Review | Snorkelen met het Easybreath snorkelmasker

Yess! Snorkelen is fantastisch. Zeker op Karpathos zijn er heel veel mooie snorkelplekken te vinden. Tot voorheen hadden wij altijd een ‘normale’ snorkel. Gewoon zo’n masker met een snorkel, snapje? Maar sinds afgelopen zomer is daar verandering in gekomen. Wij gebruiken nu een Easybreath snorkelmasker.

Afgelopen vakantie heb je mijn foto met het Easybreath snorkelmasker vast wel voorbij zien komen op Facebook of Instagram. Het ging hierbij om een samenwerking met Decathlon waarbij ik hun Easybreath snorkelmasker mocht testen. Zo enthousiast dat we zijn, wilde we dit product – no strings attached! – uitlichten door middel van een blogpost. Dus ben je van plan een nieuw snorkelmasker aan te schaffen, lees dan vooral onderstaande review van de Easybreath!

Snorkelen Karpathos Easybreath snorkelmasker Decathlon

Testen op Kyra Panagia

Nét voordat we op vakantie gingen ontvingen we de Easybreath thuis gestuurd. Hup de koffer in en toen was het tijd om op reis te gaan. Een van de eerste dagen verbleven we in de nieuwe Lux View Villas in Katodio, vlabkij Kyra Panagia. Een mooie plek om het snorkelmasker uit te testen én mooie foto’s te schieten.

Gelukkig is het water niet heel koud, dat kan namelijk nog wel eens het geval zijn in mei. Met gevaar voor eigen leven (onze camera is niet waterdicht) is Vincent mét camera op een rots in het water geklommen voor de foto’s. Maar hé het resultaat mag er wezen, right? 😉

Lees ook | 5 stranden op Karpathos die je gezien moet hebben

Review Easybreath snorkelmasker

Oke, misschien is het snorkelmasker niet echt fashionable, maar hij doet 100% wat hij hoort doen. Wij vinden het heel fijn dat de snorkel en het masker bij de Easybreath uit één geheel bestaan. Ook geen last meer van je mond met die losse snorkels en je kunt hem hierdoor ook makkelijker uitlenen aan anderen. Zelf m’n moeder die normaal niet zo van snorkelen houdt, vond dit masker toch wel leuk 😉 Het snorkelmasker is te koop voor € 29,95. Echt een hele goede prijs vinden wij voor een compleet en goed masker. Je kunt de Easybreath zowel online als in de winkel van Decathlon kopen.

Plus- en minpunten

+ Goed (groot) zicht onderwater

+ Het masker beslaat niet

+ Makkelijk ademhalen (veel fijner dan een losse snorkelset)

– Je kunt er niet mee naar de bodem duiken. Op het moment dat je te diep gaat zuigt het masker vacuüm en hierdoor komt er geen lucht meer in/uit het masker.

Bestel hier jouw Easybreath snorkelmasker.

Update 14/6 over merkloze “Easybreaths”

Na deze post kreeg ik heel veel berichtjes van mensen die blij waren met onze review en toch nog even zeker wilde weten of het masker niet beslaat (nee, hij beslaat echt niet). Het schijnt namelijk zo te zijn dat je in winkel zoals Lidl ook dit soort snorkelmaskers kan kopen. Oke, ze zijn iets goedkoper, maar de kwaliteit is echt een stuk minder horen wij. Ze beslaan namelijk heel snel en dat is natuurlijk heel onze wanneer je wilt snorkelen. Even goed opletten dus welke je koopt 🙂

Kyra Panagia zeezicht strand Karpathos (2)

Snorkelen op Karpathos

Karpathos is perfect om te snorkelen. Er zijn zoveel mooie plekjes die het eiland te bieden heeft. In mei is het water nog koud, zeker naarmate je dieper gaat. We raden aan om eind september te gaan. Lekker rustig en het zeewater heeft heerlijk om kunnen warmen. In deze blogpost vertellen we je over de mooiste plekken om te snorkelen op Karpathos. Enjoy!

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het...

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella! De route naar Apella strand Apella ligt in het Noorden van...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.