Ontdek Karpathos met de bus

Karpathos met de bus ontdekken? Dat kan! Alhoewel we het liefst aanraden om een auto te huren op Karpathos, snappen we dat niet iedereen dit wilt of kan. Gelukkig is de bus dan ook een optie! In dit artikel vertellen we je meer over het reizen met de bus op Karpathos.

KTEL Karpathos bus service

Het bedrijf wat de bussen regelt op Karpathos is net als op vele andere plekken in Griekenland: KTEL. Voor informatie kun je altijd langs het centrale bus station in Pigadia lopen, bellen naar +30 2245022338 of mailen naar ktelkarpathou@gmail.com.

Het centrale bus station in Pigadia

Het centrale bus station van Karpathos vind je in de hoofdstad Pigadia, ook wel Karpathos-stad genoemd.

Hier een linkje naar de locatie op Google Maps. Of als je graag met coordinaten zoekt: 35.506892, 27.210319.

Sinds 2023 zijn er diverse bushokjes vernieuwd in de plaatsen waar de bus komt. Ze vallen een stuk meer op met een mooie foto van Karpathos en hun donker blauwe kleuren!

Karpathos bus

Routes en kosten

Er zijn 10 routes die worden gereden tussen Pigadia (Karpathos-stad) en de diverse dorpen en stranden op het eiland. In het laagseizoen is de frequentie van de meeste routes wat lager of is deze er nog helemaal niet. Dit komt omdat een deel van de bussen in deze periode (en ook aan het einde van het seizoen) nog worden gebruikt voor de schoolgaande kinderen. Zodra zij vakantie hebben kunnen ze meer bussen in zetten.

Op Karpathos rijden de bussen de volgende routes heen en terug:

  • Pigadia – Olympos & Diafani
  • Pigadia – Lefkos
  • Pigadia – Menetes, Arkassa, Saint Nicolas en Finiki
  • Pigadia – Kyra Panagia en Apella beach
  • Pigadia – Ahata beach
  • Pigadia – Spoa & Mesochori
  • Pigadia – Aperi, Volada, Othos en Pyles
  • Pigadia – Amoopi
  • Pigadia – Afiartis & Airport
  • Pigadia – Vrontis General Hospital (net buiten Pigadia richting Aperi)

Met de bus reizen op Karpathos is niet duur, afhankelijk van de route betaal je zo’n 2 tot 9 euro per enkele reis. De prijslijst vind je hieronder. Of je kunt ‘m hier downloaden.

Karpathos bus schema prijzen 2024

Bus schema Karpathos 2024

Hieronder vind je het Karpathos bus schema. We proberen deze z.s.m. te vervangen zodra deze is uitgebracht. Meestal half mei komt het bus schema uit en er volgt tijdens het hoogseizoen nog een nieuw schema voor de drukkere periode.

Download hier het Karpathos busschema 2024. Of bekijk ‘m hieronder.

Karpathos bus schema timetable 2024
Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Karpathos airport: alles wat je moet weten

Karpathos airport: alles wat je moet weten

Niet iedereen verwacht dat Karpathos een eigen airport heeft, omdat het eiland zo klein is. Toch heeft Karpathos wel degelijk een airport. Officieel het het Karpathos Island National Airport, maar wordt vaak Karpathos airport genoemd en voor wie dat wil weten: de IATA...

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Op Facebook zijn er diverse groepen over Griekenland en elke keer als iemand weer een vraag heeft over Karpathos zijn er altijd weer een stuk of 10 mensen die schreeuwen: "NIET NAAR TOE GAAN, HET WAAIT DAAR ALTIJD KEIHARD JE KAN NIKS DAAR". Nu willen we zeker niet...

Hoe is het weer op Karpathos?

Hoe is het weer op Karpathos?

Het afgelopen jaar hebben we de temperatuur, windkracht, windrichting en regenval elke dag bijgehouden. We hebben deze informatie verwerkt in handige tabellen en hopen je hier mee wat meer informatie te kunnen geven over wat je van het weer op Karpathos kunt...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *