5x Waarom wij een (tweede) huis op Karpathos wilde kopen

Eind 2017 kwam onze droom uit! We deden een bod op een huis op Karpathos en begin 2018 was het huis officieel van ons. Waarom wilde wij zo graag een huis op Karpathos kopen? In deze blog lees je onze redenen waarom wij deze kans met beide handen aangrepen! Sinds begin 2021 zijn we daadwerkelijk voor langere tijd naar Karpathos gegaan. Up-to-date blijven over ons leven op een eiland? Volg on op Tiktok.

#1 Dromen waarmaken

Onze dromen waarmaken staat uiteraard op nr 1! We hadden het idee om een huis te kopen op Karpathos al een paar jaar. Vincent en ik hebben beide het gevoel dat we echt iets willen bereiken in ons leven. Niet zo zeer op het gebied van carrière maken, maar juist met andere dingen. We willen gave dromen hebben en die ook echt waarmaken. 

We zien ons zelf niet tot ons pensioen voor de zelfde baas werken en het standaard huisje, boompje, beestje leven te leven. Een bepaalde uitdaging is wat we nodig hebben. Zo gingen we visualiseren waar we echt gelukkig van zouden worden. Van een wereldreis zouden wij niet zo gelukkig worden, wel van een nieuwe thuisbasis te creeren van rust, gezelligheid en de schoonheid van een eiland.

Zo kwamen we op het idee om een huis op Karpathos kopen. Dit was onze nieuwe uitdaging. We hadden nooit verwacht dat deze droom zo snel op ons pad zou komen. Maar toen de kans er eenmaal was, konden we hem niet afslaan!

#2 Goedkopere vakanties op Karpathos

Vakanties tikken aardig aan in de kosten, als je al ziet wat je per dag voor een hotel betaald. Een vakantie van 3 weken Griekenland is daardoor bijna niet meer te betalen. Maar bij een eigen huis betaal je natuurlijk niet per dag en zitten de kosten vooral erin hoe vaak je gaat uiteten en andere activiteiten. Opzoek dus naar goedkope vliegtickets 😉

Je haalt lekker vers brood en perst je eigen sinasappels. Het is goedkoper en je grijpt niet ineens mis bij het laatste broodje 😉 Ook kan je je eigen stoeltjes met parasol kopen. Zo ben je dagelijks geen geld kwijt voor een bedje.

Je hebt natuurlijk de kosten aan je huis qua onderhoud, maar vergeet ook niet dat als je het goed onderhoud dat je huis ook zijn waarde blijft houden. Op een eiland als Karpathos wat steeds meer aan populariteit aan het winnen is, neemt de kans van waardevermeerdering zelfs toe. Daarnaast kan je altijd nog denken om het te verhuren als je er niet bent.

#3 Ons eigen project

Het is super tof om nu echt een ons eigen project te hebben. Iets waar we onze enthousiasme in kwijt kunnen. Een huis kopen op Karpathos brengt ontzettend veel leuke dingen met zich mee, waar we volop mee bezig kunnen zijn. Ik ben al helemaal bezig met het bedenken wat voor inrichting we zouden willen. Vincent vindt het vooral heel gaaf om straks te mogen klussen in het huis. Dat je later echt terug terugkijken op je eigen project en wat je allemaal hebt gedaan om het naar jouw smaak te verbouwen.

Vakantiehuis huren op Karpathos scaled

#4 Safe haven door eigen huis

Ja, daar hebben we het wel eens over. Als je ziet wat er allemaal gebeurd in te wereld. Politieke issues, aanslagen in onze buurlanden en wat denk je van dat gehaaste leven dat we in Nederland hebben. We denken er regelmatig over na dat Nederland wellicht over een x aantal jaar niet meer zo fijn is om te wonen. Of in elk geval niet het hele jaar. Het is een fijn idee dat wij onze eigen safe haven hebben waar we naar toe kunnen als het hier niet meer bevalt.

#5 Met het oog op de toekomst

Ooit zouden we heel graag een half jaar op Karpathos willen wonen en dan een half jaar weer in Nederland. Misschien gaan we zelf wel ooit écht emigreren. Met dat idee in ons achterhoofd en de kans die we kregen met dit huis, was dit echt iets wat we nu moesten aanpakken. Je kan het huis maar alvast hebben toch? 😉

Denk jij wel eens na over het kopen van een huis op Karpathos? Hier nog wat extra informatie bij een huis kopen in het buitenland.

Haal alles uit je vakantie!

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Dit vind je vast ook leuk!

Online shoppen als je op Karpathos woont

Online shoppen als je op Karpathos woont

In Nederland waren we het zo gewend. Even snel iets nodig? Bol.com. Kerstcadeautje nodig? Even googelen en je kon het zo online bestellen. Boeken kopen? Amazon.nl. En alles is binnen 1-4 dagen altijd wel in huis. Nu we op een eiland wonen gaat dat allemaal net even...

Ons huis verbouwen op Karpathos

Ons huis verbouwen op Karpathos

Toen we in 2017 ons huis op Karpathos kochten hebben we eigenlijk niets veranderd. Nu we er echter een groot deel van het jaar wonen en het echt ons huis ipv een vakantiehuis is, werd het tijd voor de grote verbouwing. Het huis is in 2007 gebouwd als vakantiewoning...

Een huis kopen in het buitenland: zo deden wij dat!

Een huis kopen in het buitenland: zo deden wij dat!

Regelmatig krijg ik de vraag "mag ik vragen hoe jullie een huis hebben gekocht op Karpathos?". Logisch ook, het is natuurlijk bijzonder om een huis kopen in het buitenland, zeker op onze leeftijd. Toch zien wij het kopen van een huis in het buitenland niet als een...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.