Vakantieverhalen Karpathos 2019/1

Aan de ene kant even lekker om weer in Nederland te zijn, maar wat mis ik Karpathos alweer zeg! We hebben twee fantastische weken gehad. Eerst 10 dagen met Alwin en Renee en daarna nog even samen.

We waren zelf nog nooit in juni naar Karpathos geweest (we gingen altijd in mei), maar ik vond het een heerlijke periode! Het is nog steeds lekker rustig op het eiland, alles moet echt nog op gang komen. Maar in tegenstelling tot mei hebben we wel 100% zon gehad, geen regen en was het zeewater al lekker genoeg om in te zwemmen. We gaan juni zeker aanhouden denk ik zo 😉

Wat we zoal gedaan hebben deze vakantie? Eigenlijk niets en veel tegelijkertijd haha! Herken je dat? Elke dag zijn we wel op pad geweest, maar we lagen uiteindelijk gewoon op het strand voor 4-5 uur per dag. Onze vakantie bestond vooral uit strand, eten en 30 seconds 😉

Dansen Alwin en Renee Lux View Villas Karpathos

Alwin en Renee hadden een paar maanden terug al aan ons verteld dat ze verloofd zijn. Tijdens ons verblijf in Lux View Villas hebben ze ons hun trouwkaart gegeven. Prachtig! Renee is heel goed met handlettering en heeft de trouwkaart zelf gemaakt 🙂 Tijdens hun bruiloft zal er lekker gedanst worden en wel salsa. Vincent en ik kunnen helemaal geen salsa en daarom hebben ze ons het e.e.a. geleerd en kunnen we nu thuis verder oefenen, super leuk!

De afgelopen maanden kreeg ik regelmatig vragen over vegan, vega, glutenvrij en lactosevrij eten op Karpathos. Is dat mogelijk? Hoe groot is de keuze? En zijn er ook producten in de supermarkt te krijgen? Dat hebben we deze vakantie goed kunnen testen. Renee eet namelijk geen vlees en dus konden we eens goed kijken wat zij kon eten in een land wat toch wel bekend staat om vlees. Spoiler: dat ging zonder problemen! Later volgt hier dan ook een blog over, stay tuned! En uhh.. Alwin eet thuis altijd netjes een paar dagen vega met Renee mee, maar die zag al dat vlees wel zitten in Griekenland en voelde vooral (gesteund door Vincent!) de drang om Renee’s vleesloze maaltijden te compenseren haha 😉

Alwin (met Vincent) helemaal gelukkig met hun mix grill bij Mesogios

Muggen…

Halverwege onze vakantie kregen we het bericht dat de muggen in Griekenland een virus bevatten. Wij hebben eigenlijk geen mug gezien, alleen ÊÊn keer toen het windstil was in Afiartis. Verder hebben we hier eigenlijk nooit muggen (of vliegen en wespen), omdat het er hard waait. Zijn er mensen in Pigadia of ergens anders geweest die wel veel last van muggen hebben gehad? Laat het me even weten! Binnenkort volgt er ook nog een artikel over de muggen in Griekenland.

Foto’s zeggen veel meer dan woorden, daarom stopt hier mijn verhaal. Hieronder vind je de foto’s van onze vakantie die een mooie impressie van onze vakantie weergeven. Enjoy!

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief