Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken.

Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf Pigadia richting één van de bergdorpen zoals Aperi, Pyles of Othos kost je € 2,-. Wil je van Pigadia naar Lefkos dan betaal je € 4,80. Meer prijzen vind je op Karpathos by bus.

Openbaar vervoer op Karpathos

De bussen rijden niet zo vaak op Karpathos. In het laagseizoen rijd de bus naar de meeste dorpen één retourtje per dag. In het hoogseizoen (half juni tot begin september) rijden de bussen gelukkig wel wat vaker, maar toch is het nog erg weinig. Naar Kyra Panagia, en Apella rijden ze nog steeds maar één keer (heen en terug). Wil je echt de vrijheid hebben (en geen stress dat de bus niet komt opdagen haha!) dan kun je beter een auto huren op Karpathos. Hieronder vind je de dienstregeling van het openbaar vervoer op Karpathos. Vanaf mei vind je het schema voor het betreffende jaar.

Bus schedule Karpathos 2021
Auto huren Karpathos wegen Griekenland

Taxi’s op Karpathos

Op Karpathos zijn er niet veel taxi’s. Volgens mij rijden er nog geen 20 stuks op het hele eiland. Wat ons betreft zijn taxi’s niet echt een aanrader op Karpathos, maar dit heeft vooral te maken met de kosten. Ze zijn namelijk in verhouding met andere dingen nogal duur. Het is vooral vergelijkbaar met Nederlandse kosten wat ons betreft. . Misschien handig voor een ritje luchthaven – Pigadia, maar daar zou ik het bij houden. ‘s Nachts geldt er ook een nachttarief. Hoeveel dit is, is niet helemaal duidelijk. De ene zegt 50%, sommige zeggen 5 euro. Taxi’s vind je trouwens alleen in Pigadia, heb je dus een taxi nodig vanuit Arkassa, dan zal je moeten bellen en krijg je vaak de rekening van Pigadia naar Arkassa erbij.

De taxi standplaats is onlangs veranderd (mei 2023). Je vind ‘m nu niet meer bij de pita gyros tent Erasmias, maar achter de city hall. Zie hieronder de afbeelding van Karpathos Taxi met de prijzen + hun telefoonnummer.

Taxi prijzen Karpathos

Taxi price Karpathos 2023
Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Wind op Karpathos: Waait het echt zo hard hier?

Op Facebook zijn er diverse groepen over Griekenland en elke keer als iemand weer een vraag heeft over Karpathos zijn er altijd weer een stuk of 10 mensen die schreeuwen: "NIET NAAR TOE GAAN, HET WAAIT DAAR ALTIJD KEIHARD JE KAN NIKS DAAR". Nu willen we zeker niet...

Hoe is het weer op Karpathos?

Hoe is het weer op Karpathos?

Het afgelopen jaar hebben we de temperatuur, windkracht, windrichting en regenval elke dag bijgehouden. We hebben deze informatie verwerkt in handige tabellen en hopen je hier mee wat meer informatie te kunnen geven over wat je van het weer op Karpathos kunt...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *