Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van.

Karpathos is heerlijk voor kinderen, maar niet perse kindvriendelijk

Waarom we het op deze manier altijd vertellen, leggen we ook altijd uit aan diegene die de vraag stelt. Wanneer iets kindvriendelijk is, wordt er vaak erg rekening gehouden met kinderen, denk aan allerlei kidsclubs en entertainment bij accommodaties, veel andere kinderen van dezelfde leeftijd, restaurants die een speciale ruimte hebben voor kinderen om te spelen en waar het kind echt centraal staat. Denk aan activiteiten voor kinderen zoals (grote) speeltuinen. Vergelijk het een beetje met of iets rolstoelvriendelijk is of niet. Ja, je kan op heel veel locaties met een rolstoel komen, maar rolstoelvriendelijk is weer wat anders 😉

Maar Karpathos is dus wel fijn voor kinderen? Ja zeker! Ik, Athina, kom zelf al vanaf mijn 8e op het eiland voor vakanties en heb mezelf altijd lekker kunnen vermaken. Niet voor niets woon ik er nu 😉

Stema bar Arkassa Karpathos straat

Wat hoef je niet te verwachten op Karpathos als het gaat om hoe kindvriendelijk het eiland is?

We zeiden het al een beetje: verwacht gewoon geen speciaal entertainment gericht op kinderen/tieners. Verwacht daarom geen waterparken, bananen om op de varen, speciale kidsclubs (of oppas service) of minidisco’s. Zolang je daar niet vanuit gaat, gaan jij en je kind(eren) en super leuke tijd hebben op Karpathos. Ook zonder dit soort entertainment is er namelijk zat te doen!

Wat is er wel voor kinderen te doen?

  • Er zijn diverse hotels met zwembaden
  • Heel veel verschillende stranden waar ze lekker kunnen zwemmen, van een rots kunnen springen (denk aan Amoopi en Kyra Panagia) en zandkastelen bouwen (Amoopi en Arkassa).
  • Snorkelen kan op zoveel plekken op het eiland, dus als ze dat leuk vinden is ook dat een leuke optie.
  • Op Arkassa zijn regelmatig hoge golven dus met een body board het water in is echt super leuk!
  • Er zijn diverse activiteiten die zowel voor volwassen als kinderen leuk zijn, denk aan een mozaïek workshop, windsurfen, klimmen of een boot trip naar één van de vele stranden.
  • Er zijn wel hier en daar een mini speeltuin of een speeltoestel te vinden (vlak)bij een accommodatie.
  • Heeft je accommodatie geen zwembad, maar wil je er wel graag eens inzwemmen? Neem je kinderen dan eens mee naar de Island Pool bar in Pigadia
  • Wat fijn is, is dat Karpathos geen jongeren eiland is. Wat fijn is voor de kinderen, want je loopt geen groepen dronken jongeren tegen het lijf die de beest gaan uit hangen. We zien vooral ouders zonder kinderen (of die al uit huis zijn) of stellen van zo tussen de 20-35 jaar.
  • Heb je tieners mee? Er zijn diverse bars en één discotheek (Heaven stage; buiten de stad). Waar je lekker kunnen genieten van een avondje uit.

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Vanaf Karpathos een dagtrip met de boot naar Kasos

Vanaf Karpathos een dagtrip met de boot naar Kasos

Gisteren zijn wij voor het eerst(!) met de boot naar Kasos geweest. Het plan stond al zolang op ons lijstje, maar elke keer was de vakantie alweer voorbij en waren we nog niet geweest. Gisteren was het dus de hoogste tijd: een dagtrip naar Kasos. In deze blog nemen we...

Corona Karpathos | Wat is de status op het eiland?

Corona Karpathos | Wat is de status op het eiland?

Binnenkort naar Karpathos? Alles over de corona status op het eiland Karpathos lees je op deze pagina. We doen ons best de pagina zo up-to-date mogelijk te houden 🙂 Laatste update: 4 augustus 2021 Hoe is de situatie op Karpathos? We krijgen veel vragen hoe het hier...

Het openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s

Het openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.