Waarom wij zijn begonnen met bloggen en wat het ons heeft gebracht

Travelbyheart.nl bestaat alweer zo’n 2,5 jaar! In die tijd hebben we veel veranderd aan onze blog, waren we op zoek naar onze manier van bloggen en hebben we ontzettend veel geleerd. In deze blog is het tijd voor een persoonlijk nootje! We vertellen je waarom we ooit zijn begonnen, wat onze blog betekent en waar we naar toe willen. Enjoy!

Eigenlijk begon ik met bloggen door Vincent. Als klein kind had ik al geen geduld en ik wilde het liefst alles NU en allemaal tegelijk. Ik kon geen 5 minuten met iets bezig zijn of ik was alweer op zoek naar iets anders. Als Vincent lekker met zijn hobby Goosebumpers bezig was, zat ik me weer te vervelen en zo kwam eigenlijk het idee voor een blog. Ik was altijd op zoek naar gave bestemmingen, las allemaal artikelen over landen zowel offline als online. Yes, schrijven over reizen, dat leek me wel wat, daar lag immers mijn passie! En zo begon ik mijn blog, een persoonlijke blog over alle verre reizen die we zouden gaan maken, want we hadden er nog al wat op onze bucketlist staan. Toch veranderde de blog al snel van onderwerp. Ik zag zoveel andere bloggers die ook over alle bestemmingen blogde waar ze naar toe gingen (het liefst zover en zo vaak mogelijk). Daar kwam nog eens bij dat de reizen naar Italie, Spitsbergen en Scandinavië geweldig waren, maar het ons niet het gevoel gaf wat we hadden als we op Karpathos waren. Vooral ik kwam er al gauw achter dat verre bestemmingen en veel verschillende landen zien niet écht mijn ding was. Tuurlijk vond ik de plekken tof die we gezien hadden, het waren leuke vakanties, maar het voelde gewoon altijd anders dan ‘ons Karpathos’. Toen dat besef kwam, veranderde ook mijn blog. Ik wilde anders zijn dan de andere bloggers, niet wéér iemand zijn die over al haar reizen blogt en hoe kon dat beter dan bloggen over iets heel specifieks! Karpathos is onze passie en we zijn er zo ontzettend enthousiast over, dus waarom zou ik daar niet over gaan bloggen?! Zo begon ik dus in 2017 mijn blog opnieuw in te richten en ging meer bloggen over Karpathos en hoewel ik de oude blogs van andere bestemmingen liet staan, kwamen er  geen nieuwe bij. Uiteindelijk kwam er een bijzonder moment eind 2017: we kochten ons eigen huis op Karpathos en dat was het punt dat travelbyheart.nl voorgoed veranderde in een blog over Karpathos en onze blog werd.

Karpathos tas

Saria Karpathos strand

Waarom bloggen over Karpathos

Bloggen over Karpathos was eigenlijk een hele logische stap. We vertellen vrienden, familie, eigenlijk iedereen continue over Karpathos, we zijn altijd zo enthousiast en die enthousiasme willen over overbrengen. We komen ook al lange tijd op Karpathos en kennen dus al veel plekjes die we graag met jullie delen. Er was echter weinig informatie over Karpathos te vinden en de info die er is zijn vooral standaard (gepromote) artikelen. Ontzettend jammer, want persoonlijke verhalen en tips zijn namelijk zoveel leuker om te lezen dan een standaard artikel zonder beleving!

Toen we besloten te gaan bloggen over Karpathos viel daarom alles op zijn plaats. Het voelde direct goed om te bloggen over iets waar we zelf ontzettend enthousiast over zijn. Door middel van onze blog willen we andere enthousiast maken over dit prachtige Griekse eiland. We willen onze ervaringen en liefde voor dit eiland delen en we hopen vooral dat wanneer mensen naar Karpathos gaan, ze niet blijven hangen in de hoofdstad Pigadia, maar met de auto het eiland gaan verkennen. We merken dat er nog veel mensen zijn die op één plek blijven. Daar is op zich niets mis mee natuurlijk, maar Karpathos heeft zoveel mooie plekjes te bieden dat het zonde is om deze over te slaan en dat willen we graag meegeven!

Waarom onze blog meer is dan een hobby

Onze blog is begonnen als een hobby en deels is dat het ook. We doen het namelijk in onze vrije tijd en vinden het ontzettend leuk! Toch zien we onze blog meer als ons bedrijf. Ontzettend leuk, maar wel hard werken, het is praktisch een full-time job! Veel mensen denken dat het een hele makkelijk hobby is. Je schrijft gewoon een verhaaltje en post die dan online, maar bloggen is zoveel meer dan dat! Onze blog is bijna een full-time job, we steken er heel veel tijd in. Een blog schrijven doe je niet ‘even’. Er moet een duidelijk onderwerp komen, met mooie foto’s, die we moeten bewerken. De tekst moet daarnaast SEO-proof zijn, want dat vind Google leuk en zo worden we gevonden. Ook zit er veel tijd in de promotie van onze artikelen, alleen op Google zetten is niet genoeg. We delen ze met jullie via FacebookPinterest en Instagram. Daarnaast zit er heel veel werk achter te schermen. We moeten de website continue up-to-date houden om te zorgen dat hij veilig blijft en goed werkt en vergeet ook niet mailtjes en privéberichtjes met vragen van jullie beantwoorden 🙂

Huis Karpathos

Wat onze blog ons heeft gebracht

We bloggen alweer 2,5 jaar en hoewel het eerste jaar niet zoveel voorstelde (we waren echt nog zoekende naar onze style), is het ontzettend leuk om te zien dat we steeds meer groeien én steeds meer leren! Waar we begonnen met 30 vrienden die ons volgde op Facebook zijn dat nu meer dan 500 leukerds die onze verhalen en tips met veel plezier volgen. Dat geldt ook voor Instagram. Inmiddels volgen meer dan 1100 mensen onze verhalen met veel plezier en krijgen we steeds meer privéberichtjes met vragen over Karpathos. En dat is natuurlijk super leuk én ook de reden dat wij onze blog over Karpathos begonnen zijn: om tips te geven en jullie allemaal enthousiast te maken over Karpathos.

Natuurlijk is het leuk om te zien dat we steeds groter worden, maar we leren via onze blog ook steeds meer mensen kennen! Ontzettend leuk om kennis te maken met andere op deze manier ? Onze blog bracht ook onze eerste media aandacht, want zoals je wellicht al wist stonden wij in het december nummer van het Griekenland magazine! Super tof en trots zijn we hier natuurlijk op!

Technische nerds

Behalve allemaal toffe nieuwe ervaringen, hebben we van het bloggen ook echt veel geleerd. Zo hadden we geen idee wat SEO inhoudt (je tekst zo leesbaar maken dat Google jouw ‘leuk’ vind en je in de zoekresultaten verschijnt) en weten we nu veel beter hoe we onze blogs moeten inrichten. En wie had gedacht dat ik zoveel verstand zou krijgen van het onderhouden van een website. Vincent is regelmatig trots op me! In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd (met dank aan andere bloggers en Youtube!) en ik los ontzettend veel technische dingen zelf op! Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zo kunnen en zo zie je, gewoon doen en je leert het vanzelf ?

Lux View Villas Karpathos

De toekomst van Travelbyheart.nl

We hopen natuurlijk dat Travelbyheart.nl de grootste blog over Karpathos wordt! We zijn hard bezig met het verbeteren van onze artikelen zodat we nog beter in Google gevonden gaan worden en dagelijks brainstormen we over onze blog voor nieuwe onderwerpen en verbeterpunten. Op de website willen we natuurlijk steeds meer tips delen over Karpathos, daarom plannen we elke vakantie nieuwe dingen die we graag willen ontdekken, zodat we jullie er vervolgens weer over kunnen vertellen!

We zijn hard aan het werk voor onze website en hopen er in de toekomst echt ons bedrijf van te kunnen maken. Zo schrijf ik teksten voor andere bedrijven en zijn we bezig met het opzetten van een online reisadvies service op onze blog. Hierin willen we andere graag helpen met het zoeken naar vliegtickets en accommodatie, maar ook persoonlijke hotspots met ze delen. Het lijkt ons zo tof als we online kunnen werken, zodat we voor langere tijd naar Karpathos zouden kunnen en niet plaats afhankelijk meer zijn. Ooit hopen we ook onze eigen reisgids over Karpathos uit te brengen, dat zou echt een geweldige mijlpaal zijn!

Wat wil JIJ graag (meer) zien?

Hoewel we goed op weg zijn met onze blog, kunnen er natuurlijk altijd dingen beter! En daar hebben we JULLIE hulp bij nodig. Jullie zijn immers onze lezers! We horen graag van jou wat je meer wilt zien, wat er goed gaat en wat er beter kan! We waarderen het onwijs als je deze KORTE enquete wilt invullen voor ons <3

Volg jij ons al? Zeker even doen! Je kunt ons volgen via Facebook en Instagram!

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief