Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken.

Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf Pigadia richting één van de bergdorpen zoals Aperi, Pyles of Othos kost je € 2,-. Wil je van Pigadia naar Lefkos dan betaal je € 4,80. Meer prijzen vind je op Karpathos by bus.

Openbaar vervoer op Karpathos

De bussen rijden niet zo vaak op Karpathos. In het laagseizoen rijd de bus naar de meeste dorpen één retourtje per dag. In het hoogseizoen (half juni tot begin september) rijden de bussen gelukkig wel wat vaker, maar toch is het nog erg weinig. Naar Kyra Panagia, en Apella rijden ze nog steeds maar één keer (heen en terug). Wil je echt de vrijheid hebben (en geen stress dat de bus niet komt opdagen haha!) dan kun je beter een auto huren op Karpathos. Hieronder vind je de dienstregeling van het openbaar vervoer op Karpathos. Vanaf mei vind je het schema voor het betreffende jaar.

Bus schedule Karpathos 2021
Auto huren Karpathos wegen Griekenland

Taxi’s op Karpathos

Op Karpathos zijn er niet veel taxi’s. Volgens mij rijden er nog geen 20 stuks op het hele eiland. Wat ons betreft zijn taxi’s niet echt een aanrader op Karpathos, maar dit heeft vooral te maken met de kosten. Ze zijn namelijk in verhouding met andere dingen nogal duur. Het is vooral vergelijkbaar met Nederlandse kosten wat ons betreft. . Misschien handig voor een ritje luchthaven – Pigadia, maar daar zou ik het bij houden. ‘s Nachts geldt er ook een nachttarief. Hoeveel dit is, is niet helemaal duidelijk. De ene zegt 50%, sommige zeggen 5 euro. Taxi’s vind je trouwens alleen in Pigadia, heb je dus een taxi nodig vanuit Arkassa, dan zal je moeten bellen en krijg je vaak de rekening van Pigadia naar Arkassa erbij.

De taxi standplaats is onlangs veranderd (mei 2023). Je vind ‘m nu niet meer bij de pita gyros tent Erasmias, maar achter de city hall. Zie hieronder de afbeelding van Karpathos Taxi met de prijzen + hun telefoonnummer.

Taxi prijzen Karpathos

Taxi price Karpathos 2023
Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Quad huren op het eiland Karpathos

Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.