Profitis Ilias wandeling met Art & Walk

Daar is ‘ie’ dan: mijn allereerste blog op The Karpathos Guide! Meestal is Athina altijd degene die de blogs schrijft, maar aangezien zij niet heeft meegelopen met de Profitis Ilias wandeling, was het mijn beurt om een blog te schrijven. Geniet ervan!

Verzamelen voor de wandeling

Afgelopen zomer ben ik samen met Art & Walk wezen wandelen. In de vroege ochtend gingen Athina en ik naar de bakker om vers brood te halen en waarna Athina mij heeft afgezet bij de taxistandplaats in Pigadia. Je hoeft echt geen medelijden te hebben met Athina hoor 😉 Zij ging heerlijk ontbijten bij En Plo en daar werken aan The Karpathos guide.

Ons gezelschap was een gezellige mix uit Denemarken, Cyprus en Nederland. Voordat we echt gingen wandelen zijn we met de auto richting Ahata gereden. Vanaf daar startte we dan lekker vroeg in de ochtend met de wandeling Profitis Illias.

De tocht der tochten

Het eerste stuk begon makkelijker, omdat het redelijk vlak was. We liepen langs allemaal olijfbomen en hadden een prachtig uitzicht op de dorpjes in de bergen. Na het eerste vlakke stuk, begonnen we de klim in te zetten rondom de bergwanden. Het landschappen veranderde steeds meer in een grauwere berg omgeving. We stopte even bij een hele mooie boom.

Profitis ilias wandeling Karpathos 1
Profitis ilias wandeling Karpathos

Genieten op de top van Profitis Ilias

Wanneer je op de top aankomt zie je eerst een ruïne die uitkijkt op Pigadia. Er staat een mooi traditioneel Grieks kerkje. Aan de achterzijde van de kerk heb je prachtig uitzicht op het strand van Ahata. Dan merk je echt dat je hoog zit, wat is dat strandje Ahata klein 😉 Op dit punt was het tijd voor een pauze met een lekker bakkie koffie en een stukje meloen.

De Profitis Ilias wandeling is zeker een aanrader! Een mooie wandeling die qua niveau niet heel zwaar is. Bedankt Thom en Renate voor deze leuke wandeling, wat kunnen jullie leuke interessante dingen vertellen over het eiland en vooral alles wat er groeit en bloeit! Ook knap dat jullie altijd van alle losse groepjes één gezellige groep kunnen maken.

Boek jouw tour bij Art and Walk

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Nikos boat Diafani: Ontdek het Noorden van Karpathos!

Nikos boat Diafani: Ontdek het Noorden van Karpathos!

Altijd al het noorden van Karpathos willen ontdekken? Boek dan een boot trip bij Nikos boat Diafani! Vanaf de havenplaats Diafani biedt Nikos diverse boottrips aan. De meeste plekjes die je bezoekt zijn niet bereikbaar met de auto, dus extra leuk om deze plekken te...

Wandelen op Karpathos

Wandelen op Karpathos

Karpathos staat bekend als het eiland voor wandelaars. Wandelen op Karpathos is geweldig. Ongerepte landschappen en adembenemende uitzichten. Vergeet ook vooral niet de geur van alle kruiden die het eiland rijk is. Karpathos heeft zoveel te bieden voor wandelaars en...

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *