Het mooiste strand van Griekenland | Apella strand, Karpathos

Op het Griekse eiland Karpathos vind je het mooiste strand van Griekenland. Niets voor niets werd het in 2003 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Vandaag nemen we je mee in een dagje Apella!

Apella beach Karpathos
Mooiste strand Griekenland Apella Karpathos 7

De route naar Apella strand

Apella ligt in het Noorden van Karpathos. Vanaf de hoofdstad Pigadia (ook wel Karpathos-stad genoemd) is het zo’n 30 minuten rijden. Niet alleen het strand is mooi, maar ook de weg naar Apella toe is al de vele stops en foto’s waard.

Net voordat de weg naar het strand beneden begint kom je bij een prachtig uitzichtpunt waarbij je het mooiste strand van Griekenland al ziet liggen. Een mooi moment om even de auto lang de kant te zetten en wat foto’s te maken.

Voor wie liever niet de hele dag op één strand ligt kun je Apella mooi combineren met de nabijgelegen stranden Kyra Panagia en Ahata.

Apella beach Karpathos

Tips voor een bezoek aan het mooiste strand van Griekenland

Ben je van plan om deze zomer naar Apella te gaan? Hier onze tips om er een lekker dagje van te maken!

Snorkelen

Apella is een van de mooiste stranden om te snorkelen. Vergeet dus vooral niet je duikbril mee te nemen. Benieuwd naar de andere plekjes waar je goed kunt snorkelen? Check onze blog over snorkelen op Karpathos.

Ga zo vroeg mogelijk

Apella is druk en heet. Ga daarom zo vroeg mogelijk. Parkeren doen we hier namelijk langs de weg en het is wel lekker als je niet helemaal bovenaan hoeft te staan en bij het weg rijden niet al teveel moeite hoeft te doen.

Daarnaast is het op Apella vaak windstil en daardoor erg warm. Ga daarom zo vroeg mogelijk. Aan de linkerkant van het strand (vanaf aankomst op het strand de verste hoek dus!) komt de schaduw al snel dus hier kun je lekker zitten als je de zon even zat bent.

Apella beach Karpathos

Uitkijken op het mooiste strand van Griekenland

Halverwege het strand loopt er een wegentje naar links omhoog. Vergeet dus niet stevige sandalen of schoenen mee te nemen, want het uitzicht is prachtig. Het is niet heel ver omhoog, maar vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het strand: doen dus!

Je kunt ook met de boot

Heb je geen eigen vervoer op Karpathos? of lijkt het je gewoon een keer leuk om een boottrip te doen? Je kunt ook met de boot vanaf Karpathos-stad naar Apella toe. De boot stopt ook bij Vasalis Paradise (alleen met de boot bereikbaar) en Kyra Panagia.

Lees hier meer over de boottrip naar Apella

Karpathos travel guide

Follow us online!

Karpathos travel guide (5)
Karpathos travel guide (4)

Haal alles uit je vakantie

Vergeet het gedoe van uren zoeken op het internet. Onze digitale eiland guide maakt dat een stuk makkelijker voor je! We hebben alle info die je nodig hebt gebundeld in een guide van bijna 200 pagina’s!

Karpathos travel guide English

Nog meer tips

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Zandstranden Karpathos: hier wil je heen!

Inmiddels hebben wij ook diverse anderen eilanden bezocht in Griekenland, maar voor ons heeft Karpathos nog steeds de meeste diversiteit aan stranden en een groot aantal mooie stranden. Van hoge golven, tot een spiegel van water: er is voor iedereen wat wils! En naast...

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

Karpathos stad de hoofdstad van Karpathos

De hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos is Karpathos stad, maar wordt ook vaak Pigadia genoemd. Alles over deze plek lees je in deze blog! Waar ligt de hoofdstad van Karpathos? De hoofdstad van Karpathos ligt aan de oostkant van het eiland. Vanaf de luchthaven...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *