Waar moet je verblijven op Karpathos? Alle dorpen op een rij + ons advies

Karpathos is prachtig! En met de mooie stranden, traditionele dorpen en levendige sfeer heeft het voor iedereen wat wils. Als je van plan bent om Karpathos te bezoeken zijn er enkele badplaatsen en dorpen waar je het beste kunt verblijven. In deze blog nemen we je mee in alle (bad)plaatsen waar je kunt verblijven op Karpathos en de highlights. Zo kun je zelf kiezen wat het beste bij je past, maar heb je wel een goed idee van wat er mogelijk is.

De top 3 plekken om te verblijven op Karpathos

Laten we even een kijkje nemen in de 3 meest bekende plekken als het gaat om verblijven op Karpathos!

Pigadia (Karpathos stad)

Pigadia is de hoofstad van het eiland en wordt ook wel Karpathos-stad genoemd. Dit is de grootste plaats om te verblijven en je vind hier dan ook alles. Van winkels, bars tot restaurants, maar ook de meeste accommodaties zitten hier dus. Langs de stad loopt een lange zandstrand met ligbedjes en parasols.

Het centrum is gebouwd rondom de haven van Pigadia. Hier komt de ferry meerdere keren per week aan en vertrekken ook de boten voor een leuke boottrip naar bijvoorbeeld Apella. Aan de boulevard vind je ook de meeste restaurants en in de straat daarnaast vind je diverse toeristenwinkels.

Hoewel Pigadia de hoofdstad en dus de grootste plek is, is Pigadia nog steeds niet echt masaal te noemen als je het met andere eilanden vergelijkt. Het is hier echt lekker levendig en je kunt heerlijk over de boulevard struinen!

Kenmerkend voor Pigadia:

 • Van alle gemakken voorzien
 • Strand ligt naast het dorp
 • Drukste plek om te overnachten (het is toch een soort mini-stad)

Arkassa & Finiki

Arkassa, gelegen aan de westkust van Karpathos, is een lekker Grieks dorpje. Naast toeristen zul je hier dus ook veel locals zien. Arkassa is wat ons betreft de perfecte locatie om te verblijven op Karpathos. Het is niet zo levendig als Pigadia, maar heeft nog steeds van alles, inclusief een gezellige dorpskern. Ook ligt het dorp lekker centraal om andere plekjes te bezoeken op het eiland.

Finiki is een klein visserdorpje. Het ziet er echt Grieks uit en heeft een kleine haven met strand en diverse restaurants!

Kenmerkend voor Arkassa en Finiki:

 • Lekker Grieks en gemoedelijk
 • Diverse restaurants & een supermarkt
 • Arkassa & Finiki strand op loopafstand

Amoopi

Amoopi vind je aan de zuidoostkust van Karpathos. Er zijn hier diverse stranden te vinden, zowel zand- als kiezelstranden. En dat allemaal op loopafstand. Er zijn een aantal taverna’s waar je kunt eten in dit plaatsje en anders ben je met de auto zo in Pigadia (5 minuten). Zeker een bezoekje waard in Amoopi is de Skala bar waar je een ouzomilshake kunt drinken.

Kenmerkend voor Amoopi:

 • Veel stranden!
 • 5 minuten rijden van Pigadia
 • In het hoogseizoen vrij warm (geen wind meestal)
 • Volle stranden in ‘t hoogseizoen
 • De plek waar het al lekker warm is in mei!
Pigadia Karpathos-stad Karpathos
Uitzicht vanaf Skala bar over Ammoopi Karpathos scaled
Finiki Karpathos
Finiki Karpathos

Waar je nog meer kunt verblijven op Karpathos

Ja er zijn nog meer leuke plekjes om te verblijven op Karpathos

Lefkos

Lefkos, gelegen aan de westkust van Karpathos, is een gezellig dorpje met meerdere stranden. Het is rustig en heeft een paar restaurants en accommodaties. Het dorp ligt best een stukje rijden van de levendige kant van het eiland (rondom Pigadia, Arkassa en Amoopi af), dus een auto is wel aan te raden en je bent dan wat langer onderweg.

Kenmerkend voor Lefkos:

 • Mooie badplaats met diverse stranden
 • Griekse vibes
 • Afgelegen, dus een auto is zeker aan te raden!

Afiartis

Afiartis ligt in het zuiden van Karpathos en is the place to be om te verblijven als je van plan bent om vooral te windsurfen. Het is niet echt een dorp, maar zijn meer allemaal losse huizen en accommodaties (zie de 2e foto hieronder!). Er is een kleine supermark voor het hoognodige en 5 restaurants. Mocht je hier verblijven is een auto zeker aan te raden! Met 15 minuten ben je zowel in Arkassa als Pigadia.

Kenmerkend voor Afiartis:

 • Lekker rustig overnachten
 • Veel wind, dus een stuk minder heet
 • De perfecte plek voor windsurfers
 • Geen dorpskern om even rond te wandelen
 • Met de auto in 15 minuten in Arkassa en Pigadia

Kyra Panagia

Deze badplaats vind je aan de oostkust van Karpathos, een stukje boven de hoofdstad Pigadia. Het is een kleine badplaats met een paar accommodaties, een prachtig strand en 2 strandtenten waar je kunt eten. Ook hier geldt: een auto heb je echt nodig. Om andere plekjes te zien, in verschillende restaurants te kunnen eten en om boodschappen te kunnen doen.

Kenmerkend voor Kyra Panagia:

 • Echt een prachtige locatie!
 • Rustig om te overnachten
 • Afgelegen, dus een auto is zeker aan te raden!
Lefkos Karpathos
Lefkos Karpathos
Afiartis Karpathos
Afiartis
Kyra Panagia Karpathos
Kyra Panagia

Wat is de beste plek op Karpathos?

Wat ons betreft een beetje 50/50 als het om Pigadia en Arkassa gaat! Persoonlijk gaat onze voorkeur uit naar Arkassa. Dit dorp is gewoon net wat kleiner, wat Griekser, wat gemoedelijker. Het heeft echter nog steeds diverse restaurants en met de auto ben je met 20 minuten in allerlei leuke plekjes. Wil je liever geen auto rijden en loop je liever elke dag naar een restaurant + wil je veel keuze? Dan is Pigadia jouw plek!

Afiartis is ook een goede keuze. Zeker met een auto. Het is heel centraal dus je bent overal lekker snel, maar je verblijfplaats is gewoon wat rustiger. Kijk maar eens naar deze mooie villa’s.

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Karpathos airport: alles wat je moet weten

Karpathos airport: alles wat je moet weten

Niet iedereen verwacht dat Karpathos een eigen airport heeft, omdat het eiland zo klein is. Toch heeft Karpathos wel degelijk een airport. Officieel het het Karpathos Island National Airport, maar wordt vaak Karpathos airport genoemd en voor wie dat wil weten: de IATA...

Ontdek Karpathos met de bus

Ontdek Karpathos met de bus

Karpathos met de bus ontdekken? Dat kan! Alhoewel we het liefst aanraden om een auto te huren op Karpathos, snappen we dat niet iedereen dit wilt of kan. Gelukkig is de bus dan ook een optie! In dit artikel vertellen we je meer over het reizen met de bus op Karpathos....

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Op Facebook zijn er diverse groepen over Griekenland en elke keer als iemand weer een vraag heeft over Karpathos zijn er altijd weer een stuk of 10 mensen die schreeuwen: "NIET NAAR TOE GAAN, HET WAAIT DAAR ALTIJD KEIHARD JE KAN NIKS DAAR". Nu willen we zeker niet...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *