Profitis Ilias wandeling met Art & Walk

Daar is ‘ie’ dan: mijn allereerste blog op The Karpathos Guide! Meestal is Athina altijd degene die de blogs schrijft, maar aangezien zij niet heeft meegelopen met de Profitis Ilias wandeling, was het mijn beurt om een blog te schrijven. Geniet ervan!

Verzamelen voor de wandeling

Afgelopen zomer ben ik samen met Art & Walk wezen wandelen. In de vroege ochtend gingen Athina en ik naar de bakker om vers brood te halen en waarna Athina mij heeft afgezet bij de taxistandplaats in Pigadia. Je hoeft echt geen medelijden te hebben met Athina hoor 😉 Zij ging heerlijk ontbijten bij En Plo en daar werken aan The Karpathos guide.

Ons gezelschap was een gezellige mix uit Denemarken, Cyprus en Nederland. Voordat we echt gingen wandelen zijn we met de auto richting Ahata gereden. Vanaf daar startte we dan lekker vroeg in de ochtend met de wandeling Profitis Illias.

De tocht der tochten

Het eerste stuk begon makkelijker, omdat het redelijk vlak was. We liepen langs allemaal olijfbomen en hadden een prachtig uitzicht op de dorpjes in de bergen. Na het eerste vlakke stuk, begonnen we de klim in te zetten rondom de bergwanden. Het landschappen veranderde steeds meer in een grauwere berg omgeving. We stopte even bij een hele mooie boom.

Profitis ilias wandeling Karpathos 1
Profitis ilias wandeling Karpathos

Genieten op de top van Profitis Ilias

Wanneer je op de top aankomt zie je eerst een ruïne die uitkijkt op Pigadia. Er staat een mooi traditioneel Grieks kerkje. Aan de achterzijde van de kerk heb je prachtig uitzicht op het strand van Ahata. Dan merk je echt dat je hoog zit, wat is dat strandje Ahata klein 😉 Op dit punt was het tijd voor een pauze met een lekker bakkie koffie en een stukje meloen.

De Profitis Ilias wandeling is zeker een aanrader! Een mooie wandeling die qua niveau niet heel zwaar is. Bedankt Thom en Renate voor deze leuke wandeling, wat kunnen jullie leuke interessante dingen vertellen over het eiland en vooral alles wat er groeit en bloeit! Ook knap dat jullie altijd van alle losse groepjes één gezellige groep kunnen maken.

Boek jouw tour bij Art and Walk

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het...

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella! De route naar Apella strand Apella ligt in het Noorden van...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.