Hotspots | Windsurfen op één van de beste spots ter wereld

Ik zie mezelf nog als klein meisje zitten op onze veranda. Vanaf daar had ik perfect zicht op de windsurfers en ik was direct verkocht. Ik wilde ook over het water scheuren! Op mijn 12e begon ik met lessen en daar heb ik geen moment spijt van gehad: windsurfen op Karpathos is fantastisch!

Over windsurfen op Karpathos

Karpathos is een eiland gelegen in  de Dodekanesos, tussen Kreta en Rhodos in.  Een nog onbekend eiland waar nog veel tradities bewaard zijn gebleven. Direct naast de luchthaven van Karpathos vind je het surfparadijs, gelegen in het plaatsje Afiartis. Dankzij het reliëf en de vele valwinden is Karpathos één van de beste windsurf spots ter wereld. De beste periode voor het windsurfen op Karpathos is in de maanden juli en augustus, omdat dan de garantie voor een goede wind het grootst is, maar buiten deze twee maanden kan je hier ook prima windsurfen.  De krachtige wind uit het noorden of noordwesten variërend tussen de 4 en 8 Beaufort, maken Afiartis tot een geweldige windsurf spot. Afiartis beschikt over 3 grote baaien waar gewindsurft kan worden, elk met hun eigen karakter.

Chicken Bay is een zandstrand dat beschikt over ondiep water. Hierdoor is dit het perfect strand voor beginners en mensen die nieuwe skills willen oefenen. De meer ervaren surfers kunnen via een kanaal de andere baaien in surfen of de open zee op. Naast Chickenbay vind je Gun Bay, hier kun je terecht als je wilt ontsnappen aan het ondiepe water en de open zee op wilt. De zee is hier wilder, met wat kleine golven en er de wind is er sterker dan op Chicken Bay. De echte pro’s windsurfen op Devil’s Bay. My Ultimate dream whaa! 😉 Het water op Devil’s Bay is vlak en hier kun je echt snelheid maken! Op Devils’Bay zijn ook al meerdere malen de ISWC Speed Windsurfing wereldkampioenschappen gehouden. Ik ben er een paar keer bij geweest om te kijken. Heel gaaf om te zien hoe hard zij over het water scheuren.

Windsurfen op Karpathos

Windsurfen op Karpathos

Vliegtickets & accommodatie

Vanaf Amsterdam vliegen Sunweb en TUI meerder keren per week naar Karpathos. Deze vluchten gaan meestal rechtstreeks (soms heb je wel eens een tussenstop in het voor-, of naseizoen) en zijn daardoor ook wat duurder. Houdt in de zomer rekening met zo’n 450 tot 600 euro. Op zoek naar een goedkopere optie? Kies dan voor een vlucht naar Athene en vlieg vanuit daar naar Karpathos. Lees hier meer over vliegtickets naar Karpathos. Wat betreft accommodatie zou je voor de volgende accommodaties kunnen kiezen:

Er is meer dan windsurfen

Naast windsurfen op Karpathos kun je op het eiland ook terecht voor andere activiteiten. Ion Club (voorheen Mistral) biedt naast windsurfen ook mountainbiken, klimmen en yoga aan. Daarnaast organiseren ze barbecues en hebben ze een vaste avond in de week waarop ze een feest organiseren. Uiteraard hoeft je bezoek aan Karpathos niet alleen in het teken te staan van sportieve activiteiten.  Geniet vooral ook van de diversiteit aan strandjes, restaurants en de natuur!

Wanneer je van plan bent (en ik raad het je zeker aan!) om meer van het eiland te zien dan alleen de windsurfspot, dan raad ik je aan om een auto of scooter te huren, zo kun je fijn om jouw eigen tempo het eiland ontdekken!

Heb jij al eens gewindsurfd?

Op de hoogte blijven?

Volg Travel by heart op Facebook of Instagram!

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief