Waarom lente de mooiste periode is op Karpathos

Natuurlijk is Karpathos altijd genieten, maar de lente is extra speciaal. De temperatuur schiet omhoog, maar het is nog rustig en ontzettend groen. Wat wil je nou nog meer?

#1 Verlaten stranden (zonder strandbedjes en parasols!)

Yess! Dit is toch genieten! In de lente is het seizoen op Karpathos voor een deel nog niet begonnen (meestal zo eind april/ begin mei) en dus staan de strandbedjes en parasols nog niet op de stranden. In deze periode is de kans zelfs nog groot dat je helemaal alleen op het strand kunt zitten, hoe tof is dat?! Je eigen prive strandje ;). Wij zijn zelf regelmatig op vakantie geweest begin mei en hebben zelfs op de grote stranden op Karpathos zoals Kyra Panagia en Diakoftis alleen gezeten!

#2 Het weer is perfect in de lente!

Waar het in de zomer behoorlijk warm kan worden en (aan de kant van Afiartis/Arkassa) ook behoorlijk kan waaien op Karpathos is de lente perfect. Een graadje of 20 (soms 25 graden begin mei). Hier een daar wat wolken en oké, soms een bui, maar ook dat hoort bij de lente.

#3 Alles staat in bloei in de lente op Karpathos

Na (meestal) een regenachtige winter op Karpathos, staat het eiland onwijs in bloei in de lente. Dit veranderd snel zodra de regen weg blijft en de temperaturen omhoog gaan in de zomer, maar in de lente kun je hier nog volop van genieten!

Lente Karpathos Diakoftis strand
Lente Karpathos Ammoopi strand

#4 Perfect voor activiteiten

Waar het in de zomer al gauw 30 graden is, is het in de lente veel aangenamer. Met zo’n 20 graden en regelmatig nog een wolkenpartij is deze periode perfect voor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en klimmen.

#5 Rust

Hoewel Karpathos nog geen vakantiebestemming is dat massatoerisme kent, is het in het hoogseizoen zeker wel druk te noemen. De stranden op Karpathos worden druk bezocht en ook de restaurants zitten vol. Wie er voor kiest om in de lente naar Karpathos te gaan heeft echter alle rust. Denk aan verlaten stranden en geen chaos in Pigadia 😉

Het GROTE nadeel…

Dit waren 5 redenen waarom Karpathos prachtig is in de lente. Helaas zit er ook één groot nadeel aan de lente op Karpathos. De temperatuur van het zeewater is namelijk nog niet zo warm. Vanaf half mei wordt het zeewater beter toegankelijk. Kom je echt om alleen te dobberen in zee, overweeg dan of September dan niet beter voor je is 😉

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Op Facebook zijn er diverse groepen over Griekenland en elke keer als iemand weer een vraag heeft over Karpathos zijn er altijd weer een stuk of 10 mensen die schreeuwen: "NIET NAAR TOE GAAN, HET WAAIT DAAR ALTIJD KEIHARD JE KAN NIKS DAAR". Nu willen we zeker niet...

Hoe is het weer op Karpathos?

Hoe is het weer op Karpathos?

Het afgelopen jaar hebben we de temperatuur, windkracht, windrichting en regenval elke dag bijgehouden. We hebben deze informatie verwerkt in handige tabellen en hopen je hier mee wat meer informatie te kunnen geven over wat je van het weer op Karpathos kunt...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *