Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te huren voor één of twee dagen. Wil je de rest van de dagen toch op pad? Dan kun je beter voor die overige dagen een auto huren.

Waar en wat kost een quad huren op Karpathos?

Een quad huren op Karpathos doen wij meestal één keer per vakantie. We hebben altijd een auto, maar vinden het gewoon leuk om voor een dagje heel het eiland over te crossen. Lekker de onverharde wegen op te gaan en nog meer zien van het eiland. Wij huren de quad altijd bij MotoCarkapthos en dat is altijd prima geregeld. Je kunt er ook één bij Euromoto huren, daar horen wij ook veel positieve verhalen over.

De kosten voor een quad verschillen per periode. Houdt rekening met een bedrag tussen de € 30,- en € 50,- per dag waar natuurlijk nog je benzine bijkomt.

quad huren Karpathos (1)

Praktische informatie

Stoppen langs de weg

Op Karpathos zijn er veel kleine onverharde inhammen in de weg, zeker tussen Afiartis en Amoopi. Hier kun je prima stoppen om foto’s te maken van het uitzicht. Waar je wel echt goed voor op moet letten is de wind. Wanneer het hard waait kun je dit beter niet doen. De harde valwinden uit de bergen kunnen opeens een ruk geven en dat is op zo’n punt langs de weg gevaarlijk.

Tanken

Tanken kan niet op veel plekken op Karpathos. In Pigadia vind je 3 tanstations. Twee aan het einde van Pigadia (op weg naar Aperi) en één aan het begin van de stad (vanuit Amoopi). Je kunt ook tanken in Arkassa.  Dit tankstation vind je – vanuit Afiartis gezien – voordat je Arkassa in rijdt. Tanken doe je trouwens niet zelf, je quad wordt netjes door de pompbediende volgetankt. De kosten voor benzine zijn meestal zo’n €2,20 (2023) .

In juli en augustus is het verstandig om te zorgen voor extra benzine in de quad of om te tanken als het kan. Het kan namelijk nog wel eens voorkomen dat de boot met benzine niet aankomt en je even een paar dagen moet wachten. Gelukkig kan je in sommige gevallen ook nog wel bij het verhuurbedrijf terecht voor wat extra benzine in geval van nood.

Parkeren

Parkeerkosten kennen ze niet op Karpathos. Dus dat scheelt je gelukkig weer een hoop geld. Op Karpathos zijn vaste parkeerplekken (met belijning) niet van zelfsprekend. In de dorpen vind je meestal wel vaste parkeerplekken, maar bij stranden over het algemeen gewoon langs de weg geparkeerd. Houdt er rekening mee dat – zeker in het hoogseizoen – stranden als Apella en Kyra Panagia heel erg druk zijn. Ga dus vroeg op pad om een (normaal) plekje te scoren voor je quad. Ook handig om te weten is dat voertuigen in de hoofstad van Karpathos, Pigadia, na 19.00 uur niet meer de boulevard/haven op mogen. Dit staat ook aangegeven aan het begin van de boulevard/haven op een bord en na 19.00 uur staat hier ook een hek.

Vergeet trouwen niet om een grote steen mee te nemen in de bak van de quad. Met een quad kun niet goed schuin parkeren, zonder dat deze wegrijdt, want ze hebben geen handrem. Met een steen achter je weel voorkom je dat hij verplaatst!

Navigatie nodig?

Een navigatie op Karpathos is in principe niet nodig. Het eiland is klein en er is eigenlijk maar één, echte hoofdweg over het eiland. Je kunt niet verdwalen ;). Een kaartje (of via Google Maps) is wel handig om te weten waar de dorpen ongeveer liggen.

‘s Avonds rijden

In de avond rijden met een quad zou ik proberen te voorkomen. Het is op Karpathos heel donker, op veel plekken is geen vangrails en er zijn geen lantarenpalen (alleen kattenogen tussen Arkassa en Afiartis op het wegdek).

Snelheid

Op Karpathos rijden de meeste toeristen met een auto zo’n 50 tot 60 km per uur. De Grieken een stuk harder ;). Met een quad lukt het vaak niet om die snelheid aan te tikken. Doe rustig aan en kijk wat je zelf fijn vind. Zeker in bochten is remmen noodzakelijk, een quad is namelijk veel minder wendbaar dan een auto, echt oppassen! Vind je het vervelend als er auto’s achter je rijden die harder willen? Zet je quad even aan de kant of kijk met ze mee of ze je in kunnen halen. Doen wij ook altijd! Zo kunnen hun doorrijden en kun jij ook zonder stress verder en belangrijkste nog, genieten van de tour.

quad huren Karpathos (1)

Een leuke route met een quad op Karpathos

Een leuke route die Vincent en ik vorig jaar reden, begon in Pigadia bij het verhuurbedrijf. We zijn daarna naar Ahata, Kyra Panagia en Apella geweest om even een korte duik te nemen. Daarna zijn we door de bergen via Spoa naar de andere kant van Karpathos gereden: Messochori. Vanuit daar kun je dan weer via Lefkos en Arkassa terug rijden naar Pigadia. Een lange route, maar wel onwijs leuk. Zeker als je voor het eerst naar Karpathos gaat heb je via deze route een goede indruk kunnen krijgen van het eiland!

Scooter huren op Karpathos

Naast een auto of quad huren op Karpathos kun je ook kiezen voor een scooter. Deze kun je ook huren bij één van bovengenoemde vestigingen.

Met een scooter ben je natuurlijk lekker snel en kun je makkelijker parkeren. Sowieso scooter rijden met 30+ graden is toch wel een ultiem zomersgevoel, dat vind ik in Nederland ook altijd heerlijk!

Toch is er wel een groot nadeel aan het huren van een scooter. De meningen zijn hier over verdeeld. Wij vinden het in elk geval niet fijn, maar dat heeft ook vooral te maken met de plek waar wij wonen. Het is bij ons erg winderig ;-). Nu valt het wel mee als je van Pigadia naar het Noorden rijdt, want hier waait het over het algemeen niet echt. Ga je richting Afiartis en Arkassa dan kan je helaas met behoorlijk sterke winden te maken krijgen en dit is op een scooter echt niet fijn! Het is natuurlijk wat je zelf graag wilt, maar wij raden een scooter toch wel af.

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Karpathos airport: alles wat je moet weten

Karpathos airport: alles wat je moet weten

Niet iedereen verwacht dat Karpathos een eigen airport heeft, omdat het eiland zo klein is. Toch heeft Karpathos wel degelijk een airport. Officieel het het Karpathos Island National Airport, maar wordt vaak Karpathos airport genoemd en voor wie dat wil weten: de IATA...

Ontdek Karpathos met de bus

Ontdek Karpathos met de bus

Karpathos met de bus ontdekken? Dat kan! Alhoewel we het liefst aanraden om een auto te huren op Karpathos, snappen we dat niet iedereen dit wilt of kan. Gelukkig is de bus dan ook een optie! In dit artikel vertellen we je meer over het reizen met de bus op Karpathos....

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Op Facebook zijn er diverse groepen over Griekenland en elke keer als iemand weer een vraag heeft over Karpathos zijn er altijd weer een stuk of 10 mensen die schreeuwen: "NIET NAAR TOE GAAN, HET WAAIT DAAR ALTIJD KEIHARD JE KAN NIKS DAAR". Nu willen we zeker niet...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *