Nikos boat Diafani: Ontdek het Noorden van Karpathos!

Altijd al het noorden van Karpathos willen ontdekken? Boek dan een boot trip bij Nikos boat Diafani! Vanaf de havenplaats Diafani biedt Nikos diverse boottrips aan. De meeste plekjes die je bezoekt zijn niet bereikbaar met de auto, dus extra leuk om deze plekken te ontdekken met de boot. In deze blog vertellen we je meer over de 3 boottrips die je met Nikos Boat Diafani kunt doen.

Nikos boat Diafani Karpathos 2 scaled

Ontdekt Saria met Nikos boat Diafani

Saria is een onbewoond eiland ten Noorden van Karpathos. Geen inwoners, behalve soms wat geiten en ezels. Wat ons betreft als je één activiteit moet doen op Karpathos is het dit eiland bezoeken!

Het eiland staat bekend als ‘het piraten eiland’. In de middeleeuwen zochten vele van hen hier dekking. Het eiland is vroeger ook bewoond geweest, maar inmiddels woont hier dus niemand meer. Op de heuvels o.a. bij het strand Palatia vind joe nog diverse ruines!

Palatia strand is ook gelijk het bekendste strand van Saria, maar er zijn er nog veel meer! Tijdens de boottrip van Nikos bezoek je naast Palatia ook het strand Alimounda. Maar voordat je bij Saria bent stop je tussendoor nog bij de grot in het water genaamd Troulakas. Hier kun je vanaf de boot het water in springen en de grot in zwemmen! Daarna is het tijd om Saria te bezoeken, waarbij op het strand van Palatia ook een BBQ geserveerd wordt.

Nikos Boat Diafani biedt deze boottrip aan op maandag, woensdag en vrijdag. Vertek is om 10.00 vanuit de haven van Diafani en om 18.30 uur ben je weer terug. De kosten hangen af van het aantal personen en of je bijvoorbeeld ook wilt lunchen (barbeque). Je kunt een aanvraag doen voor deze trip via hun website Nikos Boat Diafani.

Saria Nikos boat Diafani Karpathos
Saria Nikos boat Diafani Karpathos

Ontdekt Tristomo & Vroukounda

Tristomo en Vroukounda zijn twee hele bijzondere plekjes helemaal in het Noorden van Karpathos. Met de auto kun je hier niet komen, maar je kunt wel wandelen vanaf het plaatstje Avlona. Naar Vroukounda ben je dan zo’n uur tot 1,5 uur bezig en naar Tristomo 3 uur. Ben je dus niet zo van het wandelen en wil je wel graag deze plekken zien dan kun je hier vanaf Diafani met de boot naar toe.

Tristomo is een haven in het uiterste noorden. Het is een kleine havenplaats waar op dit moment niemand meer woont. Je kunt hier zwemmen en het gebied ontdekken.

Vroukounda is een oude stad waar vroeger veel mensen woonde, maar inmiddels ook niet meer. Je kunt hier de ruines bekijken, zwemmen in een natuurlijke ‘pool’ en een kijkje nemen in de St. Ioanis (John) kerk die zich in een grot bevind. Het St. Ioanis feest is op 28-29 augustus. Wanneer je hier met de boot trip van Nikos naar toe gaat is Vroukounda ook de plek waar een lekkere lunch wordt geserveerd!

Nikos biedt deze trip op aanvraag aan. Het is namelijk een beetje weersafhankelijk of je hier wel of niet met de boot heen kunt. Bij harde wind of stroming wordt dit namelijk lastig. Interesse in deze trip? Stuur dus even een berichtje via de website Nikos boat Diafani.

Nikos boat Diafani Karpathos Tristomo

Bezoek de stranden ten Zuiden van Diafani

In het Noorden van Karpathos vind je heel veel mooie stranden aan de oostkant. Helaas zijn de meeste stranden niet goed bereikbaar en verbieden vele verhuurbedrijven het ook om hier met een auto heen te gaan. De wegen zijn namelijk slecht en onverhard. Daarnaast is het bereik hier slecht dus wanneer je pech hebt met de auto kun je niet altijd direct iemand bellen.

Deze stranden zijn echter wel een bezoek waard en hoe leuk is het dus dat je dit met de boot kan doen! Nikos Boat Diafani biedt op deze boottrip vanaf Diafani aan op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De boot vertrekt om 10.00 uur en rond 18.30 uur ben je weer terug in de haven van Diafani.

Tijdens deze trip bezoek je o.a. de stranden Papa Minas, Opsi, Forokli, Kapi, Nati en het enige georganiseerde strand gedurende deze trip: Agios Minas. Wie wilt kan ook nog kiezen om Apella beach aan dit rijtje toe te voegen, maar dit moet wel even van te voren worden aangevraagd.

Je kunt deze trip boeken op de website van Nikos Boat Diafani.

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Wandelen op Karpathos

Wandelen op Karpathos

Karpathos staat bekend als het eiland voor wandelaars. Wandelen op Karpathos is geweldig. Ongerepte landschappen en adembenemende uitzichten. Vergeet ook vooral niet de geur van alle kruiden die het eiland rijk is. Karpathos heeft zoveel te bieden voor wandelaars en...

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *