Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te huren voor één of twee dagen. Wil je de rest van de dagen toch op pad? Dan kun je beter voor die overige dagen een auto huren.

Waar en wat kost een quad huren op Karpathos?

Een quad huren op Karpathos doen wij meestal één keer per vakantie. We hebben altijd een auto, maar vinden het gewoon leuk om voor een dagje heel het eiland over te crossen. Lekker de onverharde wegen op te gaan en nog meer zien van het eiland. Wij huren de quad altijd bij MotoCarkapthos en dat is altijd prima geregeld. Je kunt er ook één bij Euromoto huren, daar horen wij ook veel positieve verhalen over.

De kosten voor een quad verschillen per periode. Houdt rekening met een bedrag tussen de € 30,- en € 50,- per dag waar natuurlijk nog je benzine bijkomt.

quad huren Karpathos (1)

Praktische informatie

Stoppen langs de weg

Op Karpathos zijn er veel kleine onverharde inhammen in de weg, zeker tussen Afiartis en Amoopi. Hier kun je prima stoppen om foto’s te maken van het uitzicht. Waar je wel echt goed voor op moet letten is de wind. Wanneer het hard waait kun je dit beter niet doen. De harde valwinden uit de bergen kunnen opeens een ruk geven en dat is op zo’n punt langs de weg gevaarlijk.

Tanken

Tanken kan niet op veel plekken op Karpathos. In Pigadia vind je 3 tanstations. Twee aan het einde van Pigadia (op weg naar Aperi) en één aan het begin van de stad (vanuit Amoopi). Je kunt ook tanken in Arkassa.  Dit tankstation vind je – vanuit Afiartis gezien – voordat je Arkassa in rijdt. Tanken doe je trouwens niet zelf, je quad wordt netjes door de pompbediende volgetankt. De kosten voor benzine zijn meestal zo’n €2,20 (2023) .

In juli en augustus is het verstandig om te zorgen voor extra benzine in de quad of om te tanken als het kan. Het kan namelijk nog wel eens voorkomen dat de boot met benzine niet aankomt en je even een paar dagen moet wachten. Gelukkig kan je in sommige gevallen ook nog wel bij het verhuurbedrijf terecht voor wat extra benzine in geval van nood.

Parkeren

Parkeerkosten kennen ze niet op Karpathos. Dus dat scheelt je gelukkig weer een hoop geld. Op Karpathos zijn vaste parkeerplekken (met belijning) niet van zelfsprekend. In de dorpen vind je meestal wel vaste parkeerplekken, maar bij stranden over het algemeen gewoon langs de weg geparkeerd. Houdt er rekening mee dat – zeker in het hoogseizoen – stranden als Apella en Kyra Panagia heel erg druk zijn. Ga dus vroeg op pad om een (normaal) plekje te scoren voor je quad. Ook handig om te weten is dat voertuigen in de hoofstad van Karpathos, Pigadia, na 19.00 uur niet meer de boulevard/haven op mogen. Dit staat ook aangegeven aan het begin van de boulevard/haven op een bord en na 19.00 uur staat hier ook een hek.

Vergeet trouwen niet om een grote steen mee te nemen in de bak van de quad. Met een quad kun niet goed schuin parkeren, zonder dat deze wegrijdt, want ze hebben geen handrem. Met een steen achter je weel voorkom je dat hij verplaatst!

Navigatie nodig?

Een navigatie op Karpathos is in principe niet nodig. Het eiland is klein en er is eigenlijk maar één, echte hoofdweg over het eiland. Je kunt niet verdwalen ;). Een kaartje (of via Google Maps) is wel handig om te weten waar de dorpen ongeveer liggen.

‘s Avonds rijden

In de avond rijden met een quad zou ik proberen te voorkomen. Het is op Karpathos heel donker, op veel plekken is geen vangrails en er zijn geen lantarenpalen (alleen kattenogen tussen Arkassa en Afiartis op het wegdek).

