Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella!

Apella beach Karpathos
Mooiste strand Griekenland Apella Karpathos 7

De route naar Apella strand

Apella ligt in het Noorden van Karpathos. Vanaf de hoofdstad Pigadia (ook wel Karpathos-stad genoemd) is het zo’n 30 minuten rijden. Niet alleen het strand is mooi, maar ook de weg naar Apella toe is al de vele stops en foto’s waard.

Net voordat de weg naar het strand beneden begint kom je bij een prachtig uitzichtpunt waarbij je het mooiste strand van Griekenland al ziet liggen. Een mooi moment om even de auto lang de kant te zetten en wat foto’s te maken.

Voor wie liever niet de hele dag op één strand ligt kun je Apella mooi combineren met de nabijgelegen stranden Kyra Panagia en Ahata.

Apella beach Karpathos

Tips voor een bezoek aan het mooiste strand van Griekenland

Ben je van plan om deze zomer naar Apella te gaan? Hier onze tips om er een lekker dagje van te maken!

Snorkelen

Apella is een van de mooiste stranden om te snorkelen. Vergeet dus vooral niet je duikbril mee te nemen. Benieuwd naar de andere plekjes waar je goed kunt snorkelen? Check onze blog over snorkelen op Karpathos.

Ga zo vroeg mogelijk

Apella is druk en heet. Ga daarom zo vroeg mogelijk. Parkeren doen we hier namelijk langs de weg en het is wel lekker als je niet helemaal bovenaan hoeft te staan en bij het weg rijden niet al teveel moeite hoeft te doen.

Daarnaast is het op Apella vaak windstil en daardoor erg warm. Ga daarom zo vroeg mogelijk. Aan de linkerkant van het strand (vanaf aankomst op het strand de verste hoek dus!) komt de schaduw al snel dus hier kun je lekker zitten als je de zon even zat bent.

Apella beach Karpathos

Uitkijken op het mooiste strand van Griekenland

Halverwege het strand loopt er een wegentje naar links omhoog. Vergeet dus niet stevige sandalen of schoenen mee te nemen, want het uitzicht is prachtig. Het is niet heel ver omhoog, maar vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het strand: doen dus!

Je kunt ook met de boot

Heb je geen eigen vervoer op Karpathos? of lijkt het je gewoon een keer leuk om een boottrip te doen? Je kunt ook met de boot vanaf Karpathos-stad naar Apella toe. De boot stopt ook bij Vasalis Paradise (alleen met de boot bereikbaar) en Kyra Panagia.

Lees hier meer over de boottrip naar Apella

Athina & Vincent Must do Greece The Karpathos guide

Kalimera! Wij zijn Athina & Vincent. Een Nederland stel wat sinds een paar jaar op Karpathos woont. Op deze blog delen we onze verhalen en de mooiste plekjes van het eiland met je!


Support ons!

We hopen dat je onze gratis content en tips leuk vind! We zouden het super tof vinden als je ons werk wilt supporten. Efcharistó!

The 1st e-book about Karpathos

Karpathos reisgids

Onze digitale gids bevat 100 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om naar Karpathos op vakantie te gaan. Van praktische info tot de mooiste stranden en lekkerste restaurants!

Karpathos travel guide - The Karpathos guide product images (3)

Dit vind je vast ook leuk!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.