Authentiek Olympos | 100% een bezoekje waard op Karpathos

Deze vakantie was het eindelijk zover, we hebben een bezoek gebracht aan het traditionele dorp Olympos op Karpathos. Hoe dat was vertel ik je in deze blog.

Waar ligt Olympos?

Olympos vind je helemaal in het Noorden van Karpathos op ongeveer 1 uurtje rijden van hoofdstad Pigadia. Olympos is een dorp waar de Griekse tradities nog volop bestaan. Waar de vrouwen ook nog in klederdracht rondlopen. Tot een paar jaar terug, kon je alleen nog maar met de boot via Diafani naar Olympos. Er was wel een onverharde weg vanaf Pigadia, maar dit werd ten strengste afgeraden. Sinds een paar jaar is het geasfalteerd en je kunt nu dus prima op eigen houtje naar het dorpje toe.

We hebben het bezoeken van Olympos behoorlijk uitgesteld. Sowieso kon je er vroeger niet heen en is het nu nog steeds een behoorlijke rit. Maar ook vanwege het feit dat we regelmatig hoorde dat het er (te) toeristisch aan het worden is. Het is denk het meest toeristische dorp van Karpathos op misschien Pigadia na. Toch vonden we het nu eens tijd om een bezoek te brengen aan dit prachtige dorp op Karpathos!

Olympos Karpathos
Olympos Karpathos
Olympos Karpathos

Vroeg in de ochtend naar Olympos

We zijn lekker vroeg vertrokken om de eventuele drukte een beetje voor te zijn. Om kwart voor 10 kwamen we in Olympos aan. Fijn dat we een bewolkte dag hadden, anders was het lopen door het dorp echt heel heet geweest! Olympos ziet er vanaf de weg prachtig uit, net een schilderij.  Het dorpje kent een leuke looproute met mooie fotogenieke huisjes. Ook de kerk in Olympos ziet er prachtig uit! Rond 10 uur aankomen was een goed idee.

Er stonden 5 auto’s geparkeerd en nog geen bussen te vinden. We konden echt even rustig rondkijken en genieten. De winkeltjes waren ook nog rustig en werd er nog niet ‘gepushed’ om wat te kopen. In een nieuw zaakje hebben we verse honing kunnen proeven en uiteindelijk een pot verse honig gekocht. Om 11 uur kwamen er 2 bussen aan en spoelde alle toeristen binnen (ook per auto!). Gelukkig stonden wij toen net op het punt om weg te gaan. Direct sloeg de sfeer voor ons om. Ineens hele hordes mensen samen die zich door straatjes proppen, niets voor ons!

Olympos Karpathos

Cafés, restaurants en souvenier winkels

Hoewel Olympos een van de meest toeristische dorpen op Karpathos is, vind ik het zeker de moeite waard! Heel mooi uitzicht, allemaal gezellig cafés, restaurants en souvenirwinkeltjes. Het is een prachtig dorpje met mooie fotogenieke straatjes en huizen. Als je met een tour gaat ontbreekt het waarschijnlijk wel de authentieke sfeer die Olympos kent. Ga daarom lekker alleen op pad en ook lekker vroeg. Zo heb je voordat de bussen (en andere toeristen komen) alle tijd om te genieten! Enjoy!

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.