Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Kalimera! Ik zit lekker met 25 graden op het strand, maar heb van te voren deze blog ‘Reistips Griekenland’ voor je klaar gezet! Ben je van plannen om binnenkort naar Griekenland te gaan? Sla dan deze reistips voor Griekenland niet over! Ik geef je 6 tips die je niet mag vergeten.

  • Cash

Griekenland is het land van cash geld. Waar wij tegenwoordig met zijn alle het liefst alles pinnen (ja, ook dat broodje van 0,50 cent!), betalen ze in Griekenland bijna alles cash. De laatste jaren kun je steeds meer pinnen en langzaam kunnen wij als inwoners ook elektra en water digitaal betalen. Toch is het handig om altijd wat contant geld bij je te hebben. Afgelegen eettentjes of winkels nemen soms alleen contant geld aan.

  • Auto rijden

Grieken zijn een stelletje gekken op de weg. Al bellend, schreeuwend en met één hand op het dak scheuren ze over de wegen heen. Wees dus voorbereid als je in een taxi stapt 😉 Zelf ben ik ondertussen wel aan de taxi gewend. Op Karpathos zijn er geen kruispunten en je merk dat de bestuurder gewoon echt de wegen gewend is, maar de eerste keer was wel even zweten!

  • Feestdagen

Waar wij in Nederland steeds soepeler worden met feestdagen en winkels is het in Griekenland niet meer dan normaal dat winkels dicht zijn op feestdagen. Je kunt dus niet net als bij ons nog even op 1e Paasdag je boodschappen voor de avond doen. Check dus vooral of er Griekse feestdagen zijn wanneer je er bent en doe de dag van te voren boodschappen.

  • Taxi’s

Nog even over die taxi’s. Waarschijnlijk rijdt je sowieso liever zelf na mijn verhaal hierboven over Grieken en het verkeer, maar het scheelt ook voor je portemonnee een hoop. Waar in Italië, Portugal en Spanje de taxi’s ontzettend goedkoop zijn is dat in Griekenland niet het geval. Met een auto ben je uiteindelijke goedkoper uit en je bent veel vrijer natuurlijk!

  • Drinkwater

In Griekenland kun je beter geen water drinken uit de kraan. Wij zijn (vooral in Zuid-Holland) goed water gewend en daarom een extra reden om niet het water uit de kraan te drinken. In de supermarkt kun je spotgoedkoop flesje water halen en in een restaurant bestel je een 1,5 liter fles ook voor €1,50. Op sommige eilanden vind je langs de weg ook waterbronnen waar je, je flesje kunt vullen. Check wel even of het water niet troebel is!

  • Toiletpapier

Dit blijf ik toch altijd een vervelend dingetje vinden: toilet papier. In Nederland zijn wij een goede riolering gewend, maar dat is in Griekenland wel anders. Dit is dan ook de reden dat je het toilet papier NOOIT in het toilet mag gooien. Altijd netjes in het prullenbakje dus.

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

Athene is een geweldige stad. Vorig jaar waren Vincent en ik tijdens een tussenstop een paar uurtjes in deze wereldstad en we hebben echt genoten. Het eerste op de planning toen we er waren: een bezoek aan de Akropolis in Athene. Alles over dit wereldwonder lees je in...

5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

All-inclusive op Griekenland. You love it or you hate it, zegt men en ik denk ook dat het echt zo is. Zelf ben ik ooit één keer naar een all-inclusive hotel geweest en voor mij (en Vincent) was dat ook direct eens en nooit meer. En ik kan me nog voorstellen dat je in...

Dit is waarom je zou moeten eilandhoppen in Griekenland

Dit is waarom je zou moeten eilandhoppen in Griekenland

Vergeet backpacken in Azië, waarom zou je niet gaan eilandhoppen in Griekenland? Prachtig weer, vriendelijke mensen en de stranden zijn te vergelijken met de Malediven. Waarom Griekenland de perfecte bestemming om te gaan backpacken (helemaal voor vrouwen alleen!),...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.