Mijn favorieten plekjes om te ontbijten op Karpathos

Ontbijten op Karpathos doen wij eigenlijk altijd thuis, maar af en toe buiten de deur ontbijten vinden we ook altijd erg lekker. Als we dat doen, ontbijten we in Pigadia bij En Plo of vlak bij ons huis bij Poseidon Blue. Hoe & wat lees je in deze blog 🙂

Ontbijten op Karpathos

Uitgebreid ontbijten vind ik ontzettend gezellig. Het is natuurlijk nog leuker als je op vakantie bent en ‘s morgens vroeg bij heerlijk weer en een prachtig uitzicht kunt ontbijten! Met ons eigen huis op Karpathos ontbijten we eigenlijk altijd thuis. Lekker (geroosterd) brood, thee en verse jus. Maar buiten de deur ontbijten vind ik ook erg leuk. Maar wat is er mooiers dan dat er af en toe voor je een heerlijk ontbijtje wordt klaargemaakt. Je bent immers ook op vakantie 😉

Naar En Plo gaan we als we lekker aan de haven willen ontbijten. Omdat het de hoofdstad is van Karpathos is er altijd wel wat te beleven aan de haven. Voor Poseidon Blue kiezen we juist als we wat meer rust willen met prachtig mooi uitzicht. Beiden hebben heerlijk ontbijt met lekkere goede koffie.

En Plo

Het restaurant En Plo vind je aan de haven in Pigadia ”onder” de bank / restaurant Akropolis naast de trap (zie hieronder via google maps). Voor En Plo kiezen we vaak als we op doorreis zijn naar een strandje wat verder van ons huis. Denk aan Appella, Kyra of Achata.

Bij En Plo hebben ze allemaal verschillende ontbijtjes met echt goede koffie. Je kunt van alles kiezen waar je trek in hebt, van lekker ontbijtje met yoghurt, gebakken eitje op brood of een club sandwich ;). En Plo is ook erg actief op Instagram, dus als je een mooie foto van je ontbijtje maakt, moet je ze zeker even taggen.

En Plo ontbijten Karpathos

Onze favoriet: yoghurt bowl

Een paar jaar geleden zijn er andere eigenaren in gekomen en lucky me is er aan de kaart niet mega veel veranderd! Tenminste, er zijn vooral dingen bij gekomen of qua uiterlijk gewijzigd, maar er zijn volgens mij weinig gerechten van de kaart verdwenen. Erg fijn, want mijn favorieten ontbijtje stond er dus nog op: een yoghurt bowl met verse jus en koffie. Vincent koos (ja, als ontbijt!) voor een clubsandwich met kip met patat. Beide gerechten zagen er prachtig uit. Je krijgt echt veel en het is echt heel lekker! Beeld je dan ook nog eens in dat je in je zomeroutfit, in de zon, aan de haven zit en je ochtend kan echt niet beter starten. 😉

In de avond happy hour

Mochten we ‘s avonds in Pigadia zijn dan brengen we ook graag een bezoekje aan En Plo, want ze hebben heerlijke cocktails en ook deze kaart is uitgebreider geworden en nu nog lekkerder 😉 P.S. om 16.30 uur start Happy Hour. Nog inspiratie nodig voor restaurants voor lunch of diner? Check onze 5 favorieten restaurants op Karpathos.

Poseidon Blue

Sinds Angela en Ingmar steeds meer overnemen van Angela der ouders zijn ze steeds meer aan het verbeteren aan hun hotel en restaurant concept. Het restaurant staat bekend om zijn kwaliteit en de gerechten zijn net even wat anders aangekleed en klaargemaakt. Ook zijn er al een aantal kamers aangepast naar een moderne en luxe segment. Hier kon het ontbijt natuurlijk niet bij achter blijven!

Ze hebben ook voor niet hotelgasten een speciale ontbijtkaart waar je uit een standaard menu kan kiezen met vers brood en fruit, sinaasappelsap, yoghurt en heerlijke toppings. Daarnaast nog een aantal luxere menu’s met een omelet of gebakken ei met spek, pancakes, glutenvrij ontbijt en ontbijtje voor de kids.

Daarnaast serveert Poseidon Blue heerlijke koffie. Voor de Nederlanders en Italianen is dit toch wel het belangrijkste om je dag goed te beginnen! De combinatie van het heerlijk uitgebreide ontbijt met het uitzicht op het strandje Damatria is fantastisch!

Wist je dat je bij Poseidon ook kunt overnachten en dineren?

Ontbijten Karpathos Poseidon Blue (4)
Ontbijten Karpathos Poseidon Blue (8)
Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

De mogelijkheden om vega(n) te eten op Karpathos

De mogelijkheden om vega(n) te eten op Karpathos

Oh Yum! De Griekse keuken, heerlijk! Bij de Griekse keuken denken we vooral aan olijfolie, feta en vlees. Veel vlees! Gyros, souvlaki, bifteki, noem het maar op! Wanneer je vega(n) bent of last hebt van een allergie kan dit echt een uitdaging zijn. Maar dit valt in de...

5x onze favorieten restaurants op Karpathos

5x onze favorieten restaurants op Karpathos

Regelmatig krijgen wij privéberichtjes met vragen waar jullie beslist moeten eten volgens ons en ook vorige week was het weer raak ;). Daarom leek het ons leuk om onze favorieten restaurants op Karpathos met jullie te delen. Onderstaande 5 restaurants zijn allemaal...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *