Skala bar | Dé plek om ouzo milkshakes te drinken!

Alweer heel wat jaartjes geleden stond er een bijzonder pand leeg in het plaatsje Ammoopi. Meerdere mensen hebben gefantaseerd om iets met het pand te gaan doen, echter ging niemand het avontuur aan. De Nederlander Tom durfde dat wel aan en opende in 2007 de Skala bar. Het was daarmee de eerste bar in Amoopi. Nu precies 10 jaar verder heeft Tom nog steeds zijn eigen bar en dus is het de hoogte tijd om jullie wat meer over deze plek te vertellen!

Prachtig uitzicht

Skala bar heeft echt een prachtig uitzicht! De bar bevindt zich op de bovenste verdieping van een prachtig gebouw precies tussen Amoopi en Lakki beach in. Zeker in de warmste maanden juli en augustus, kun je hier lekker afkoelen tussen het zonnen door. Maar ook wanneer het wat kouder is, zoals in mei kun je hier prima zitten. Amoopi ligt namelijk uit de wind en het deel in de wind is afgeschermd.

Een onwijs leuk detail aan de bar vind ik de accessoires die Tom gebruikt, zoals glazen, wijnkoelers of een houder voor satéprikkers. Volgens mij echt iets Hollands die gekke accessoires 😉 Vergeet ook niet de geverfde stenen te bekijken en de schilderijen die door bezoekers zijn gemaakt! Even checken dus als je bij hem bent!

Uitzicht vanaf Skala bar Karpathos
Uitzicht vanaf Skala bar over Ammoopi Karpathos scaled

Wat staat er op het menu van de Skala bar?

Bij Skala bar kun je vooral genieten van heerlijke drankjes. Zo worden er naast de gewone drankenkaart ook milkshakes en cocktails geserveerd. Ook kun je er terecht voor een borrelhapje. Als we gaan, dan bestel ik eigenlijk altijd de Ouzo milkshake haha. Die is zo lekker, thuis krijg ik hem niet zo lekker op smaak. Echt een erg gewild drankje onder de bezoekers. Dus mocht je een bezoek brengen, dan moet je zeker deze milkshake eens proberen! Vergeet trouwens vooral niet naar Skala te gaan met volle maan! Je bent echt een mooie ervaring en gezellig avond rijker 🙂

Bruiloft bij Skala bar

Wist je dat wij zijn getrouwd bij het kerkje dat je vanaf de Skala bar kunt zien? En daarna hebben we taart gegeten en een ouzo milshake gedronken met onze gasten bij de Skala bar! Check hier onder een paar foto’s! En check deze blog als je meer wilt weten over onze bruiloft op Karpathos.

Trouwen Karpathos
© Shelena | Voor de camera
Bruiloft Karpathos trouwen
© Shelena | Voor de camera
Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

De mogelijkheden om vega(n) te eten op Karpathos

De mogelijkheden om vega(n) te eten op Karpathos

Oh Yum! De Griekse keuken, heerlijk! Bij de Griekse keuken denken we vooral aan olijfolie, feta en vlees. Veel vlees! Gyros, souvlaki, bifteki, noem het maar op! Wanneer je vega(n) bent of last hebt van een allergie kan dit echt een uitdaging zijn. Maar dit valt in de...

5x onze favorieten restaurants op Karpathos

5x onze favorieten restaurants op Karpathos

Regelmatig krijgen wij privéberichtjes met vragen waar jullie beslist moeten eten volgens ons en ook vorige week was het weer raak ;). Daarom leek het ons leuk om onze favorieten restaurants op Karpathos met jullie te delen. Onderstaande 5 restaurants zijn allemaal...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.