5x Waarom wij een (tweede) huis op Karpathos wilde kopen

Eind 2017 kwam onze droom uit! We deden een bod op een huis op Karpathos en begin 2018 was het huis officieel van ons. Waarom wilde wij zo graag een huis op Karpathos kopen? In deze blog lees je onze redenen waarom wij deze kans met beide handen aangrepen!

5 redenen waarom wij een huis kochten op Karpathos

1. Dromen waarmaken

Onze dromen waarmaken staat uiteraard op nr 1! We hadden het idee om een huis te kopen op Karpathos al een paar jaar. Vincent en ik hebben beide het gevoel dat we echt iets willen bereiken in ons leven. Niet zo zeer op het gebied van carrière maken, maar juist met andere dingen. We willen gave dromen hebben en die ook echt waarmaken.  We zien ons zelf niet tot het pensioen voor de zelfde baas werken en het standaard huisje, boompje, beestje hebben leven. We willen wel een bepaalde ‘uitdaging’ hebben. Een huis op Karpathos kopen was echt een grote droom. We hadden nooit verwacht dat deze droom zo snel op ons pad zou komen, maar toen hij er eenmaal was konden we hem niet afslaan!

2. Goedkopere vakanties

Tuurlijk heb je enkele kosten aan het huis, maar zeker met de tijd gaat het je een hoop geld schelen. Vakanties zijn namelijk super duur (en ze worden alleen maar duurder!). Ideaal dus als je alleen een vliegticket hoeft te regelen. Verder het eten en drinken heb je in Nederland toch ook kosten aan.

 Goedkope vakantie naar Karpathos| Zo doe je dat! 

3. Ons eigen project

Het is super tof om nu echt een eigen project te hebben, iets waar we onze enthousiasme in kunnen steken. Een huis kopen op Karpathos brengt ontzettend veel leuke dingen met zich mee, waar we volop mee bezig kunnen zijn. Ik ben al helemaal bezig met het bedenken wat voor inrichting we zouden willen en Vincent vind het vooral heel gaaf om straks te mogen klussen in het huis. Dat je later echt terug terugkijken of je eigen project en wat je allemaal hebt gedaan om het naar jouw smaak te verbouwen.

Huis kopen in het buitenland Karpathos

4. Safe haven

Ja, daar hebben we het wel eens over. Als je ziet wat er allemaal gebeurd in te wereld. Politieken issuses, aanslagen in onze buurlanden en wat denk je wat al gehaaste leven dat we in Nederland kennen. We denken er regelmatig over na dat Nederland wellicht over een x aantal jaar niet meer zo fijn is om te wonen. Of in elk geval niet het hele jaar. Het is een fijn idee dat wij onze eigen safe haven hebben waar we naar toe kunnen als het hier niet meer bevalt.

5. Met het oog op de toekomst

Ooit zouden we heel graag een half jaar op Karpathos willen wonen en dan een half jaar weer in Nederland. Misschien gaan we zelf wel ooit écht emigreren. Met dat idee in ons achterhoofd en de kans die we kregen met dit huis was dit echt iets wat we nu moesten aanpakken. Je kan het huis maar alvast hebben toch? 😉

Denk jij wel eens na over het kopen van een huis op Karpathos?

Blijf op de hoogte!

Volg Travel by heart via Facebook en Instagram.Hoe wij een huis kochten op Karpathos en waarom jij dat ook kan!

Hoe wij een huis kochten op Karpathos en waarom jij dat ook kan!

Regelmatig krijg ik de vraag "mag ik vragen hoe jullie een huis hebben gekocht op Karpathos?". Logisch ook, het is natuurlijk bijzonder een vakantiehuis in het buitenland, zeker op onze leeftijd. Toch zien wij het kopen van een huis in het buitenland niet als een...

Mag je zomaar je vakantiehuis in het buitenland verhuren?

Mag je zomaar je vakantiehuis in het buitenland verhuren?

Veel mensen met een vakantiehuis in het buitenland verhuren het aan andere om extra inkomsten te genereren. Maar mag je zomaar jouw vakantiehuis in het buitenland verhuren? Ik ging op onderzoek uit en vond een antwoord op de website van de belastingdienst. Allereerst...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.