Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april, mei en oktober is het fijn om te wandelen. De temperatuur is dan aangenamer en het is lekker rustig op het eiland.

Op Karpathos biedt Art&Walk wandelingen aan. Ook wij gingen dit jaar voor het eerst mee. De wandelingen van Renate en Thom zijn een mooie manier op Karpathos beter te leren kennen. Je ziet het eiland heel anders dan wanneer je met de auto rond rijdt.

Over Art&Walk Karpathos

Na 10 jaar Karpathos besloot Reiny vaarwel te zeggen tegen haar bedrijf Art&Walk. Gelukkig ging het bedrijf niet verloren en werd dit, dit jaar nog overgenomen door Renate & Thom. Zij gaan het bedrijf voorzetten en er nog meer moois meedoen!

Art&Walk is ooit begonnen als een club voor kinderen om te knutselen, inmiddels is het veel meer dan dat! Op dit moment bieden ze 9 verschillende wandelingen aan. Van wandelingen door de dorpjes, de valley van Pigadia tot in de bergen. De niveaus verschillen per wandeling, er zit dus iedereen wat bij.

Naast de wandelingen kun je ook aan de slag met art. Ze hebben workshops met verf en mozaïek in hun prachtige tuin. Ook doen ze dagtours naar het buureiland Kassos. Renate en Thom gaan dan uiteraard met je mee en vertellen je alles over dit buureiland van Karpathos.

Wandelen Karpathos Kato Lako strand

Wandelen op Karpathos: The Valley walk van Art&Walk

Het was voor ons de meest sportieve vakantie ooit! We zijn wezen klimmen, mountainbiken en hebben de Kali Limni beklommen. Tijd dus voor een relaxte wandeling door een van de valleys van Karpathos met Art&walk. Deze wandeling is zo’n 7km, maar is easy om te doen, omdat het lekker vlak is.

Normaal gesproken is de wandeling in het Engels. Vandaag was de hele groep echter Nederlands en kon Renate lekker Nederlands kletsen.

We startte de wandeling bij Auto Tour aan de drukke hoofdweg in Pigadia. Na nog geen 5 minuten lopen is de herrie van Pigadia al niet meer te horen. Renate vertelt ons kort over de wandeling, voordat we van start gaan.

Fijn is dat iedereen op zijn of haar tempo kan lopen en foto’s kan maken. De groep wacht vanzelf en we stoppen regelmatig voor een stukje storytelling van Renate. De olijfbomen en de bus van de postbode komen o.a. aan bod. Ook lopen we langs het nieuwe waterreservoir van Karpathos.

Wandelen Karpathos Kato Lako strand

Het dorp Menetes & raki

Na een prachtig stuk door de valley komen we aan bij een kapel die officieel hoort bij het dorp Menetes. Renate vertelt ons waar de naam van het dorp Menetes vandaan komt. Ook kunnen we de kapel in om wierook aan te steken. Buiten op het plein van de kapel is het tijd voor een pauze. We drinken verse thee met kruiden uit de valley van Karpathos.

Na een bakkie thee is het tijd om weer terug in de richting van Pigadia te lopen. We lopen een stukje door de, droge rivierbedding en vervolgens stoppen we nog even bij een prachtige, grote olijfboom. Kun je een stukje klimmen? Dan kun je naar boven om een grot en een oude graftombe te zien. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op Pigadia en de zee.

Beneden legt Renate uit wat het verschil is tussen raki en ouzo. Een shotje raki kan natuurlijk niet ontbreken! We vervolgen de weg naar het huis van Renate & Thom om nog even lekker in hun tuin te zitten. Hier worden tevens ook de mozaïek workshops gehouden. Thom wacht ons al op en met z’n alle drinken we een kop koffie en kletsen we nog even na.

Boek jouw tour bij Art and Walk

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Nikos boat Diafani: Ontdek het Noorden van Karpathos!

Nikos boat Diafani: Ontdek het Noorden van Karpathos!

Altijd al het noorden van Karpathos willen ontdekken? Boek dan een boot trip bij Nikos boat Diafani! Vanaf de havenplaats Diafani biedt Nikos diverse boottrips aan. De meeste plekjes die je bezoekt zijn niet bereikbaar met de auto, dus extra leuk om deze plekken te...

Wandelen op Karpathos

Wandelen op Karpathos

Karpathos staat bekend als het eiland voor wandelaars. Wandelen op Karpathos is geweldig. Ongerepte landschappen en adembenemende uitzichten. Vergeet ook vooral niet de geur van alle kruiden die het eiland rijk is. Karpathos heeft zoveel te bieden voor wandelaars en...

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *