Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het strandje ontdekt.

Diakoftis Beach Karpathos

Waar ligt Diakoftis strand?

De twee strandjes van Diakoftis liggen achter de luchthaven, zie hieronder de coördinaten. De luchthaven ligt in het zuid-westerlijke puntje van Karpathos. Hiervoor moet je best een lang stuk over een onverharde wegrijden. Wij doen dit het liefst met de auto of quad. Met de scooter is dit mogelijk alleen moet je wel goed oppassen voor de stenen.

Route naar Diakoftis

Vanuit de luchthaven gezien draai je eerst de weg links in naar Arkassa, waarna je gelijk weer links de T-splitsing neemt. Nu rijdt je rondom de luchthaven. Wanneer de verharde weg rechtsaf van het vliegveld af draait ga je rechtsdoor de onverharde weg op (staat ook een bordje met Diakoftis). Deze rijdt je helemaal uit tot je weer een T-splitsing hebt. Hier ga je naar links waarna je waarschijnlijk al snel wat auto’s geparkeerd ziet staan.

Parken bij Diakoftis

Je kan hier prima je auto, quad of scooter parkeren. Wel kan het wat drukker zijn in het hoog seizoen. Dan zal je wat verder naar achteren moeten parkeren. Tip is dan ook om lekker vroeg te gaan 😉 .

Twee strandjes van Diakoftis

Eerste strand naast parkeerplaats

Het eerste strandje ligt direct aan de parkeerplaats. Dit is het populairste strandje van de twee omdat het echt een droomstrandje is. Het is een zandstrandje wat voor een groot gedeelte ondiep is, waardoor het water lekker op temperatuur kan komen. Het water is hier zo mooi helder. Je zit echt aan het einde van het eiland!

Diakoftis beach

Tweede strand iets naar achteren

Voor het tweede strandje moet je een stukje doorlopen. Dit is een stuk groter strandje en vaak ook een stuk rustiger. Het water wordt hier wat sneller dieper, waardoor het water wat cooler is dan het eerste strandje. Tip is ook zeker om op beide strandjes een bezoek te brengen.

Diakoftis beach

Weetjes over Diakoftis

Hier gaan we een aantal leuke weetjes met je delen over Diakoftis. Wanneer het verstandig is om naar Diakoftis te gaan en wat je beslist moet doen!

Ga niet als het hard waait

Diakoftis is echt een zandstrand en rond de luchthaven kan het wel eens hard waaien. Vandaar dat het ook een goede windsurf spot is 😉 . Het is niet verstandig als het hard waait om naar Diakoftis te gaan. Dan wordt je letterlijk gezandstraald! Met harde wind kan je beter naar de strandje aan oosten van Karpathos gaan. Denk aan Amoopi, Ahata, Kyra en Apella.

Vliegtuig spotten

Vooral op het tweede strandje van Diakoftis komen de vliegtuigen vlak over de zee heen! Vooral in het hoogseizoen vliegen er ”veel” en grote vliegtuigen. Maar ja wat is veel op een eiland als Karpathos 😉 . We hebben het ook wel eens meegemaakt dat er helikopters gingen landen van de militaire. Op het vliegtuig zit namelijk ook direct een militaire basis. Hierdoor zie je regelmatig militaire jeeps voorbij rijden.

Fotoshoot

Vergeet zeker niet je fototoestel mee te nemen! Beide strandjes zijn erg fotogeniek, vooral het eerste strandje is ook nog erg ondiep. Wij zien regelmatig dat mensen een hele fotoshoot houden. Ook het middenstuk tussen de twee strandjes is fotogeniek. Het is een rotsachtige omgeving wat rondom omgeven wordt door het mooie heldere blauwe water.

Diakoftis 11
Diakoftis Beach Fotoshoot
Diakoftis 15
Diakoftis Helicopters

Taverna in plaats van kantine

In het verleden stond er altijd een kantine tussen de twee strandjes. Hier kon je een lekker koud biertje halen, maar ze hadden ook wat warme maaltijden. Sinds een aantal jaar geleden moesten ze weg en is er een tarverna gebouwd. Persoonlijk vinden we dit jammer, omdat de kantine wel wat had en toevoegde aan Diakoftis. De nieuwe taverna is modern en wordt soms harde muziek gedraaid.

Snorkelen

Diakoftis is toch wel één van de leuke snorkel spots op Karpathos. Beide strandjes is heel anders om te snorkelen. Het eerst strandje is lang ondiep, waardoor best een stuk ondiep kan snorkelen. Op het tweede strandje wordt het sneller diep en zie je grote plateau’s op diepte liggen. Het mooie aan Griekenland is en blijft toch het heldere water. Zo kan je alles op diepte nog perfect zien!

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella! De route naar Apella strand Apella ligt in het Noorden van...

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

De hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos is Karpathos stad, maar wordt ook vaak Pigadia genoemd. Alles over deze plek lees je in deze blog! Waar ligt de hoofdstad van Karpathos? De hoofdstad van Karpathos ligt aan de oostkant van het eiland. Vanaf de luchthaven...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.