Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella!

Mooiste strand Griekenland Apella Karpathos 4
Mooiste strand Griekenland Apella Karpathos 7

De route naar Apella strand

Apella ligt in het Noorden van Karpathos. Vanaf de hoofdstad Pigadia (ook wel Karpathos-stad genoemd) is het zo’n 30 minuten rijden. Niet alleen het strand is mooi, maar ook de weg naar Apella toe is al de vele stops en foto’s waard.

Net voordat de weg naar het strand beneden begint kom je bij een prachtig uitzichtpunt waarbij je het mooiste strand van Griekenland al ziet liggen. Een mooi moment om even de auto lang de kant te zetten en wat foto’s te maken.

Voor wie liever niet de hele dag op één strand ligt kun je Apella mooi combineren met de nabijgelegen stranden Kyra Panagia en Ahata.

Tips voor een bezoek aan het mooiste strand van Griekenland

Ben je van plan om deze zomer naar Apella te gaan? Hier onze tips om er een lekker dagje van te maken!

Snorkelen

Apella is een van de mooiste stranden om te snorkelen. Vergeet dus vooral niet je duikbril mee te nemen. Benieuwd naar de andere plekjes waar je goed kunt snorkelen? Check onze blog over snorkelen op Karpathos.

Ga zo vroeg mogelijk

Apella is druk en heet. Ga daarom zo vroeg mogelijk. Parkeren doen we hier namelijk langs de weg en het is wel lekker als je niet helemaal bovenaan hoeft te staan en bij het weg rijden niet al teveel moeite hoeft te doen.

Daarnaast is het op Apella vaak windstil en daardoor erg warm. Ga daarom zo vroeg mogelijk. Aan de linkerkant van het strand (vanaf aankomst op het strand de verste hoek dus!) komt de schaduw al snel dus hier kun je lekker zitten als je de zon even zat bent.

Uitkijken op het mooiste strand van Griekenland

Halverwege het strand loopt er een wegentje naar links omhoog. Vergeet dus niet stevige sandalen of schoenen mee te nemen, want het uitzicht is prachtig. Het is niet heel ver omhoog, maar vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het strand: doen dus!

Je kunt ook met de boot

Heb je geen eigen vervoer op Karpathos? of lijkt het je gewoon een keer leuk om een boottrip te doen? Je kunt ook met de boot vanaf Karpathos-stad naar Apella toe. De boot stopt ook bij Vasalis Paradise (alleen met de boot bereikbaar) en Kyra Panagia.

Lees hier meer over de boottrip naar Apella

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Alles wat je wilt weten over Arkassa strand (Agios Nikolaos)

Het dorpje Arkassa bezit een mooi strand dat Agios Nikolaos Beach wordt genoemd. Het is een groot strand wat bestaat uit zand! Heerlijk een strandje zonder kiezels of stenen. In deze blog nemen we je mee met wat het mooie strandje te bieden heeft. Waar ligt Agios...

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Diakoftis strand | Prachtig afgelegen strand achter de luchthaven

Wat is Diakoftis een prachtig afgelegen strand, dat precies ligt achter de luchthaven! Eigenlijk is het niet één strandje maar heb je er zelfs twee. Hier later meer in deze blog. Vroeger was het een wat onbekender strand, maar de laatste jaren hebben de Italianen het...

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

De hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos is Karpathos stad, maar wordt ook vaak Pigadia genoemd. Alles over deze plek lees je in deze blog! Waar ligt de hoofdstad van Karpathos? De hoofdstad van Karpathos ligt aan de oostkant van het eiland. Vanaf de luchthaven...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.