Kalimera!

Wij zijn Vincent en Athina. Een koppel uit Nederland, maar verliefd op Griekenland. Over het Griekse eiland Karpathos waar we al jaren kwamen was nog weinig bekend en zo ontstaat onze eerste reisblog The Karpathos guide. Nu we voor lange tijd in Griekeland zijn besloten we dat er meer te ontdekken was dan alleen Karpathos en dus reizen we naar andere eilanden om te zien wat zij te bieden hebben en zo ontstond begin 2023 Must do Greece.

Must do Greece and The Karpathos guide 1
Must do Greece and The Karpathos guide 2

Hoe hebben dit allemaal kunnen doen?

Voor 2021 hadden we al het plan om een sabbatical te nemen en eens te kijken hoe we het zouden vinden om 6 maanden in Griekenland te verblijven. Maar toen ik 2020 corona uitbrak, we in september niet op vakantie konden en we echt opzaten tegen een corona-winter in Nederland besloten we maar direct ontslag te nemen en zo snel mogelijk op het vliegtuig te stappen. En dus werd april 2021 december 2020.

Na een paar maanden op Karpathos wisten we: dit willen we meer! Lange tijd in Griekenland kunnen verblijven. EN dus besloten we ons huis in Nederland te verkopen aangezien de prijzen de pan uit reisde konden we ons huis goed verkopen. We kochten een bus en bouwde deze om naar camper, zodat we daarmee konden reizen en ook direct een huis op wielen hadden voor de maanden die we in Nederland zouden zitten.

Vincent klopte weer aan bij zijn oude werkgever of hij voor 3 dagen vanuit Griekenland kon werken en dat was goed. En daarnaast hebben we The Karpathos guide waar ik (Athina) vooral mee bezig ben.

En verder doen zijn we vooral ook lekker aan het relaxen en genieten we van het leven😊

 

Hoe zijn we ooit op Karpathos terecht gekomen?

Mijn (Athina’s) ouders kwamen voor het eerst in ’94 op het eiland (toen mijn lieve mama zwanger was van mij, dus het had zo moeten zijn!). In 2004 gingen we met z’n drietjes. Ze wilde altijd al een huis op eens Grieks eiland en nadat ze zagen dat Karpathos zo weinig veranderd was en nog zo authentiek was gebleven besloten ze die vakantie op zoek te gaan naar een huis en dat lukte!

Vanaf 2005 vierde we dus vakantie op Karpathos in ons eigen huis. Toen ik wat ouder werd zei ik vaak: “straks kom ik niet meer hoor! Ik wil de wereld rondreizen.” Nou dat hebben we gezien… NOT. Ik heb geen jaar overgeslagen en in 2012 toen ik Vincent voor het eerst meenam was ook huis verkocht. Dus toen ik 2017 een mooie kans zich voordeed konden we ons eigen huis op Karpathos natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan 😉

 

Welke elektronica gebruiken we?