Surfen op Karpathos | The place to be voor wind- en kitesurfen

Karpathos is het walhalla voor liefhebbers van surfen. Of je nu houdt van windsurfen of kitesurfen, Karpathos is de place to be! De windkracht in juli en augustus loopt al gauw op naar zo’n 7 bft en is zeer constant deze maanden. In deze blog vertellen we je over alle surf mogelijkheden op Karpathos en geven we je praktische tips voor het regelen van je accommodatie en vervoer. Enjoy!

Surfen op Karpathos

Windsurfen op Karpathos

Karpathos is de hotspot voor windsurfers. Vanwege de constante en sterkte wind is dit een waar walhalla. Vele surfers komen naar Karpathos toe om een paar maanden te surfen. Mede door de sterkte wind zie je hier ook veel profesionals die op Karpathos aan het trainen zijn. Wie wil windsurfen moet in de plaats Afiartis zijn. Daar vind je meerdere stations waaronder Ion club. Windsurfen op Karpathos is zowel voor pro’s als beginners. Wie begint met windsurfen kan terecht in Chickenbay. Deze baai is perfect wordt starters, omdat het lekker ondiep is. De pro’s vind je op Devils Bay. Een uurtje windsurfen kost zo’n 25 euro.

Lees hier meer over windsurfen op Karpathos

 

Windsurfen op Karpathos

Kitesurfen op Karpathos

Hoewel Karpathos het meest bekend staat om de perfecte windsurf locatie, is het eiland ook zeker geschikt voor kitesurfen! Ook kitesurfen wordt op Karpathos gedaan in het plaatsje Afiartis, maar dan aan de andere kant van het vliegveld. Wanneer je wil gaan kitesurfen dan kan dat bij Big Dayz. Zij verhuren kitesurf materiaal en ze geven ook lessen. Voor een complete set aan materiaal betaal je € 50,- per 2 uur.

Belangrijk | Hoewel er veel kitesurfers te vinden zijn op Karpathos, kan Karpathos toch best een gevaarlijke locatie zijn voor kitesurfers. Vanwege de harde valwinden uit te bergen, heb je regelmatig te maken met spontaane rukwinden. Wellicht is Karpathos dan ook meer geschikt voor gevorderden.

Kan je ook ‘normaal’ surfen op Karpathos?

‘Normaal’ surfen (ook wel golfsurfen genoemd) is niet zo populair op Karpathos. Op Arkassa na, wat ook al behoorlijk wisselvallig is, zijn er geen stranden met hoge golven op Karpathos. Arkassa, ook wel Agios Nicolaos genoemd heeft af en toe golven, waar je de laatste jaren soms wel eens een surfer ziet. Maar het is geen Portugal of Bali met perfecte golven. Is golfsurfen echt jouw ding, dan kun je beter naar een andere (ei)land gaan.

Surfen op Karpathos

Beginnen met windsurfen? Hier zijn 7 windsurf tips!

Praktische info

Wanneer je van plan bent om tijdens jouw vakantie te gaan surfen op Karpathos dan kun je het beste in juli of augustus komen. In deze periode is de wind vrijwel iedere dag contant en de windkracht loopt al snel op tot zo’n 6,7 en soms zelfs 8 bft. Toch kun je van mei t/m oktober terecht op Karpathos om te surfen. Dus mocht je een beginner zijn, of tevreden zijn met een windkracht van 4-5 bft dan zijn de andere maanden ook gewoon aan te raden.

De temperatuur van het water is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk! In mei zul je nog wel een wetsuit nodig hebben. Het water is dan zo’n 19 graden. In het hoogseizoen voldoet een t-shirt, want de temperatuur is al gauw zo’n 26 graden!

Overnachten

Voor wie van plan is om naar Karpathos te gaan voor het surfen kan het beste in de plaats Afiartis accommodatie zoeken. In dit dorp bevinden zich namelijk zowel de windsurf- als kitesurf stations. Veel surfers kiezen er voor om een huis te huren op Karpathos. Zo heb je toch alles tot je beschikking en het is meestal goedkoper dan een hotel, zeker als je het huis met andere kan delen. Via Airbnb kun je kijken voor een huis, maar ook op Booking.com is er veel keus.

Vervoer

De meeste vakantiegangers die puur en alleen voor het surfen naar Karpathos komen, slapen vaak ook in de directe omgeving van het windsurf- of kitesurfstrand. Toch kan het handig zijn om een scooter te huren, zodat je wel zelf je boodschappen kunt doen en nog wat meer van het eiland kan zien (wat we je zeker aanraden!). Wanneer je kitesurft bij BigDayz kun je wel gebruik maken van hun dagelijkse shuttle tussen Afiartis – Amoopi en Pigadia. En hoewel het wel wat duurder is een scooter of shuttle bus kun je er ook voor kiezen om een auto te huren op Karpathos of misschien kun je er wel een delen met andere surfers ?

Reisverzekering

Natuurlijk is het altijd verstandig om een reisverzekering aan te schaffen, maar check deze altijd even extra wanneer je van plan bent om te gaan surfen. Bij de meeste reisverzekeringen valt surfen onder ‘extreme sporten’ en dat valt meestal net buiten de verzekering.

Heb jij al een KARPATHOS TAS gescoord?

Bestel hier jouw Karpathos tas voor maar € 9,95!

Blijf op de hoogte van onze verhalen!

Travel by heart is te vinden op FacebookInstagram, Youtube en Pinterest

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief