Authentiek Olympos | 100% een bezoekje waard op Karpathos

Deze vakantie was het eindelijk zover, we hebben een bezoek gebracht aan het traditionele dorp Olympos op Karpathos. Hoe dat was vertel ik je in deze blog.

Waar ligt Olympos?

Olympos vind je helemaal in het Noorden van Karpathos op ongeveer 1 uurtje rijden van hoofdstad Pigadia. Olympos is een dorp waar de Griekse tradities nog volop bestaan. Waar de vrouwen ook nog in klederdracht rondlopen. Tot een paar jaar terug, kon je alleen nog maar met de boot via Diafani naar Olympos. Er was wel een onverharde weg vanaf Pigadia, maar dit werd ten strengste afgeraden. Sinds een paar jaar is het geasfalteerd en je kunt nu dus prima op eigen houtje naar het dorpje toe.

We hebben het bezoeken van Olympos behoorlijk uitgesteld. Sowieso kon je er vroeger niet heen en is het nu nog steeds een behoorlijke rit. Maar ook vanwege het feit dat we regelmatig hoorde dat het er (te) toeristisch aan het worden is. Het is denk het meest toeristische dorp van Karpathos op misschien Pigadia na. Toch vonden we het nu eens tijd om een bezoek te brengen aan dit prachtige dorp op Karpathos!

Olympos Karpathos
Olympos Karpathos
Olympos Karpathos

Vroeg in de ochtend naar Olympos

We zijn lekker vroeg vertrokken om de eventuele drukte een beetje voor te zijn. Om kwart voor 10 kwamen we in Olympos aan. Fijn dat we een bewolkte dag hadden, anders was het lopen door het dorp echt heel heet geweest! Olympos ziet er vanaf de weg prachtig uit, net een schilderij.  Het dorpje kent een leuke looproute met mooie fotogenieke huisjes. Ook de kerk in Olympos ziet er prachtig uit! Rond 10 uur aankomen was een goed idee.

Er stonden 5 auto’s geparkeerd en nog geen bussen te vinden. We konden echt even rustig rondkijken en genieten. De winkeltjes waren ook nog rustig en werd er nog niet ‘gepushed’ om wat te kopen. In een nieuw zaakje hebben we verse honing kunnen proeven en uiteindelijk een pot verse honig gekocht. Om 11 uur kwamen er 2 bussen aan en spoelde alle toeristen binnen (ook per auto!). Gelukkig stonden wij toen net op het punt om weg te gaan. Direct sloeg de sfeer voor ons om. Ineens hele hordes mensen samen die zich door straatjes proppen, niets voor ons!

Olympos Karpathos

Cafés, restaurants en souvenier winkels

Hoewel Olympos een van de meest toeristische dorpen op Karpathos is, vind ik het zeker de moeite waard! Heel mooi uitzicht, allemaal gezellig cafés, restaurants en souvenirwinkeltjes. Het is een prachtig dorpje met mooie fotogenieke straatjes en huizen. Als je met een tour gaat ontbreekt het waarschijnlijk wel de authentieke sfeer die Olympos kent. Ga daarom lekker alleen op pad en ook lekker vroeg. Zo heb je voordat de bussen (en andere toeristen komen) alle tijd om te genieten! Enjoy!

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Deezer of Castbox. Enjoy!

Athina - The Karpathos guide

Wat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella! De route naar Apella strand Apella ligt in het Noorden van...

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

De hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos is Karpathos stad, maar wordt ook vaak Pigadia genoemd. Alles over deze plek lees je in deze blog! Waar ligt de hoofdstad van Karpathos? De hoofdstad van Karpathos ligt aan de oostkant van het eiland. Vanaf de luchthaven...

Profitis Ilias wandeling met Art & Walk

Profitis Ilias wandeling met Art & Walk

Daar is 'ie' dan: mijn allereerste blog op The Karpathos Guide! Meestal is Athina altijd degene die de blogs schrijft, maar aangezien zij niet heeft meegelopen met de Profitis Ilias wandeling, was het mijn beurt om een blog te schrijven. Geniet ervan! Verzamelen voor...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.