Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april, mei en oktober is het fijn om te wandelen. De temperatuur is dan aangenamer en het is lekker rustig op het eiland.

Je kunt natuurlijk zelf op avontuur gaan en gaan wandelen op Karpathos, maar je kunt ook kiezen voor een wandeltour met Art&Walk. Dit jaar gingen wij voor het eerst met hen wandelen. Super leuk om dit bedrijf beter te leren kennen, Karpathos op een andere manier te ontdekken en kennis te maken met Renate & Thom ­čÖé

Over Art&Walk Karpathos

Na 10 jaar Karpathos besloot Reiny vaarwel te zeggen tegen haar bedrijf Art&Walk. Gelukkig ging het bedrijf niet verloren en werd dit, dit jaar overgenomen door Renate & Thom. Zij gaan het bedrijf voorzetten en er nog meer moois meedoen!

Art&Walk is ooit begonnen als een KidsArt clubje voor kinderen om te knutselen, inmiddels is het uitgegroeid tot veel meer dan dat! Op dit moment bieden ze 9 verschillende wandelingen aan. Van wandelingen door de dorpjes, de valley van Pigadia tot de bergen in. De niveaus verschillen per wandeling, er is dus voor ieder wat wils.

Naast de wandelingen kun je ook aan de slag met art. Er zijn ook creatieve workshops met verf en mozaïek in hun prachtige tuin en ze bieden ook een dagtrip met de boot naar Kassos aan. Renate en Thom gaan dan uiteraard met je mee en vertellen je alles over dit buureiland van Karpathos.

Wandelen op Karpathos: The Valley walk van Art&Walk

Het was voor ons onze meest sportieve vakantie ooit (lees: klimmen, mountainbiken en wandelen naar de Kali Limni) en dus besloten we voor de The valley walk van Art&walk te gaan. Deze wandeling is zo’n 7km, maar is easy om te doen, omdat het lekker vlak is.

Normaal gesproken is de wandeling in het Engels, maar wij hadden toevallig een gehele Nederlandse groep en dus werd de hele tour in het Nederlands gedaan, lekker makkelijk!

We startte de wandeling bij Auto Tour aan de drukke hoofdweg in Pigadia. Opvallend is dat, zodra we gaan wandelen, we na nog geen 5 minuten niets meer horen van de drukte in Pigadia! Renate legt ons kort wat uit over de wandeling en stelt ons even voor aan de groep. Daarna is het tijd om te beginnen met de wandeling.

Fijn is dat iedereen op zijn of haar tempo kan lopen en foto’s kan maken. De groep wacht vanzelf en we stoppen regelmatig voor een stukje storytelling van Renate. Ze verteld o.a over de olijfbomen die in de valley van Karpathos staan, de bus van de postbode die in de gras staat en we lopen langs het nieuwe waterreservoir van Karpathos dat ook in de valley ligt.

Na een prachtig stuk door de valley komen we aan bij een kapel die officieel hoort bij het dorp Menetes. Renate vertelt ons waar de naam van het dorp Menetes vandaan komt en we gaan de kapel in om wierook aan te steken. Buiten op het plein van de kapel is het tijd voor een pauze. We drinken verse thee met kruiden uit de valley van Karpathos.

Na een bakkie thee is het tijd om weer terug in de richting van Pigadia te lopen. We lopen een stukje door de, droge rivierbedding en vervolgens stoppen we nog even bij een prachtige, grote olijfboom. Vanaf hier kun je er voor kiezen om een stukje te klimmen om in een grot een oude graftombe te zien, heel bijzonder! Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op Pigadia en de zee.

Beneden legt Renate ons uit wat het verschil is tussen raki en ouzo en dan mag een shotje raki niet ontbreken natuurlijk! We vervolgende weg naar het huis van Renate & Thom en tevens ook hun tuin waar de creatieve workshops worden gehouden. Thom wacht ons al op en met z’n alle drinken we een kop koffie en kletsen we nog even na.

Dank Renate & Thom voor deze leuke ochtend!

Volg The Karpathos guide op Instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs via Facebook.

Wist je dat je in onze webshop terecht kan voor jouw Karpathos tas?Profit Illias wandeling met Art & Walk

Profit Illias wandeling met Art & Walk

Daar is 'ie dan: mijn allereerste blog op The Karpathos guide. Meestal is Athina altijd degene die de artikelen schrijf, maar aangezien zij niet meegelopen heeft met de Profit Illias wandeling was het mijn beurt om een blog te schrijven. Geniet ervan! Afgelopen zomer...

Mozaïek workshop bij Art and Walk

Mozaïek workshop bij Art and Walk

Zin in een creatieve activiteit tijdens je vakantie op Karpathos? Ga voor een mozaïek workshop bij Art and Walk! Afgelopen vakantie deden wij mee met deze workshop. Lees hier meer over onze ervaring. Deze workshop direct boeken? Kijk dan even op deze pagina van Art...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt heeft gezien dat dit al eerder gepland was, maar helaas ging het tot 2 keer toe niet door. De eerste keer vanwege de bewolking en de andere keer, omdat...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.