Authentiek Olympos | 100% een bezoekje waard op Karpathos

Deze vakantie was het eindelijk zover, we hebben een bezoek gebracht aan het traditionele dorp Olympos op Karpathos. Hoe dat was vertel ik je in deze blog.

Waar ligt Olympos?

Olympos vind je helemaal in het Noorden van Karpathos op ongeveer 1 uurtje rijden van hoofdstad Pigadia. Olympos is een dorp waar de Griekse tradities nog volop bestaan. Waar de vrouwen ook nog in klederdracht rondlopen. Tot een paar jaar terug, kon je alleen nog maar met de boot via Diafani naar Olympos. Er was wel een onverharde weg vanaf Pigadia, maar dit werd ten strengste afgeraden. Sinds een paar jaar is het geasfalteerd en je kunt nu dus prima op eigen houtje naar het dorpje toe.

We hebben het bezoeken van Olympos behoorlijk uitgesteld. Sowieso kon je er vroeger niet heen en is het nu nog steeds een behoorlijke rit. Maar ook vanwege het feit dat we regelmatig hoorde dat het er (te) toeristisch aan het worden is. Het is denk het meest toeristische dorp van Karpathos op misschien Pigadia na. Toch vonden we het nu eens tijd om een bezoek te brengen aan dit prachtige dorp op Karpathos!

Olympos Karpathos
Olympos Karpathos
Olympos Karpathos

Vroeg in de ochtend naar Olympos

We zijn lekker vroeg vertrokken om de eventuele drukte een beetje voor te zijn. Om kwart voor 10 kwamen we in Olympos aan. Fijn dat we een bewolkte dag hadden, anders was het lopen door het dorp echt heel heet geweest! Olympos ziet er vanaf de weg prachtig uit, net een schilderij.  Het dorpje kent een leuke looproute met mooie fotogenieke huisjes. Ook de kerk in Olympos ziet er prachtig uit! Rond 10 uur aankomen was een goed idee.

Er stonden 5 auto’s geparkeerd en nog geen bussen te vinden. We konden echt even rustig rondkijken en genieten. De winkeltjes waren ook nog rustig en werd er nog niet ‘gepushed’ om wat te kopen. In een nieuw zaakje hebben we verse honing kunnen proeven en uiteindelijk een pot verse honig gekocht. Om 11 uur kwamen er 2 bussen aan en spoelde alle toeristen binnen (ook per auto!). Gelukkig stonden wij toen net op het punt om weg te gaan. Direct sloeg de sfeer voor ons om. Ineens hele hordes mensen samen die zich door straatjes proppen, niets voor ons!

Olympos Karpathos

Cafés, restaurants en souvenier winkels

Hoewel Olympos een van de meest toeristische dorpen op Karpathos is, vind ik het zeker de moeite waard! Heel mooi uitzicht, allemaal gezellig cafés, restaurants en souvenirwinkeltjes. Het is een prachtig dorpje met mooie fotogenieke straatjes en huizen. Als je met een tour gaat ontbreekt het waarschijnlijk wel de authentieke sfeer die Olympos kent. Ga daarom lekker alleen op pad en ook lekker vroeg. Zo heb je voordat de bussen (en andere toeristen komen) alle tijd om te genieten! Enjoy!

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Nikos boat Diafani: Ontdek het Noorden van Karpathos!

Nikos boat Diafani: Ontdek het Noorden van Karpathos!

Altijd al het noorden van Karpathos willen ontdekken? Boek dan een boot trip bij Nikos boat Diafani! Vanaf de havenplaats Diafani biedt Nikos diverse boottrips aan. De meeste plekjes die je bezoekt zijn niet bereikbaar met de auto, dus extra leuk om deze plekken te...

Wandelen op Karpathos

Wandelen op Karpathos

Karpathos staat bekend als het eiland voor wandelaars. Wandelen op Karpathos is geweldig. Ongerepte landschappen en adembenemende uitzichten. Vergeet ook vooral niet de geur van alle kruiden die het eiland rijk is. Karpathos heeft zoveel te bieden voor wandelaars en...

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *