Karpathos airport: alles wat je moet weten

Niet iedereen verwacht dat Karpathos een eigen airport heeft, omdat het eiland zo klein is. Toch heeft Karpathos wel degelijk een airport. Officieel het het Karpathos Island National Airport, maar wordt vaak Karpathos airport genoemd en voor wie dat wil weten: de IATA code is AOK. In dit artikel vertellen we je meer over dit vliegveld en wat je er kunt verwachten!

Geschiedenis en Locatie

Karpathos Airport ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Pigadia, in de plaats Afiartis. Hoewel veel mensen denken dat het eiland nog niet zo lang een eigen vliegveld heeft, was het al mogelijk om hier heen te vliegen in 1970! Sindsdien is het uiteraard wel meerdere malen verbouwd, zeker nu er meer en meer toeristen naar het eiland komen.

Vanaf de luchthaven ben je in zo’n 20 minuten in Pigadia (Karpathos-stad) en Arkassa. Naar Amoopi rij je in zo’n 15 minuten.

Vluchten van en naar Karpathos airport

Karpathos Airport bedient voornamelijk binnenlandse vluchten en seizoensgebonden internationale routes.

Het hele jaar komen er meerdere keren per week binnenlandse vluchten vanuit Rhodos, Kasos en Athene naar het eiland. De eerste internationale routes starten meestal eind april. De Nederlandse vluchten van TUI en Sunweb zijn altijd als eerste bij. Meestal zo rond 25 april. Gedurende het hoogseizoen, van mei tot oktober, zijn er directe vluchten naar en van verschillende Europese steden. Hieronder vind je een lijstje:

Karpathos airport

Leuk om ook eens in te kijken is de Facebookgroep over Karpathos airport.
Met diverse info en leuke filmpjes en foto’s.

Terminal

De terminal van Karpathos Airport is klein maar efficiënt. Het beschikt over basisvoorzieningen zoals een informatiebalie, toiletten en een café-bar. Daarnaast vind je hier ook diverse autoverhuur bedrijven en kun je hier uiteraard terecht mocht je bagage missen of deze kapot zijn. Dit kantoor zit in de vertrekhal.

Horeca en shops

Er is een café-bar waar passagiers snacks en drankjes kunnen kopen. Dit is vooral handig voor reizigers die vroeg aankomen of wachten op hun vlucht. Na de doune vind je nog een café waar je water, soda, snacks en broodjes kunt halen en er is een duty free shop waar je o.a. terecht kunt voor (Griekse) dranken, parfum, chocolade, souveniers en sigaretten.

Lokaal vervoer

Na aankomst op Karpathos Airport kun je met eigen vervoer of een taxi naar je accommodatie te reizen. Helaas rijden er niet standaard bussen tussen de luchthaven en de dorpen. Deze bussen worden op dat moment namelijk ingezet voor de tourperators. Taxi’s zijn gemakkelijk beschikbaar en een ritje naar Pigadia kost 35 euro (2023). Uiteraard kun je ook een auto huren op Karpathos. Afhankelijk van wat je hebt besproken met het verhuurbedrijf staan ze meestal op je te wachten of kun je, je melden bij hun balie op de luchthaven en je auto vervolgens mee nemen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. Wat is de beste manier om van Karpathos Airport naar mijn hotel te komen?

De beste manier om van het vliegveld naar je hotel te komen is per taxi of huurauto.

2. Wat zijn de openingstijden van Karpathos Airport?

Karpathos Airport is geopend volgens het vluchtschema. Het is dus niet zoals andere drukke luchthavens altijd geopend. Wanneer er een (halve) dag geen vluchten zijn is het vliegtuig dan ook niet toegankelijk.

3. Hoe lang moet ik van te voren op Karpathos airport zijn?

De bussen van de touroperators zijn er meestal tussen de 2,5 tot 2 uur voor een vlucht. Reis je zelf naar de luchthaven dan kun je voor een internationale vlucht 1,5 uur aanhouden en bij een binnenlandse vlucht 1 uurtje. Zeker als je alleen handbagage hebt en al online hebt ingecheckt kun je gelijk doorlopen.

4. Kan ik pinnen op de luchthaven?

Ja, je kan hier pinnen. In de aankomsthal staat ook een ATM machine.

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Ontdek Karpathos met de bus

Ontdek Karpathos met de bus

Karpathos met de bus ontdekken? Dat kan! Alhoewel we het liefst aanraden om een auto te huren op Karpathos, snappen we dat niet iedereen dit wilt of kan. Gelukkig is de bus dan ook een optie! In dit artikel vertellen we je meer over het reizen met de bus op Karpathos....

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Op Facebook zijn er diverse groepen over Griekenland en elke keer als iemand weer een vraag heeft over Karpathos zijn er altijd weer een stuk of 10 mensen die schreeuwen: "NIET NAAR TOE GAAN, HET WAAIT DAAR ALTIJD KEIHARD JE KAN NIKS DAAR". Nu willen we zeker niet...

Hoe is het weer op Karpathos?

Hoe is het weer op Karpathos?

Het afgelopen jaar hebben we de temperatuur, windkracht, windrichting en regenval elke dag bijgehouden. We hebben deze informatie verwerkt in handige tabellen en hopen je hier mee wat meer informatie te kunnen geven over wat je van het weer op Karpathos kunt...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *