Vanaf Karpathos een dagtrip met de boot naar Kasos

Gisteren zijn wij voor het eerst(!) met de boot naar Kasos geweest. Het plan stond al zolang op ons lijstje, maar elke keer was de vakantie alweer voorbij en waren we nog niet geweest. Gisteren was het dus de hoogste tijd: een dagtrip naar Kasos. In deze blog nemen we je mee door onze dag en hoe jij ook jouw dag naar Kasos kan plannen.

Kasos is een eiland zuid-oosten van Karpathos. Het is een piepklein eiland waar je naast de boot ook met het vliegtuig heen kan vanaf Karpathos. Het is de kortste vlucht van Europa! Het vliegtuig is super klein en daarom gaan de meeste mensen met de boot heen en weer. Vanaf Karpathos kun je hier dus heen voor een leuke dagtrip, maar ook via andere eilanden kun je hier naar toe. Wij waren eerlijk gezegd toch een beetje verbaast dat in de piepkleine haven van Kasos gewoon de grote boten van Anek en Blue Star Ferries aanmeren haha!

Dagtrip naar Kasos Art and Walk Karpathos 15

Met Art and walk naar Kasos

Rond half 10 gaan we met de boot van Karpathos naar Kasos. De boottrip duurt ongeveer 1,5 uur. Ontzettend leuk om Karpathos eens vanaf een andere kant te zien! We zijn al meerdere keren met boten naar het noorden gegaan, maar nu het zuiden van Karpathos ook eens gespot!

Eenmaal aangekomen op Kasos is het tijd voor een kop koffie en daarna gaan we één van de dorpen te ontdekken. Renate neemt ons mee door de schattige straatjes van het eiland. Locals vinden het fantastisch dat je er bent en iedereen is zo lief en maakt graag even een praatje.

Renate neemt ons o.a. mee naar 6 kerken die aan elkaar vast zitten. Deze soort kerk is de enige in Griekenland en heeft een prachtig verhaal over 6 feeën en een muzikant.

Dagtrip naar Kasos Art and Walk Karpathos 19
Dagtrip naar Kasos Art and Walk Karpathos (10)

Lunchen en het middagprogramma

Nadat we een mooie wandeling hebben gemaakt is het tijd voor de lunch. Renate en Thom hebben echt een hele toffe lunch samen laten stellen voor deze dagtrip. Een goede chef die eerder op Karpathos bij Poseidon Blue werkte heeft inmiddels zijn eigen pizza restaurant op Kasos. Echter hebben Renate en Thom weten te regelen dat hij naast pizza ook allemaal bijzondere hapjes samenstelt voor deze lunch. We aten een Griekse salade (nee, niet de standaard Griekse salade!), Gehaktballen en courgette hapjes. Klinkt wellicht simpel, maar het waren stuk voor stuk echt bijzondere hapjes!

Na de lunch zijn we naar een kleine haven gelopen en vanaf dat moment kan iedereen een beetje z’n eigen ding gaan doen. Ik en mijn moeder zijn op een terasje gaan zitten, mijn vader ging zwemmen en Vincent is met Renate nog een 2e wandeling gaan doen naar een bijzonder kapel een stuk buiten het centrum.

Om kwart voor 5 was het tijd om weer op de boot te stappen terug naar Karpathos, maar wie wil kan ook altijd overnachten op Kasos en een later moment naar Karpathos terugkeren of zelf naar een ander eiland, want ook hier komen de grote schepen van Anek en Blue Star Ferries.

Dagtrip naar Kasos Art and Walk Karpathos (7)
Kasos island Greece

Ook met Art and Walk naar Karpathos?

Elke woensdag (2021) organiseert Art and Walk een dagtrip van Karpathos naar Kasos. Als je mee wilt kun je via hun website een plekje reserveren.

Zelf op avontuur

Natuurlijk kun je ook op eigen houtje Kasos ontdekken. Je kunt dit helemaal zelf doen of een van de audio guides van Art and Walk. Deze gaan ze binnenkort lanceren, dus stay tuned! Wil je echt zelf op pad, dan kan dat natuurlijk ook! Kasos kent allerlei leuke restaurants, mooie bezienswaardigheden en enkele hotels mocht je willen overnachten. Verder in deze blog vertellen we je meer over Kasos ontdekken op eigen houtje.

Dagtrip naar Kasos Art and Walk Karpathos (2)

Kasos Princess – het jacht dat van Karpathos naar Kasos vaart

Kasos Princess is een prachtige boot die bijna dagelijks van Karpathos naar Kasos vaart en zelfs op donderdag naar Sirtia (Kreta). Voor €20,- heb je een retourtje. Kijk even op de Facebook pagina van de boot om vertrek en aankomsttijden te checken. Bij o.a. Possi Travel kun je kaartjes kopen.

Bezienswaardigheden

Kasos is klein, maar heeft meerdere gezellig dorpen en een mooie geschiedenis. Voor zo’n klein eiland is er nog behoorlijk wat te zien en te doen! Je kunt bijvoorbeeld gaan fietsen, een workshop volgen of boek een tour via Kasos Tours.

Je kunt hier meer lezen over Kasos en hun bezienswaardigheden.

Dagtrip naar Kasos Art and Walk Karpathos (17)

Restaurants

  • Zin in een lekkere frappe? Dan kun je bij Blue Mare terecht.
  • Voor de lekkere pizza’s kun je terecht bij Pizza Di Kasos.
  • Hier kun je ook zitten aan een super schattig klein haventje.
  • Ook hier heb je een gezellig plekje die over de haven uitkijkt.

Hotels op Kasos

Voor de liefhebber: op Kasos kun je ook overnachten. Er zijn meerdere hotels te vinden op het eiland, zo kun je nog meer genieten van het échte Griekenland. De volgende dag, of een paar dagen later kun je gewoon weer met de Kasos Princess naar Karpathos toe. Of hop met de grotere boot Anek Lines of Blue Star Ferries naar een ander Grieks eiland. Enjoy!

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april, mei en oktober is het fijn om te wandelen. De temperatuur is dan aangenamer en het is lekker rustig op het eiland. Op Karpathos biedt Art&Walk...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt heeft gezien dat dit al eerder gepland was, maar helaas ging het tot 2 keer toe niet door. De eerste keer vanwege de bewolking en de andere keer, omdat...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.