Waar moet je verblijven op Karpathos? Alle dorpen op een rij + ons advies

Karpathos is prachtig! En met de mooie stranden, traditionele dorpen en levendige sfeer heeft het voor iedereen wat wils. Als je van plan bent om Karpathos te bezoeken zijn er enkele badplaatsen en dorpen waar je het beste kunt verblijven. In deze blog nemen we je mee in alle (bad)plaatsen waar je kunt verblijven op Karpathos en de highlights. Zo kun je zelf kiezen wat het beste bij je past, maar heb je wel een goed idee van wat er mogelijk is.

Karpathos travel guide promo banner

De top 3 plekken om te verblijven op Karpathos

Laten we even een kijkje nemen in de 3 meest bekende plekken als het gaat om verblijven op Karpathos!

Pigadia (Karpathos stad)

Pigadia is de hoofstad van het eiland en wordt ook wel Karpathos-stad genoemd. Dit is de grootste plaats om te verblijven en je vind hier dan ook alles. Van winkels, bars tot restaurants, maar ook de meeste accommodaties zitten hier dus. Langs de stad loopt een lange zandstrand met ligbedjes en parasols.

Het centrum is gebouwd rondom de haven van Pigadia. Hier komt de ferry meerdere keren per week aan en vertrekken ook de boten voor een leuke boottrip naar bijvoorbeeld Apella. Aan de boulevard vind je ook de meeste restaurants en in de straat daarnaast vind je diverse toeristenwinkels.

Hoewel Pigadia de hoofdstad en dus de grootste plek is, is Pigadia nog steeds niet echt masaal te noemen als je het met andere eilanden vergelijkt. Het is hier echt lekker levendig en je kunt heerlijk over de boulevard struinen!

Kenmerkend voor Pigadia:

 • Van alle gemakken voorzien
 • Strand ligt naast het dorp
 • Drukste plek om te overnachten (het is toch een soort mini-stad)

Arkassa & Finiki

Arkassa, gelegen aan de westkust van Karpathos, is een lekker Grieks dorpje. Naast toeristen zul je hier dus ook veel locals zien. Arkassa is wat ons betreft de perfecte locatie om te verblijven op Karpathos. Het is niet zo levendig als Pigadia, maar heeft nog steeds van alles, inclusief een gezellige dorpskern. Ook ligt het dorp lekker centraal om andere plekjes te bezoeken op het eiland.

Finiki is een klein visserdorpje. Het ziet er echt Grieks uit en heeft een kleine haven met strand en diverse restaurants!

Kenmerkend voor Arkassa en Finiki:

 • Lekker Grieks en gemoedelijk
 • Diverse restaurants & een supermarkt
 • Arkassa & Finiki strand op loopafstand

Amoopi

Amoopi vind je aan de zuidoostkust van Karpathos. Er zijn hier diverse stranden te vinden, zowel zand- als kiezelstranden. En dat allemaal op loopafstand. Er zijn een aantal taverna’s waar je kunt eten in dit plaatsje en anders ben je met de auto zo in Pigadia (5 minuten). Zeker een bezoekje waard in Amoopi is de Skala bar waar je een ouzomilshake kunt drinken.

Kenmerkend voor Amoopi:

 • Veel stranden!
 • 5 minuten rijden van Pigadia
 • In het hoogseizoen vrij warm (geen wind meestal)
 • Volle stranden in ‘t hoogseizoen
 • De plek waar het al lekker warm is in mei!
Pigadia Karpathos-stad Karpathos
Uitzicht vanaf Skala bar over Ammoopi Karpathos scaled
Finiki Karpathos
Finiki Karpathos

Waar je nog meer kunt verblijven op Karpathos

Ja er zijn nog meer leuke plekjes om te verblijven op Karpathos

Lefkos

Lefkos, gelegen aan de westkust van Karpathos, is een gezellig dorpje met meerdere stranden. Het is rustig en heeft een paar restaurants en accommodaties. Het dorp ligt best een stukje rijden van de levendige kant van het eiland (rondom Pigadia, Arkassa en Amoopi af), dus een auto is wel aan te raden en je bent dan wat langer onderweg.

Kenmerkend voor Lefkos:

 • Mooie badplaats met diverse stranden
 • Griekse vibes
 • Afgelegen, dus een auto is zeker aan te raden!

Afiartis

Afiartis ligt in het zuiden van Karpathos en is the place to be om te verblijven als je van plan bent om vooral te windsurfen. Het is niet echt een dorp, maar zijn meer allemaal losse huizen en accommodaties (zie de 2e foto hieronder!). Er is een kleine supermark voor het hoognodige en 5 restaurants. Mocht je hier verblijven is een auto zeker aan te raden! Met 15 minuten ben je zowel in Arkassa als Pigadia.

Kenmerkend voor Afiartis:

 • Lekker rustig overnachten
 • Veel wind, dus een stuk minder heet
 • De perfecte plek voor windsurfers
 • Geen dorpskern om even rond te wandelen
 • Met de auto in 15 minuten in Arkassa en Pigadia

Kyra Panagia

Deze badplaats vind je aan de oostkust van Karpathos, een stukje boven de hoofdstad Pigadia. Het is een kleine badplaats met een paar accommodaties, een prachtig strand en 2 strandtenten waar je kunt eten. Ook hier geldt: een auto heb je echt nodig. Om andere plekjes te zien, in verschillende restaurants te kunnen eten en om boodschappen te kunnen doen.

Kenmerkend voor Kyra Panagia:

 • Echt een prachtige locatie!
 • Rustig om te overnachten
 • Afgelegen, dus een auto is zeker aan te raden!
Lefkos Karpathos
Lefkos Karpathos
Afiartis Karpathos
Afiartis
Kyra Panagia Karpathos
Kyra Panagia

Wat is de beste plek op Karpathos?

Wat ons betreft een beetje 50/50 als het om Pigadia en Arkassa gaat! Persoonlijk gaat onze voorkeur uit naar Arkassa. Dit dorp is gewoon net wat kleiner, wat Griekser, wat gemoedelijker. Het heeft echter nog steeds diverse restaurants en met de auto ben je met 20 minuten in allerlei leuke plekjes. Wil je liever geen auto rijden en loop je liever elke dag naar een restaurant + wil je veel keuze? Dan is Pigadia jouw plek!

Afiartis is ook een goede keuze. Zeker met een auto. Het is heel centraal dus je bent overal lekker snel, maar je verblijfplaats is gewoon wat rustiger. Kijk maar eens naar deze mooie villa’s.

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf...

Quad huren op het eiland Karpathos

Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.