Review | Snorkelen met het Easybreath snorkelmasker

Yess! Snorkelen is fantastisch. Zeker op Karpathos zijn er heel veel mooie snorkelplekken te vinden. Tot voorheen hadden wij altijd een ‘normale’ snorkel. Gewoon zo’n masker met een snorkel, snapje? Maar sinds afgelopen zomer is daar verandering in gekomen. Wij gebruiken nu een Easybreath snorkelmasker.

Afgelopen vakantie heb je mijn foto met het Easybreath snorkelmasker vast wel voorbij zien komen op Facebook of Instagram. Het ging hierbij om een samenwerking met Decathlon waarbij ik hun Easybreath snorkelmasker mocht testen. Zo enthousiast dat we zijn, wilde we dit product – no strings attached! – uitlichten door middel van een blogpost. Dus ben je van plan een nieuw snorkelmasker aan te schaffen, lees dan vooral onderstaande review van de Easybreath.

Snorkelen Karpathos Easybreath snorkelmasker decathlon

Testen op Kyra Panagia

Nét voordat we op vakantie gingen ontvingen we de Easybreath thuis gestuurd. Hup de koffer in en toen was het tijd om op reis te gaan. Een van de eerste dagen verbleven we in de nieuwe Lux View Villas in Katodio, vlabkij Kyra Panagia. Een mooie plek om het snorkelmasker uit te testen én mooie foto’s te schieten.

Gelukkig is het water niet heel koud, dat kan namelijk nog wel eens het geval zijn in mei. Met gevaar voor eigen leven (onze camera is niet waterdicht) is Vincent mét camera op een rots in het water geklommen voor de foto’s. Maar hé het resultaat mag er wezen, right? 😉

Lees ook | 5 stranden op Karpathos die je gezien moet hebben

Review Easybreath snorkelmasker

Oke, misschien is het snorkelmasker niet echt fashionable, maar hij doet 100% wat hij hoort doen. Wij vinden het heel fijn dat de snorkel en het masker bij de Easybreath uit één geheel bestaan. Ook geen last meer van je mond met die losse snorkels en je kunt hem hierdoor ook makkelijker uitlenen aan anderen. Zelf m’n moeder die normaal niet zo van snorkelen houdt, vond dit masker toch wel leuk 😉 Het snorkelmasker is te koop voor € 29,95. Echt een hele goede prijs vinden wij voor een compleet en goed masker. Je kunt de Easybreath zowel online als in de winkel van Decathlon kopen.

Plus- en minpunten

+ Goed (groot) zicht onderwater

+ Het masker beslaat niet

+ Makkelijk ademhalen (veel fijner dan een losse snorkelset)

– Je kunt er niet mee naar de bodem duiken. Op het moment dat je te diep gaat zuigt het masker vacuüm en hierdoor komt er geen lucht meer in/uit het masker.

Bestel hier jouw Easybreath snorkelmasker.

Update 14/6 over merkloze “Easybreaths”

Na deze post kreeg ik heel veel berichtjes van mensen die blij waren met onze review en toch nog even zeker wilde weten of het masker niet beslaat (nee, hij beslaat echt niet!). Het schijnt namelijk zo te zijn dat je in winkel zoals Lidl ook dit soort snorkelmaskers kan kopen. Oke, ze zijn iets goedkoper, maar de kwaliteit is echt een stuk minder horen wij. Ze beslaan namelijk heel snel en dat is natuurlijk heel onze wanneer je wilt snorkelen. Even goed opletten dus welke je koopt 🙂

Araki beach Karpathos

Snorkelen op Karpathos

Karpathos is perfect om te snorkelen. Er zijn zoveel mooie plekjes die het eiland te bieden heeft. In mei is het water nog koud, zeker naarmate je dieper gaat. We raden aan om eind september te gaan. Lekker rustig en het zeewater heeft heerlijk om kunnen warmen. In deze blogpost vertellen we je over de mooiste plekken om te snorkelen op Karpathos. Enjoy!

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Koffer kwijt? Dit moet je doen + tips om het te voorkomen

Koffer kwijt? Dit moet je doen + tips om het te voorkomen

Je koffer kwijtraken, dat wil natuurlijk niemand. Maar wat doe je nou als je, je koffer kwijt raakt? In deze blog lees je alle ins en outs. Weet je zeker dat je bij de juiste bagageband staat en is alle bagage gedropt. Dan is helaas je bagage zoek. Meldt dit direct...

Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Reistips Griekenland | Dit moet je weten voor je er heen gaat

Kalimera! Ik zit lekker met 25 graden op het strand, maar heb van te voren deze blog 'Reistips Griekenland' voor je klaar gezet! Ben je van plannen om binnenkort naar Griekenland te gaan? Sla dan deze reistips voor Griekenland niet over! Ik geef je 6 tips die je niet...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *