Waarom lente de mooiste periode is op Karpathos

Natuurlijk is Karpathos altijd genieten, maar de lente is extra speciaal. De temperatuur schiet omhoog, maar het is nog rustig en ontzettend groen. Wat wil je nou nog meer?

#1 Verlaten stranden (zonder strandbedjes en parasols!)

Yess! Dit is toch genieten! In de lente is het seizoen op Karpathos voor een deel nog niet begonnen (meestal zo eind april/ begin mei) en dus staan de strandbedjes en parasols nog niet op de stranden. In deze periode is de kans zelfs nog groot dat je helemaal alleen op het strand kunt zitten, hoe tof is dat?! Je eigen prive strandje ;). Wij zijn zelf regelmatig op vakantie geweest begin mei en hebben zelfs op de grote stranden op Karpathos zoals Kyra Panagia en Diakoftis alleen gezeten!

#2 Het weer is perfect in de lente!

Waar het in de zomer behoorlijk warm kan worden en (aan de kant van Afiartis/Arkassa) ook behoorlijk kan waaien op Karpathos is de lente perfect. Een graadje of 20 (soms 25 graden begin mei). Hier een daar wat wolken en oké, soms een bui, maar ook dat hoort bij de lente.

#3 Alles staat in bloei in de lente op Karpathos

Na (meestal) een regenachtige winter op Karpathos, staat het eiland onwijs in bloei in de lente. Dit veranderd snel zodra de regen weg blijft en de temperaturen omhoog gaan in de zomer, maar in de lente kun je hier nog volop van genieten!

Lente Karpathos Diakoftis strand
Lente Karpathos Ammoopi strand

#4 Perfect voor activiteiten

Waar het in de zomer al gauw 30 graden is, is het in de lente veel aangenamer. Met zo’n 20 graden en regelmatig nog een wolkenpartij is deze periode perfect voor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en klimmen.

#5 Rust

Hoewel Karpathos nog geen vakantiebestemming is dat massatoerisme kent, is het in het hoogseizoen zeker wel druk te noemen. De stranden op Karpathos worden druk bezocht en ook de restaurants zitten vol. Wie er voor kiest om in de lente naar Karpathos te gaan heeft echter alle rust. Denk aan verlaten stranden en geen chaos in Pigadia 😉

Het GROTE nadeel…

Dit waren 5 redenen waarom Karpathos prachtig is in de lente. Helaas zit er ook één groot nadeel aan de lente op Karpathos. De temperatuur van het zeewater is namelijk nog niet zo warm. Vanaf half mei wordt het zeewater beter toegankelijk. Kom je echt om alleen te dobberen in zee, overweeg dan of September dan niet beter voor je is 😉

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.