Het weer op Karpathos

Karpathos is net als vele andere Griekse eilanden echt een seizoenseiland. De beste klimaat om een bezoek te brengen is tussen 1 mei tot zo’n half oktober. Uiteraard kun je ook buiten het seizoen gaan. Houd er dan wel rekening mee dat het dan echt een stuk stiller is. Heel veel restaurants zijn dan ook gesloten. Ook vliegen er in deze periode bijna geen vliegtuigen en zal je via Athene of Rhodos moeten vliegen. Maar hoe is het weer nu eigenlijk op Karpathos? Nou dat hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Ik vertel je wat elke maand bijzonder maakt.

Maand mei is de start van het seizoen

De maand mei is de start van het seizoen, dan gaat Karpathos weer echt open. Alle restaurants zijn weer open en het hele eiland is weer in beweging. In deze maand is het eiland ook nog het groenst, veel groener dan in juli of augustus bijvoorbeeld. Wel moet je rekening houden met een enkele regenbui en ook het water is nog niet echt opgewarmd. Het is tussen de 20 tot 30 graden op het eiland dus je kunt de dagen al prima op het strand doorbrengen!

Araki strand Karpathos

Maand juni wordt het water warmer

De maand juni is toch wel de stilte voor de storm 😉 De maand valt lekker tussen twee vakanties in en is dus heerlijk rustig. Wel is het weer al een stuk beter dan in mei en ook het water is al wat meer opgewarmd. Juni is samen met september voor mij de beste reistijd om naar Karpathos te gaan.

Maand juli is perfect voor windsurfen

De duurste maand voor Karpathos is juli. Niet op het eiland zelf hoor, maar de vluchten er naar toe. In Juli vallen natuurlijk de eerste weken van de zomervakantie dus dat zal wel de reden zijn. Juli is verder ook weer een heerlijke maand qua temperatuur en ook voor windsurfen op Karpathos is deze maand – samen met augustus – uitermate geschikt omdat het vaak een stuk harder waait in Afiartis. Daarnaast is juli drukker dan mei en juni, maar wel gezellig druk.

Windsurfen op Karpathos
Karpathos lente bloemen

Maand augustus is drukste periode

Deze maand is het drukst periode van allemaal. Voor zover je het druk kunt noemen op Karpathos. Uiteraard is het geen Spanje of Turkije, maar toch is voor veel mensen die Karpathos kennen deze maand te druk. Behalve alle toeristen komen in augustus ook veel Amerikaanse Grieken naar Karpathos toe die hun familie en vrienden komen bezoeken. Uiteraard is de temperatuur heerlijk in augustus net als het zeewater.

Maand september neemt toerisme af

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar september. De zomervakanties zijn voorbij en dus is het een stuk rustiger op Karpathos. Echter is de temperatuur nog heel fijn en ook het zeewater is heerlijk opgewarmd de afgelopen maanden. Overdag ligt de temperatuur zo rond de 25 á 30 graden, wel koelt het ’s avonds iets meer af dus zorg wel voor een trui in je koffer.

Maand oktober bouwt het seizoen zich af

De maand oktober is qua rust en temperatuur gelijk aan september. Wel heb je in oktober kans op de eerste regenbui, maar dit is meestal pas later in de maand. Tussen de 2e en 3e week van oktober gaan veel rechtstreekse vluchten voor het laatst en het eiland bereidt zich voor om te ‘sluiten’. Dit houdt ook in dat veel restaurants in de loop van oktober zullen sluiten. De laatste ingrediënten worden opgemaakt en dus kan het voorkomen dat niet alle gerechten van de kaart meer te krijgen zijn.

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Corona Karpathos | Wat is de status op het eiland?

Corona Karpathos | Wat is de status op het eiland?

Binnenkort naar Karpathos? Alles over de corona status op het eiland Karpathos lees je op deze pagina. We doen ons best de pagina zo up-to-date mogelijk te houden 🙂 Laatste update: 4 augustus 2021 Hoe is de situatie op Karpathos? We krijgen veel vragen hoe het hier...

Het openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s

Het openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf...

Quad huren op het eiland Karpathos

Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.