Authentiek Olympos | 100% een bezoekje waard op Karpathos

Deze vakantie was het eindelijk zover, we hebben een bezoek gebracht aan het traditionele dorp Olympos op Karpathos. Hoe dat was vertel ik je in deze blog.

 

Olympos vind je helemaal in het Noorden van Karpathos op ongeveer 1 uurtje rijden van hoofdstad Pigadia. Olympos is een dorp waar de Griekse tradities nog volop bestaan en waar de vrouwen ook nog in klederdracht rondlopen. Tot een paar jaar terug kon je alleen nog maar met de boot via Diafani naar Olympos. Er was wel een onverharde weg vanaf Pigadia, maar dit werd ten strengste afgeraden. Sinds een paar jaar is het geasflateerd en je kunt nu dus prima op eigen houtje naar het dorpje toe. We hebben het bezoeken van Olympos behoorlijk uitgesteld. Sowieso kon je er vroeger niet heen en is het nu nog steeds een behoorlijke rit, maar ook vanwege het feit dat regelmatig hoorde dat het er (te) toeristisch aan het worden is. Het is denk het meest toeristische dorp van Karpathos op misschien Pigadia na. Toch vonden we het nu eens tijd om een bezoek te brengen aan dit prachtige dorp op Karpathos!

 

Olympos Karpathos

Olympos Karpathos

Olympos Karpathos

Het prachtige Olmypos in het Noorden van Karpathos.

 

We zijn lekker vroeg vertrokken om de eventuele drukte een beetje voor te zijn. Om kwart voor 10 kwamen we in Olympos aan. Fijn dat we een bewolkte dag hadden, anders was het lopen door het dorp echt heel heet geweest! Olympos ziet er vanaf de weg prachtg uit, net een schilderij.  Het dorpje kent een leuke looproute met mooie fotogenieke huisjes. Ook de kerk in Olympos ziet er prachtig uit! Rond 10 uur aankomen was een goed idee. Er stonden 5 auto’s geparkeerd en nog geen bussen dus we konden echt even rustig rondkijken en genieten. De winkeltjes waren ook nog rustig en dus werd er nog niet ‘gepused’ om wat te kopen. In een zaakje wat nieuw is hebben we op ons gemak honing kunnen proeven en uiteindelijk een pot verse honig gekocht. Om 11 uur kwamen er 2 bussen aan en spoelde alle toeristen binnen (ook per auto!) Gelukkig stonden wij toen net op het punt om weg te gaan. Direct sloeg de sfeer voor ons om. Ineens hele hordes mensen samen die zich door straatjes proppen, niets voor ons!

 

Olympos Karpathos

Olympos Karpathos

 

Hoewel Olympos een van de meest toeristische dorpen op Karpathos is (behalve toeristen zelf zijn er ook allemaal cafes en souvenierwinkels) vind ik het , het zeker waard om het dorpje eens te bezoeken.  Het is een prachtig dorpje met mooie fotogenieke straatjes en huizen. Als je met een tour gaat ontbreekt het waarschijnlijk wel de authentieke sfeer die Olympos kent. Ga daarom lekker alleen op pad en ook lekker vroeg. Zo heb je voordat de bussen (en andere toeristen komen) alle tijd om te genieten! Enjoy!

 

Ben jij al eens naar Olympos op Karpathos geweest?

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travel by heart via Facebook, Instagram en Pinterest.

 

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief