Stema bar | Cocktails & zonsondergang op Karpathos

Enkele jaren geleden toen mijn ouders en ik op vakantie waren op Karpathos, ontmoette wij een man genaamd Manolis op het strand van Arkassa. Hij vertelde ons dat hij in Arkassa een cocktailbar had geopend en dat we zeker eens langs moesten komen. Hij vertelde dat het de beste bar was van heel het eiland haha. Nog diezelfde vakantie gingen wij een kijkje nemen: en ja hoor hij had gelijk 😉 . Stema bar is naar mijn mening de meest gezelligste bar op Karpathos!

De Stema bar bevindt zich in het plaatsje Arkassa aan de Westkust van Karpathos. Het ligt net iets van de hoofdweg af, in een smal straatje. Het ligt aan de looproute tussen het centrum en het strand. Stema is een cocktailbar en staat voornamelijk bekend om zijn cocktails. Onwijs origineel hebben ze hun kaart op aangespoeld stuk hout staan. Naast de cocktails kun je hier ook gewoon terecht voor  andere drankjes zoals wijn, thee en ouzo. Bij je drankje krijg je lekker een bakje pinda’s of chippies. Ah! Wat vind ik dat lekker zeg 😉

Stema bar Arkassa Karpathos Eigen ervaring

Verbinding tussen bezoekers!

Gastvrijheid. Iets waar de Grieken zo bekend om staan. Daar kunnen wij Nederlanders echt nog wat van leren! Manolis is een geweldige man, hij maakt met iedereen een praatje en hij zorgt er voor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Als hij ziet dat je ‘nieuw’ bent en nog wat onwennig tussen al die mensen zit dan gaat hij het gesprek met jou aan om ervoor te zorgen dat je, je thuis voelt. Manolis gebruikt vaak zijn kwaliteit om bezoekers met elkaar te verbinden. Geweldig om te zien! Ieder jaar zoekt hij nieuw personeel wat hem helpt in de zomerperiode. Vaak gaat het om een aantal meiden en jongens van rond de 25 jaar. Je merkt dat hij zijn personeel goed selecteert, Ze zijn de hele avond bezig om jouw avond perfect te maken en maken graag een praatje, heel sociaal allemaal!

Bij Stema is iedereen welkom, hoe oud (of jong!) je ook bent. Het is leuk om te zien dat iedereen met elkaar praat en dat leeftijd geen rol speelt, dat maakt het zo bijzonder. De sfeer is hier heel relaxt!

Stema Bar Arkassa Karpathos  zon
Stema bar Arkassa Karpathos straat

Tips voor als je de stema bar op Karpathos bezoekt

Tip #1 Wees optijd voor de zonsondergang

De Stema bar gaat rond half 7 open. Als je zorgt dat je er op tijd bent kun je op ‘pole position’ gaan zitten om de zonsondergang in de baai te zien. Het is onwijs mooi! Je zal merken dat er meerdere bezoekers komen rond zonsondergang. Een aantal jaar geleden deed Ion Club een mountainbike tour en had een tussenstop rond zonsondergang bij de Stema Bar. Dan stonden er op een aantal dagen ineens een aantal mountainbikes haha.

De zonsondergang is zo mooi bij Stema, omdat de zon in de zee ondergaat precies in het midden van de u-bocht. Daarnaast wordt er heerlijke Cubaans achtig muziek gedraaid. Dit geeft zo’n paradijs achtig gevoel. De mensen die hier hebben gezeten bij de zonsondergang weten precies wat we bedoelen!

Tip #2 Kom naar de opening van de Stema bar

Begin mei gaat de Stema bar altijd open. Ben je in die periode op Karpathos is het echt de tip om naar zijn opening te komen. Dan komen vele bewoners uit Arkassa en is het één groot feest. Dit soort speciale avonden moet je dan zeker niet missen!

Tip #3 Van te voren goed eten

Eigenlijk voor bijna elk bezoek aan de Stema bar eten we vooraf bij het restaurant Kipos. Dit restaurant zit aan het eind van het straatje als je vanaf het centrum langs de Stema bar loopt. Een heerlijk restaurant met dagelijks verse gerechten op de kaart. Een aanrader om te combineren! Je moet immers goed eten voordat je aan de alcohol gaat 😉 . We hebben ook een aantal keer meegemaakt dat mensen bij de buren van de Stema bar een pita gyros bestellen haha.

Stema bar Kipos Karpathos
Stema Bar Arkassa Karpathos werknemers

Vitamines zijn gezond

Altijd lachen als Manolis met een big smile voorbij komt lopen met de vraag of je vitamines wilt. Voorheen kreeg je als je niet uitkeek een shot glaasje vol met raki. Hier in Griekenland wordt vaak gezegd dat als je je niet lekker voelt, dat een slok raki kan helpen de bacteriën te doden. Vandaar de uitspraak: A raki a day keeps the doctor away 😉 . Tegenwoordig is hij wat milder en krijg je een shotje gevuld met een lekkere cocktail smaak.

Mijn leukste herinnering aan de Stema bar op Karpathos

Vincent en ik werden door mijn ouders afgezet bij de cocktailbar. We zouden gezellig een drankje doen en daarna ook weer richting huis gaan. Eenmaal aangekomen in de cocktailbar zagen we een stuk of 20 kinderen binnen. Wat bleek? De dochter van Manolis was jarig en vierde haar verjaardag. Alle vriendjes en vriendinnetjes + ouders waren aanwezig. Overal stond drinken en vooral veel eten klaar. In Nederland zou je absoluut niet welkom zijn, maar hier wel. Manolis nodigde ons uit om de verjaardag bij te wonen en zei dat we vooral alles mochten eten en drinken. Een beetje onwennig stonden we daar, want in Nederland maak je dit (bijna) niet mee. Uiteindelijk hebben we een onwijs leuke avond gehad! Toch nog ietsje langer blijven plakken dan gepland 😉 .

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

5x onze favorieten restaurants op Karpathos

5x onze favorieten restaurants op Karpathos

Regelmatig krijgen wij privéberichtjes met vragen waar jullie beslist moeten eten volgens ons en ook vorige week was het weer raak ;). Daarom leek het ons leuk om onze favorieten restaurants op Karpathos met jullie te delen. Onderstaande 5 restaurants zijn allemaal...

Hotspots | 4x leuke cocktailbar op Karpathos

Hotspots | 4x leuke cocktailbar op Karpathos

Op vakantie drink ik maar al te graag een cocktail! Lekker aan een bar, met perfect uitzicht en een cocktail is toch wel een ideaal beeld van een vakantie. Op Karpathos zijn er meerdere plekjes waar je kunt genieten van cocktails. We delen onze favorieten met je in...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.