6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we massaal dat we van de zomer nog weg mogen. Sommige mensen zouden volgende maand al gaan en kunnen hun reis helaas vergeten. Toch moeten we er maar het beste van maken en dus halen we de Karpathos summer vibes naar ons huis in Nederland. Hier onze tips! Enjoy!

Start de dag met een Grieks ontbijt

Start jouw dag in Griekse stijl door de tijd te nemen om een Grieks ontbijt op tafel te toveren. Onze favoriet is de Griekse yoghurt bowl. Deze Griekse bowl kun je makkelijk zelf samenstellen, maar is O, zo lekker! Neem wat Griekse kwark, honing, walnoten en fruit naar keuze en je bent al klaar. Je kunt ook nog een frappe maken als extra Griekse touche. Enjoy!

Maak een Karpathian memory wall zoals ons

We hebben een hele tijd tegen een lege, witte slaapkamermuur aangekeken. Niet echt iets om vrolijk van te worden en daar wilde we dan ook snel wat aan veranderen. We zaten te denken aan een memory wall met foto’s van Karpathos. In plaats van dit te kant-en-klaar te kopen hebben we ‘m zelf gemaakt (TIP: direct een leuk karwei nu je toch in quarantaine zit!).

Wat je nodig hebt:

  • Een grote plattegrond van jouw eiland (in ons geval dus Karpathos). Wij hadden een A0 formaat.
  • Schaar
  • Poster buddies of schilderstape
  • Muurverf
  • Acrylkwast
  • Onze favorieten foto’s

Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan! Knip het eiland uit zodat je als het ware een sjabloon van het eiland creëert. Plak deze met poster buddies of schilderstape op de juiste plek op jouw muur. Vervolgens is het tijd om het eiland te verven. Dit werkt het beste met een acrylkwast van de bouwmarkt. Probeer niet te verven van boven naar beneden zoals je gewend bent, hierdoor kun je namelijk gemakkelijk uitschieten en dat zou zonde zijn. Het beste is om als het ware aan te stippen en dan dus het hele eiland.

Zodra je het hele eiland op de muur hebt geverfd is het tijd om te wachten totdat het droog is, vervolgens kun je het sjabloon voorzichtig van de muur af halen. En dan rest er nog één ding: je favorieten foto’s ophangen! Wij deden dit ook met poster buddies, zodat we ze er makkelijk af konden halen en wisselen. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om het met behanglijm vast te plakken.

Karpathos memory wall

Maak je eigen ouzo milkshake

Toegegeven, hij zal nooit hetzelfde samen als bij Skala, maar toch is het leuk en lekker om je eigen ouzo milkshake te maken! Neem wat ouzo, vanille ijs en melk, doe het in een blender en drinken maar!

Muziek aan!

Muziek brengt zoveel mooie herinneringen naar boven. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld Liefs uit Londen, My Number one en So Fine. Ook vele nummers die in de Stema bar worden gedraaid staan in mijn lijstje van vakantie hits.

Inspiratie nodig? Luister onze Spotify lijst met Karpathos vibes!

Karpathos food

Gratis Karpathos tas

Wij hebben besloten om onze Karpathos tas GRATIS te ‘verkopen’. Je betaald alleen de productie- en verzendkosten! Waarom? We hopen dat op deze manier mensen meer mensen horen van Karpathos en dat betekent hopelijk veel goeds voor het toerisme op Karpathos voor 2021!

Kook een Grieks diner of haal af bij de lokale Griek

Helaas kunnen we niet meer uiteten, maar we kunnen er thuis ook een gezellig etentje van maken! Zo bestelde wij afgelopen week bij de Griek in het dorp voor een heerlijke gyrosschotel inclusief stokbrood, salade en frietjes (en eigen wijn natuurlijk 😉 ). Liever zelf koken kan natuurlijk ook! Ga voor spanakopita of een heerlijke moussaka. Kali Orexi!

Dit waren ze dan! Onze tips om Karpathos in huis te halen. Nog meer genieten van de Karpathos vibes? Kijk onze Karpathos travel video van vorig jaar terug. Voor nu take care en hopelijk tot snel allemaal op Karpathos!

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief