Dit is waarom je zou moeten eilandhoppen in Griekenland

Vergeet backpacken in Azië, waarom zou je niet gaan eilandhoppen in Griekenland? Prachtig weer, vriendelijke mensen en de stranden zijn te vergelijken met de Malediven. Waarom Griekenland de perfecte bestemming om te gaan backpacken (helemaal voor vrouwen alleen!), vertel ik je in deze blog.

Veiligheid

Een van de belangrijkste redenen tegenwoordig is toch wel of een land veilig is, zeker voor vrouwen die alleen reizen. Griekenland is daarin perfect! Het is er echt heel veilig. Hoewel Griekenland niet in de top 10 van veiligste landen ter wereld staat (waar dat precies op gebaseerd wordt, weet ik niet), voel ik me veiliger in Griekenland dan in Nederland.

Gastvrijheid

Grieken zijn een ontzettend gastvrij. Ze helpen je maar wat graag waar nodig, zijn dankbaar en gul. Ik kan echt genieten van de Griekse gastvrijheid, deze is namelijk heel anders dan in Nederland, waar we met de jaren steeds minder gastvrij worden.

Relatief goedkoop

Oké Azië is waarschijnlijk goedkoper en je kunt Santorini beter overslaan, maar Griekenland is een relatief goedkoop land. Waar ik in Nederland zo voor € 25,- zit te dineren, kun je, je in Griekenland prima redden met € 10,- á € 15,-.

Eilanden

Griekenland heeft zo’n 6.000 eilanden waarvan er +/- 227 bewoond zijn. Hoewel het land niet echt groot is, is er door de vele verschillende eilanden van alles te zien. Griekenland biedt natuur, strand, uitgaan en veel geschiedenis. Elk eiland heeft zo zijn eigen kenmerken en met al die verschillende eilanden raak je nooit uitgekeken!

Mountainbiken Karpathos ION mountainbiking
Mountainbiken Karpathos ION mountainbiking

Grieks eten

Griekenland kent zoveel verschillende gerechten en dranken. Zo staat Griekenland onder andere bekend om ouzo, raki en rakoumelo. Wereldwijd zijn moussaka, souvlaki en pita gyros een van de bekendste Griekse gerechten.

Dichtbij

Waarom zou je uren in een vliegtuig gaan zitten als je ook prima dichtbij huis kunt backpacken? Voor Griekenland hoef je geen uren in het vliegtuig door te brengen en een overstap komt er meestal ook niet bij kijken. Vanuit Nederland vlieg je er in zo’n 3 tot 3,5 uur naar toe. Ideaal toch? 🙂

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

Bezoek de Akropolis tijdens een stedentrip Athene

Athene is een geweldige stad. Vorig jaar waren Vincent en ik tijdens een tussenstop een paar uurtjes in deze wereldstad en we hebben echt genoten. Het eerste op de planning toen we er waren: een bezoek aan de Akropolis in Athene. Alles over dit wereldwonder lees je in...

Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Kalimera! Ik zit lekker met 25 graden op het strand, maar heb van te voren deze blog 'Reistips Griekenland' voor je klaar gezet! Ben je van plannen om binnenkort naar Griekenland te gaan? Sla dan deze reistips voor Griekenland niet over! Ik geef je 6 tips die je niet...

5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

5x Waarom je niet all-inclusive naar Griekenland moet gaan

All-inclusive op Griekenland. You love it or you hate it, zegt men en ik denk ook dat het echt zo is. Zelf ben ik ooit één keer naar een all-inclusive hotel geweest en voor mij (en Vincent) was dat ook direct eens en nooit meer. En ik kan me nog voorstellen dat je in...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *