Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft.

Arkassa strand Karpathos

Waar ligt Agios Nikolaos Beach?

Het strand ligt tussen onderaan Arkassa tussen de taverna Glaros en KarPassion Beach Bar in. Hieronder vind je de exacte locatie van het strand. Als je vanuit Pigadia/luchthaven het dorp Arkassa komt inrijden ga je bij het eerste kruispunt naar links en bij een T-splitsing naar rechts. Als je deze uitrijd kom je uit bij het strand. Je kunt er gemakkelijk je auto of scooter kwijt. Bij helder weer kan je vanaf dit strand Kasos zien liggen!

Weetjes over het strand van Arkassa

Hier gaan we een aantal leuke weetjes met je delen over Agios Nikolaos Beach. Wanneer het verstandig is om naar dit strandje te gaan en wat je beslist moet doen!

Hoge golven

Het eerste gedeelte van Agios Nikolaos Beach is ondiep, waardoor er al snel wat golven ontstaan. Bij harde wind is de kans op golven al een stuk hoger, maar als je de kans hebt om de dag na volle maan te gaan is de kans het grootst op hoge golven! Wij gaan juist naar de strand toe om lekker in de golven te springen! Als je een skimboard hebt, moet je deze zeker meenemen. Kijk wel uit dat je niet te veel naar de zijkant gaat door de stroming, hier zijn allemaal rotsen waar je niet tegenaan wil komen 😉

Arkassa beach Karpathos
Arkassa beach Karpathos

Beachvolleybal veld

Gedurende het hoofdseizoen komt er in de middag een groep fanatiekelingen samen om wedstrijd beachvolleybal tegen elkaar te doen. Vroeger waren het 2 pilaren die elk jaar opnieuw ingegraven werden. Manolis de eigenaar van de Stema Bar regelde dit ieder jaar. Sinds een aantal jaar zijn er twee professionele palen geplaats die ook in de winter blijven staan. Zo zie je maar hoor serieus deze wedstrijden worden genomen 😉

Kleine krabben

Vooral in het voorseizoen in april/mei als er nog weinig toeristen zijn zitten er allemaal kleine krabben. Je ziet de holletjes zitten als je over het strand loopt. Als wij rond deze periode op het strand zijn is het altijd genieten als je ze weer voorbij ziet kruipen. Je hoeft niet bang te zijn, hele kleine kans dat ze bijten met hun scharen. De krabben zijn eerder bang voor jou 😉

Elke zondag feest

De KarPassion Beach Bar draait regelmatig in de middag een lekker muziekje. Vaak hebben ze op zondagmiddag vanaf 16.00 een DJ die muziek staat de draaien. Dan is het extra feest waar veel jongere (ook veel locals) op afkomen in de zomermaanden. Wat is er niet heerlijker om het weekend af te sluiten met een lekker drankje aan het strand met wat hardere muziek op de achtergrond.

Karpathos sunset

Ondergaande zon

De ondergaande zon is echt prachtig in Arkassa. Je ziet hem helemaal verdwijnen in de zee. Tip om lekker een drankje en een hapje mee te nemen en nog even lekker op het strand te genieten. Vanuit KarPassion Beach Bar heb je ook perfect uitzicht op de ondergaande zon. Maar als je toch in Arkassa bent voor de ondergaande zon is het allermooiste plekje toch wel bij de Stema Bar.

Archeologische vondsten

In Arkassa zijn allerlei archeologische vondsten gevonden die je kan zien bij Chapel of Agia Sophia wat vlakbij het strand ligt. Makkelijkste is om erheen te rijden met de auto/scooter maar uiteraard kan je hier ook heenlopen. Deze zomer heeft Athina’s vader op het strand Agios Nikolaos een marmeren pilaar gevonden. De archeoloog was er erg blij mee!

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het...

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella! De route naar Apella strand Apella ligt in het Noorden van...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.