Koffer kwijt? Dit moet je doen + tips om het te voorkomen

Je koffer kwijtraken, dat wil natuurlijk niemand. Maar wat doe je nou als je, je koffer kwijt raakt? In deze blog lees je alle ins en outs.

Weet je zeker dat je bij de juiste bagageband staat en is alle bagage gedropt. Dan is helaas je bagage zoek. Meldt dit direct bij de servicebalie, de betreffende luchtvaartmaatschappij of bij jouw touroperator. Zorg dat je, je boardingpass en je bagageticket bij de hand hebt (het ticket dat je krijgt bij het inchecken van je koffer). Je zult van hen een PIR-formulier (Property Irregularity report) krijgen, welke je dient in te vullen. Zitten er in de koffer niet alleen spullen van jouw, maar ook van je reisgenoot? Laat hem of haar dan ook een formulier invullen! Een eventuele vergoeding, wordt namelijk per persoon uitgekeerd. Vraag ook een kopie van het formulier of maak er een duidelijke foto van met je mobiel.

Vergoeding

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij of touroperator, kan het zijn dat ze jou een vergoeding geven. Dit kan bijvoorbeeld een X bedrag per persoon per dag zijn om enkele belangrijke spullen te kopen zoals kleding en toiletspullen. Check hiervoor altijd even de voorwaarden bij de luchtvaartmaatschappij, want het kan zijn dat na 48 uur het bedrag hoger wordt. Neem ook altijd even contact op met je reisverzekering.

Wanneer je koffer echt kwijt is (na 3 weken geldt dit) dan heb je recht op een vergoeding van +/- € 1300,-. Het kan zijn dat je de luchtvaartmaatschappij niet volledig uitkeert. Kijk dan even of je nog recht hebt op aanvulling vanuit je reisverzekering.

Pigadia Karpathos 6

En vergeet vooral deze tips niet:

  • Zorg er altijd voor dat wanneer je een bagagestuk ingecheckt je deze altijd incheckt op de naam voor wie je ook bagage hebt geboekt! Mocht je bagage kwijt raken, zorgt het namelijk voor problemen als de koffer op een andere naam is ingecheckt.
  • Ga voor een opvallende koffer, zo weet je zeker dat iemand anders niet per ongeluk jouw koffer meeneemt.
  • Verwijder altijd oude bagage stickers.
  • Zorg voor een kaartje met je naam en telefoonnummer (incl. landnummer) en eventueel adres.
  • Reis je met een gezelschap en heb je meer dan 1 koffer? Verdeel dan de spullen. Mocht er een koffer kwijt zijn geraakt dan heb je in elk geval nog wat kleding en ondergoed in de andere koffer zitten 😉
  • Neem spullen die voor jou waardevol zijn mee in je handbagage. Zo neem ik altijd mijn medicijnen, camera en bikini mee in mijn trolley.

Check hier wat je moet doen als je vlucht vertraagd is. 

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Het openbaar vervoer en taxi’s op Karpathos

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf...

Quad huren op het eiland Karpathos

Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.