7 boeken die je moet lezen als je van Griekenland houdt

Eerlijk toegegeven, wanneer wij in Nederland zijn lezen we niet zo veel. Zeg gerust nooit. Nouja, Vincent af en toe als hij op reis gaat voor zijn werk, wel zo handig in het vliegtuig of ‘s avonds in het hotel. We maken er simpelweg gewoon geen tijd voor. Wanneer we in Griekenland zijn daarentegen, verslinden we boeken als een gek! Er gaan gerust 2 á 3  boeken per week doorheen. Later een blog over onze favorieten vakantie boeken, maar nu eerst 7 boeken die over Griekenland gaan of zich in Griekenland afspelen!

7x boeken over Griekenland

Tijd om in deze koude, Nederlandse winter een beetje zomer te creëren. En hoe doe je dat nou beter dan door boeken te lezen over Griekenland. Heerlijk even wegdromen bij een prachtige zomer in Griekenland of dat ene heerlijke Griekse gerecht 😉 Dit zijn 7 boeken over Griekenland die voor een heerlijk vakantie gevoel zorgen terwijl je gewoon op de bank zit in ons koude kikkerlandje! Enjoy!

Druiven en Droesem

We hebben dit boek nog niet gelezen (hij ligt klaar in de koffer!), maar hij hoort nu al in dit rijtje thuis! Druiven en Droesem is geschreven door Frederiek Lommen. Zij intervieuwde ons voor Griekenland magazine en als bedankje voor een gezellige middag kregen wij haar boek.  Haar boek is een rondreis door Griekenland, op zoek naar de nieuwe wijncultuur in dit land.

Bestel hier Druiven en droesem

In dolphin’s wake

In dit boek volg je Harry Bucknall in de zomer van 2006. Hij maakt een reis van Venetië naar Istanbul over de Aegean zee. Tijdens zijn reis komt hij langs veel Griekse eilanden. De reis gaat niet alleen langs de Griekse eilanden, je leert ook meer over de Griekse geschiedenis, mythes en het Griekse eiland leven.

Bestel hier In dolphin’s wake

Boeken Griekenland

Captain Corelli’s Mandolin

Een beroemd boek over Griekenland (en er is ook een film van!) die bijna iedereen kent. Voor diegene die het niet kennen een korte intro. Captain Corelli’s Mandoline speelt zich af tijdens WOII. Het Italiaanse leger bezet het Griekse eiland Kefalonia. Tijdens die bezetting valt de legerkapitein voor de Griekse Pelagia. Hij wordt gedwongen te kiezen voor de liefde van zijn leven of zijn vaderland.

P.S. Dit boek is in zowel Nederlands als Engels te koop 🙂

Bestel hier Captain Corelli’s Mandolin

Falling in Honey

Mijn favoriet in de categorie boeken over Griekenland. Door het lezen van dit boek wil je direct een enkeltje naar Griekenland boeken en nooit meer terugkomen! In het boek volg je Jen. Haar oude leventje en verbroken relatie laat ze achter en vertrekt naar Griekenland. Ze gaat daat het typische ‘siga, siga’ leventje leiden. Het boek is alleen in het Engels te lezen, maar wel simpel geschreven.

Bestel hier Falling in Honey

An Octopus in My Ouzo

Dit is het vervolg op het boek Falling in Honey. Ze leert een visser kennen en hij leert haar elke dag iets nieuws. Jen neemt je opnieuw mee in het typische Griekse eiland leven en om dat te kunnen leven moet je klein leven en groot dromen. Echt een heerlijk boek over Griekenland om weg te dromen tijdens die koude winterdagen, maar ook lekker op een Grieks strand natuurlijk 😉

Bestel hier An Octopus in my Ouzo

Mijn Griekse keuken

Oke, niet echt een boek om te lezen, maar wel om heerlijke Griekse gerechten mee op tafel te krijgen! Mijn Griekse keuken is een mooi en persoonlijke kookboek van Efgenia Karampatakis. Ze kreeg de liefde voor de Griekse keuken van heet Griekse moeder een grootmoeder en heeft uiteindelijk haar eigen Griekse kookboek uitgebracht. Behalve chips van courgette, Sardines in druivenbladeren en andijviesalade, vind je er ook de beroemde Griekse gerechten zoals moussaka, spanakopita en kip souvlaki.

Bestel hier Mijn Griekse keuken

De humor ligt op Karpathos

Dit boek over Karpathos is al wat ouder, maar mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De humor ligt op Karpathos is een fantastisch boek op Karpathos. Het boek is makkelijk en fijn om te lezen en vol met humor over hiliarische situaties die zich alleen op Karpathos voordoen.

Bestel hier De humor ligt op Karpathos

Heb jij een favoriet boek over Griekenland?

Blijf op de hoogte van onze nieuwste artikelen op Facebook

& volg ons via Instagram, Youtube en PinterestIsland life op Karpathos #1

Island life op Karpathos #1

Tijd om de eerste update te schrijven over ons avontuur als digital nomads op Karpathos! Woensdag 6 januari was de spannende dag. We vlogen van Amsterdam naar Athene om 2 dagen later naar Karpathos door te vliegen. Ik wil niet teveel uitweiden over de hele corona...

We gaan voor lange tijd naar Karpathos!

We gaan voor lange tijd naar Karpathos!

Yess! Je leest het goed. Vincent en ik hebben de knoop doorgehakt en we gaan onze langgekoesterde droom achterna: we gaan naar ons fijnste Griekse eiland: Karpathos! Lees vooral verder als je meer wilt weten 🙂 Wat zijn de concrete plannen? Eerlijk, ons plan stond al...

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we massaal dat we van de zomer nog weg mogen. Sommige mensen zouden volgende maand al gaan en kunnen hun reis helaas vergeten. Toch moeten we er maar het...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.