Vakantie naar Karpathos

In deze starters guide vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw vakantie naar Karpathos te gaan plannen. Van het boeken van de vakantie, tot het huren van een auto, praktische informatie en de leukste hotspots van Karpathos. Enjoy!

Mijn eerste vakantie naar Karpathos

Mijn allereerste vakantie naar Karpathos was in 2004. Ik was toen 9 jaar oud en samen met mijn ouders gingen we 2 weken en verbleven in Kyra Panagia. Die vakantie kochten mijn ouders een vakantiehuis op het eiland en sindsdien heb ik geen jaar meer overgeslagen.

Vincent ging in 2011 voor het eerst mee en in 2017 kochten ook wij een huis op het eiland.

WE LOVE KARPATHOS en dit plekje willen we graag met je delen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw vakantie naar Karpathos te plannen én om alvast tips op te doen voor als je op bestemming bent.

* Deze pagina wordt nog regelmatig aangevuld*

 

Over dit Griekse eiland

Karpathos is een nog relatief onontdekt eiland in de Dodekanesos. Je vind het eiland tussen de grotere eilanden Kreta en Rhodos in. Het eiland kent vooral bergen en is daarom ook in trek bij wandelaars. Maar op Karpathos moet je ook zijn voor de mooie stranden en de knusse taverna’s.

Vanaf eind april gaan de eerste rechtstreekse vluchten voor vakanties naar Karpathos en de laatste vluchten gaan zo eind september / begin oktober.

Een vakantie naar Karpathos is perfect als je op zoek bent naar een nog echt Grieks eiland zonder all-inclusive hotels en veel uitgaansgelegenheden. En wanneer je houdt van een combi strand/actief.

Bestel jouw Karpathos reisgids!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Karpathos precies weten welke highlights op Karpathos je niet mag missen? Dan is ons e-book precies wat je zoekt!

Onze digitale reisgids bevat 80 pagina’s met informatie, tips, hotspots, stranden en restaurants die je niet mag missen. Zo weet je zeker dat je een fantastische vakantie naar Karpathos tegemoet gaat!

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Boek je vakantie naar Karpathos

Hieronder vind je een overzicht van touroperators en organisaties die pakketten, vliegtickets en/of accommodatie aanbieden op Karpathos. Enkele van onderstaande links zijn affiliate links. Dit betekent dat jij de normale prijs betaald en ik hier een klein % van het bedrijf van krijg. Op deze manier kan ik The Karpathos guide weer bekostigen 🙂 Bedankt!

Pakketreizen

Accommodatie

Vervoer op Karpathos

Hoewel er op Karpathos tussen bepaalde punten bussen rijden, is het openbaar vervoer absoluut niet zoals wij zijn gewend. Daarnaast vinden wij dat Karpathos zoveel moois te bieden heeft dat het zonde is om niet je eigen vervoer te regelen. Je kunt het beste voor een auto gaan, maar er zijn ook  quads en scooters te huur op het eiland.

Praktische zaken

Het weer op Karpathos

Het weer op Karpathos

Eten & drinken

Wij vinden het fantastisch dat Karpathos geel walhalla aan all-incluvie is, het eiland heeft namelijk zoveel leuke tarverna’s te bieden.

Tours bij Art and Walk

Art and Walk is hét bedrijf op Karpathos dat wandelingen, mozaïek workshops en dagtrips naar Kasos doet. Het bedrijf wordt gerund door een fantastisch stel: Renate ( Nederlandse) en Thom (Zweeds). Wil je dus iets actief doen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Karpathos activiteiten & hotspots

Dit Griekse eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, maar ook wandelen is erg in trek op Karpathos. Daarnaast heb je natuurlijk boottrips die je kunt doen naar stranden of buureiland Saria of Kassos. En vergeet natuurlijk de leuke dorpen in de bergen niet 😉

Wist je dat Karpathos 1 van ‘s werelds beste hotspots is als het om windsurfen gaat?!

Meer lezen

Lees hier onze meest recente blogs over het eiland!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Vanaf Karpathos een dagtrip met de boot naar Kasos

Vanaf Karpathos een dagtrip met de boot naar Kasos

Gisteren zijn wij voor het eerst(!) met de boot naar Kasos geweest. Het plan stond al zolang op ons lijstje, maar elke keer was de vakantie alweer voorbij en waren we nog niet geweest. Gisteren was het dus de hoogste tijd: een dagtrip naar Kasos. In deze blog nemen we...