Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april, mei en oktober is het fijn om te wandelen. De temperatuur is dan aangenamer en het is lekker rustig op het eiland.

Op Karpathos biedt Art&Walk wandelingen aan. Ook wij gingen dit jaar voor het eerst mee. De wandelingen van Renate en Thom zijn een mooie manier op Karpathos beter te leren kennen. Je ziet het eiland heel anders dan wanneer je met de auto rond rijdt.

Over Art&Walk Karpathos

Na 10 jaar Karpathos besloot Reiny vaarwel te zeggen tegen haar bedrijf Art&Walk. Gelukkig ging het bedrijf niet verloren en werd dit, dit jaar nog overgenomen door Renate & Thom. Zij gaan het bedrijf voorzetten en er nog meer moois meedoen!

Art&Walk is ooit begonnen als een club voor kinderen om te knutselen, inmiddels is het veel meer dan dat! Op dit moment bieden ze 9 verschillende wandelingen aan. Van wandelingen door de dorpjes, de valley van Pigadia tot in de bergen. De niveaus verschillen per wandeling, er zit dus iedereen wat bij.

Naast de wandelingen kun je ook aan de slag met art. Ze hebben workshops met verf en mozaïek in hun prachtige tuin. Ook doen ze dagtours naar het buureiland Kassos. Renate en Thom gaan dan uiteraard met je mee en vertellen je alles over dit buureiland van Karpathos.

Wandelen Karpathos Kato Lako strand

Wandelen op Karpathos: The Valley walk van Art&Walk

Het was voor ons de meest sportieve vakantie ooit! We zijn wezen klimmen, mountainbiken en hebben de Kali Limni beklommen. Tijd dus voor een relaxte wandeling door een van de valleys van Karpathos met Art&walk. Deze wandeling is zo’n 7km, maar is easy om te doen, omdat het lekker vlak is.

Normaal gesproken is de wandeling in het Engels. Vandaag was de hele groep echter Nederlands en kon Renate lekker Nederlands kletsen.

We startte de wandeling bij Auto Tour aan de drukke hoofdweg in Pigadia. Na nog geen 5 minuten lopen is de herrie van Pigadia al niet meer te horen. Renate vertelt ons kort over de wandeling, voordat we van start gaan.

Fijn is dat iedereen op zijn of haar tempo kan lopen en foto’s kan maken. De groep wacht vanzelf en we stoppen regelmatig voor een stukje storytelling van Renate. De olijfbomen en de bus van de postbode komen o.a. aan bod. Ook lopen we langs het nieuwe waterreservoir van Karpathos.

Wandelen Karpathos Kato Lako strand

Het dorp Menetes & raki

Na een prachtig stuk door de valley komen we aan bij een kapel die officieel hoort bij het dorp Menetes. Renate vertelt ons waar de naam van het dorp Menetes vandaan komt. Ook kunnen we de kapel in om wierook aan te steken. Buiten op het plein van de kapel is het tijd voor een pauze. We drinken verse thee met kruiden uit de valley van Karpathos.

Na een bakkie thee is het tijd om weer terug in de richting van Pigadia te lopen. We lopen een stukje door de, droge rivierbedding en vervolgens stoppen we nog even bij een prachtige, grote olijfboom. Kun je een stukje klimmen? Dan kun je naar boven om een grot en een oude graftombe te zien. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op Pigadia en de zee.

Beneden legt Renate uit wat het verschil is tussen raki en ouzo. Een shotje raki kan natuurlijk niet ontbreken! We vervolgen de weg naar het huis van Renate & Thom om nog even lekker in hun tuin te zitten. Hier worden tevens ook de mozaïek workshops gehouden. Thom wacht ons al op en met z’n alle drinken we een kop koffie en kletsen we nog even na.

Boek jouw tour bij Art and Walk

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Vanaf Karpathos een dagtrip met de boot naar Kasos

Vanaf Karpathos een dagtrip met de boot naar Kasos

Gisteren zijn wij voor het eerst(!) met de boot naar Kasos geweest. Het plan stond al zolang op ons lijstje, maar elke keer was de vakantie alweer voorbij en waren we nog niet geweest. Gisteren was het dus de hoogste tijd: een dagtrip naar Kasos. In deze blog nemen we...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt heeft gezien dat dit al eerder gepland was, maar helaas ging het tot 2 keer toe niet door. De eerste keer vanwege de bewolking en de andere keer, omdat...

2 Comments

  1. Bedankt voor het schrijven over het wandelen met Art and Walk in dit ontzettend leuke artikel Athina en Vincent!

    Reply
    • Fijn om te horen, Renate! Bedankt voor de leuke wandeling en we zien jullie volgende zomer weer 🙂

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.