Vakantie naar Karpathos

In deze starters guide vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw vakantie naar Karpathos te gaan plannen. Van het boeken van de vakantie, tot het huren van een auto, praktische informatie en de leukste hotspots van Karpathos. Enjoy!

Mijn eerste vakantie naar Karpathos

Mijn allereerste vakantie naar Karpathos was in 2004. Ik was toen 9 jaar oud en samen met mijn ouders gingen we 2 weken en verbleven in Kyra Panagia. Die vakantie kochten mijn ouders een vakantiehuis op het eiland en sindsdien heb ik geen jaar meer overgeslagen.

Vincent ging in 2011 voor het eerst mee en in 2017 kochten ook wij een huis op het eiland.

WE LOVE KARPATHOS en dit plekje willen we graag met je delen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw vakantie naar Karpathos te plannen én om alvast tips op te doen voor als je op bestemming bent.

* Deze pagina wordt nog regelmatig aangevuld*

 

Over dit Griekse eiland

Karpathos is een nog relatief onontdekt eiland in de Dodekanesos. Je vind het eiland tussen de grotere eilanden Kreta en Rhodos in. Het eiland kent vooral bergen en is daarom ook in trek bij wandelaars. Maar op Karpathos moet je ook zijn voor de mooie stranden en de knusse taverna’s.

Vanaf eind april gaan de eerste rechtstreekse vluchten voor vakanties naar Karpathos en de laatste vluchten gaan zo eind september / begin oktober.

Een vakantie naar Karpathos is perfect als je op zoek bent naar een nog echt Grieks eiland zonder all-inclusive hotels en veel uitgaansgelegenheden. En wanneer je houdt van een combi strand/actief.

Boek je vakantie naar Karpathos

Hieronder vind je een overzicht van touroperators en organisaties die pakketten, vliegtickets en/of accommodatie aanbieden op Karpathos. Enkele van onderstaande links zijn affiliate links. Dit betekent dat jij de normale prijs betaald en ik hier een klein % van het bedrijf van krijg. Op deze manier kan ik The Karpathos guide weer bekostigen 🙂 Bedankt!

Pakketreizen

Accommodatie

Vervoer op Karpathos

Hoewel er op Karpathos tussen bepaalde punten bussen rijden, is het openbaar vervoer absoluut niet zoals wij zijn gewend. Daarnaast vinden wij dat Karpathos zoveel moois te bieden heeft dat het zonde is om niet je eigen vervoer te regelen. Je kunt het beste voor een auto gaan, maar er zijn ook  quads en scooters te huur op het eiland.

Praktische zaken

Het weer op Karpathos

Het weer op Karpathos

Eten & drinken

Wij vinden het fantastisch dat Karpathos geel walhalla aan all-incluvie is, het eiland heeft namelijk zoveel leuke tarverna’s te bieden.

Karpathos activiteiten & hotspots

Dit Griekse eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, maar ook wandelen is erg in trek op Karpathos. Daarnaast heb je natuurlijk boottrips die je kunt doen naar stranden of buureiland Saria of Kassos. En vergeet natuurlijk de leuke dorpen in de bergen niet 😉

Wist je dat Karpathos 1 van ‘s werelds beste hotspots is als het om windsurfen gaat?!

Meer lezen

Lees hier onze meest recente blogs over het eiland!

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella! De route naar Apella strand Apella ligt in het Noorden van...

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

De hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos is Karpathos stad, maar wordt ook vaak Pigadia genoemd. Alles over deze plek lees je in deze blog! Waar ligt de hoofdstad van Karpathos? De hoofdstad van Karpathos ligt aan de oostkant van het eiland. Vanaf de luchthaven...

Island life op Karpathos #1

Island life op Karpathos #1

Tijd om de eerste update te schrijven over onze island life avonturen als digital nomads op Karpathos! Het begon allemaal op woensdag 6 januari, wat was dat een spannende dag. Midden in corona tijd met beperkte informatie onze vliegreis maken naar Karpathos. Hier ging...