Snelheid

Op Karpathos rijden de meeste toeristen met een auto zo’n 50 tot 60 km per uur. De Grieken een stuk harder ;). Met een quad lukt het vaak niet om die snelheid aan te tikken. Doe rustig aan en kijk wat je zelf fijn vind. Zeker in bochten is remmen noodzakelijk, een quad is namelijk veel minder wendbaar dan een auto, echt oppassen! Vind je het vervelend als er auto’s achter je rijden die harder willen? Zet je quad even aan de kant of kijk met ze mee of ze je in kunnen halen. Doen wij ook altijd! Zo kunnen hun doorrijden en kun jij ook zonder stress verder en belangrijkste nog, genieten van de tour.

quad huren Karpathos (1)

Een leuke route met een quad op Karpathos

Een leuke route die Vincent en ik vorig jaar reden, begon in Pigadia bij het verhuurbedrijf. We zijn daarna naar Ahata, Kyra Panagia en Apella geweest om even een korte duik te nemen. Daarna zijn we door de bergen via Spoa naar de andere kant van Karpathos gereden: Messochori. Vanuit daar kun je dan weer via Lefkos en Arkassa terug rijden naar Pigadia. Een lange route, maar wel onwijs leuk. Zeker als je voor het eerst naar Karpathos gaat heb je via deze route een goede indruk kunnen krijgen van het eiland!

Scooter huren op Karpathos

Naast een auto of quad huren op Karpathos kun je ook kiezen voor een scooter. Deze kun je ook huren bij één van bovengenoemde vestigingen.

Met een scooter ben je natuurlijk lekker snel en kun je makkelijker parkeren. Sowieso scooter rijden met 30+ graden is toch wel een ultiem zomersgevoel, dat vind ik in Nederland ook altijd heerlijk!

Toch is er wel een groot nadeel aan het huren van een scooter. De meningen zijn hier over verdeeld. Wij vinden het in elk geval niet fijn, maar dat heeft ook vooral te maken met de plek waar wij wonen. Het is bij ons erg winderig ;-). Nu valt het wel mee als je van Pigadia naar het Noorden rijdt, want hier waait het over het algemeen niet echt. Ga je richting Afiartis en Arkassa dan kan je helaas met behoorlijk sterke winden te maken krijgen en dit is op een scooter echt niet fijn! Het is natuurlijk wat je zelf graag wilt, maar wij raden een scooter toch wel af.

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf...

1 Comment

 1. Hallo Athina en Vincent,

  Met veel belangstelling heb ik jullie wel en wee zitten lezen op het internet. Wauw.

  Eventjes me zelf voorstellen: ik ben Bart Matton, Belg en getrouwd met Valérie. Samen hebben we 2 kindjes van 11 en 12 jaar.
  Sinds geruime tijd zijn we bezig met te zoeken naar een woonst voor verhuur, maar ook voor onszelf op 1 van de Griekse eilanden.
  Lange tijd waren we bezig op Kreta te kijken maar dit werd uiteindelijk niks.
  We kwamen terecht op “jullie” eiland Karpathos en hier lijkt het ons ook wel leuk en mooi.

  Toen ik jullie ervaringen kon nalezen, dacht ik eraan om misschien aan jullie een paar vragen te stellen.

  Stel dat we iets kopen op dit eiland, is het dan gemakkelijk om een verhuur- en onderhoudsfirma te vinden die het huis kan runnen terwijl wij in België verblijven?
  Zijn jullie tevreden over jullie verhuur?
  Wat zijn de grootste troeven van Karpathos tov bv Kreta?
  Welk publiek komt er volgens jullie het meest naar dit eiland?

  We hebben op dit moment al veel contact gehad over eerdere panden met Elxis en zo kennen we al wat over de aankoop en de afhandelingen op notarieel vlak.

  We willen jullie alvast bedanken om onze mail te lezen en wachten af op jullie antwoorden.

  Misschien nog dit:
  ik zag op jullie blog/instagram/… dat jullie last minutes opvolgen (wat leuk is!) maar misschien kan ik hier nog iets aan toevoegen.
  Ik ben namelijk piloot bij Brussels Airlines en ik ken dus wel enkele mogelijkheden.

  Nu, ik zie dat jullie echt passioneel bezig zijn met jullie droom en ik deel graag mijn steentje hierbij:
  via onze luchtvaartmaatschappij kan ik 15% korting bieden op onze vluchten. (Ambassador Tickets heet dit)
  Wij vliegen op Athene en sommige andere Griekse bestemmingen.
  Dus, willen jullie graag iemand een code hiervoor geven (of voor jullie zelf) stuur me een mail met de naam en het mailadres van de persoon, dan doe ik het nodige!

  bart.matton@brusselsairlines.com

  Nogmaals bedankt en fijn weekend nog,

  Bart Matton
  whatsapp: +32 477 214030

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.