig voor restaurants voor lunch of diner? Check onze 5 favorieten restaurants op Karpathos.

Poseidon Blue

Sinds Angela en Ingmar steeds meer overnemen van Angela der ouders zijn ze steeds meer aan het verbeteren aan hun hotel en restaurant concept. Het restaurant staat bekend om zijn kwaliteit en de gerechten zijn net even wat anders aangekleed en klaargemaakt. Ook zijn er al een aantal kamers aangepast naar een moderne en luxe segment. Hier kon het ontbijt natuurlijk niet bij achter blijven!

Ze hebben ook voor niet hotelgasten een speciale ontbijtkaart waar je uit een standaard menu kan kiezen met vers brood en fruit, sinaasappelsap, yoghurt en heerlijke toppings. Daarnaast nog een aantal luxere menu’s met een omelet of gebakken ei met spek, pancakes, glutenvrij ontbijt en ontbijtje voor de kids.

Daarnaast serveert Poseidon Blue heerlijke koffie. Voor de Nederlanders en Italianen is dit toch wel het belangrijkste om je dag goed te beginnen! De combinatie van het heerlijk uitgebreide ontbijt met het uitzicht op het strandje Damatria is fantastisch!

Wist je dat je bij Poseidon ook kunt overnachten en dineren?

Ontbijten Karpathos Poseidon Blue (4)
Ontbijten Karpathos Poseidon Blue (8)
Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het...

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella! De route naar Apella strand Apella ligt in het Noorden van...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.