Het openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken.

Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf Pigadia richting één van de bergdorpen zoals Aperi, Pyles of Othos kost je € 2,-. Wil je van Pigadia naar Lefkos dan betaal je € 4,80. Meer prijzen vind je op Karpathos by bus.

Frequentie openbaar vervoer op Karpathos

De bussen rijden niet zo vaak op Karpathos. In het laagseizoen rijd de bus naar de meeste dorpen één retourtje per dag. In het hoogseizoen (half juni tot begin september) rijden de bussen gelukkig wel wat vaker, maar toch is het nog erg weinig. Naar Kyra Panagia, en Apella rijden ze nog steeds maar één keer (heen en terug). Wil je echt de vrijheid hebben (en geen stress dat de bus niet komt opdagen haha!) dan kun je beter een auto huren op Karpathos. Hieronder vind je de dienstregeling van het openbaar vervoer op Karpathos. Vanaf mei vind je het schema voor het betreffende jaar.

Bus schedule Karpathos 2021
Wegen 2

Taxi’s op Karpathos

Op Karpathos zijn er niet veel taxi’s. Volgens mij rijden er nog geen 20 stuks op het hele eiland. Wij zouden een taxi’s niet echt aanraden. Misschien handig voor een ritje luchthaven – Pigadia, maar daar zou ik het bij houden. Taxi’s zijn naar verhouding duur. Een ritje Pigadia – luchthaven (15 minuten) kost je € 22,-. ‘s nachts geldt er ook een nachttarief. Hoeveel dit is, is niet helemaal duidelijk. De ene zegt 50%, sommige zeggen 5 euro. Taxi’s vind je trouwens alleen in Pigadia, heb je dus een taxi nodig vanuit Arkassa, dan zal je moeten bellen en krijg je vaak de rekening van Pigadia naar Arkassa erbij.

De taxi standplaats vind je bij de ‘grote’ supermarkt in Pigadia vlakbij de haven, daar waar ook een parkeerplaats is. Voor andere meer bekend waar je op de hoek twee tenten hebt waar je pita gyros kunt eten 😉 Deze straat loopt direct door richting de boulevard van Pigadia.

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Corona Karpathos | Wat is de status op het eiland?

Corona Karpathos | Wat is de status op het eiland?

Binnenkort naar Karpathos? Alles over de corona status op het eiland Karpathos lees je op deze pagina. We doen ons best de pagina zo up-to-date mogelijk te houden 🙂 Laatste update: 4 augustus 2021 Hoe is de situatie op Karpathos? We krijgen veel vragen hoe het hier...

Quad huren op het eiland Karpathos

Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.