Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

Athene is een geweldige stad. Vorig jaar waren Vincent en ik tijdens een tussenstop een paar uurtjes in deze wereldstad en we hebben echt genoten. Het eerste op de planning toen we er waren: een bezoek aan de Akropolis in Athene. Alles over dit wereldwonder lees je in deze blog.

Wat is de Akropolis

De Akropolis vind je in Athene en het woord zegt eigenlijk al wat het betekent. Het komt namelijk van het woord Akros wat het hoogste deel van betekent en van het woord Polis wat betekent stad. Het betekent dus letterlijk Het hoogste deel van de stad. De Akropolis is dus niet het gebouw zelf, maar eigenlijk de vlakte om het zo maar te zeggen. Op de Akropolis vind je meer dan 20 gebouwen, waarvan de belangrijkste zijn:

  • Parthenon
  • Propyleeën
  • Tempel van Nikè
  • Erechtheion
Athene Greece Griekenland (3)
Athene Greece Griekenland (1)

Bezoek de Akropolis in Athene

Vincent en ik gingen ontzettend ongepland naar de Akropolis. Toevallig kwamen we om iets voor 8 uur aan en het bleek om 8 uur open te gaan. Achteraf echt heel fijn dat het zo liep, want het was het eerste uur heerlijk rustig op de Akropolis. Op het moment dat wij alles hadden bezichtigd en weer naar beneden liepen kwamen we alle guides met grote groepen aan. Dat brengt me dus gelijk bij mijn eerste tip: bezoek de Akropolis in de vroege ochtend of aan het einde van de dag (ze zijn tot 20.00 uur open). Niet alleen vanwege de drukte, maar ook vanwege het warmte. Het beste kun je in de lente het wereldwonder bezoeken, maar ben je er in de zomer dan is het na 10 uur gewoon bloedheet. Wij waren er in mei en in het was al 30 graden toen we de Akropolis bezochten! Een ticket kun je trouwens niet online kopen, alleen bij de ingang van de Akropolis. Een kaartje kost 20 euro.

Ben je al eens bij de Akropolis geweest?

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Kalimera! Ik zit lekker met 25 graden op het strand, maar heb van te voren deze blog 'Reistips Griekenland' voor je klaar gezet! Ben je van plannen om binnenkort naar Griekenland te gaan? Sla dan deze reistips voor Griekenland niet over! Ik geef je 6 tips die je niet...

5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

All-inclusive op Griekenland. You love it or you hate it, zegt men en ik denk ook dat het echt zo is. Zelf ben ik ooit één keer naar een all-inclusive hotel geweest en voor mij (en Vincent) was dat ook direct eens en nooit meer. En ik kan me nog voorstellen dat je in...

Dit is waarom je zou moeten eilandhoppen in Griekenland

Dit is waarom je zou moeten eilandhoppen in Griekenland

Vergeet backpacken in Azië, waarom zou je niet gaan eilandhoppen in Griekenland? Prachtig weer, vriendelijke mensen en de stranden zijn te vergelijken met de Malediven. Waarom Griekenland de perfecte bestemming om te gaan backpacken (helemaal voor vrouwen alleen!),...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.