Vakantieverhalen Karpathos 2019/2

Oeii! Wat een rotweer is het in Nederland zeg. We zijn nog maar net terug en ik ben al weer lekker aan het snotteren door het temperatuurverschil. Ook wel even fijn om weer thuis te zijn. Wat was het lekker om weer even op de bank te kunnen ploffen en in onze luxe boxspring te slapen 😉

3 weken zijn voorbij gevlogen! En wat was het lekker eind september zeg! Even was ik bang dat we slecht weer zouden krijgen. De dag dat we aankwamen was het namelijk ontzettend koud en ook de dag erna moest ik lange mouwen en een spijkerbroek aan met uiteten. Gelukkig trok het weer daarna bij. Het werd weer lekker warm (zo’n 30 graden) en de wind ging liggen. ‘S avonds was alleen een laken voldoende, dat zegt genoeg!

Karpathos

We hadden trouwens een prachtige landing zoals hierboven te zien! We konden vanaf het vliegtuig Karpathos in zijn geheel zien liggen. Hier vliegen we ter hoogte van Afiartis en we konden Saria zien liggen, prachtig!

Eenmaal in ons huis voelt het altijd echt weer als thuis komen, heerlijk is dat! Normaal gesproken gaan we direct uitpakken en dan naar het strand, maar dat ging nu even iets anders. Eerst lekker rommelen in het huis en een dutje. Allemaal zodat we ‘s avonds bij En Plo kunnen eten en Ajax – PSV kunnen kijken. Haha jup! We kijken sindskort zelfs voetbal vakantie.

En Plo Karpathos

De eerste twee weken hebben we het best ‘druk’ gehad. Vincent en ik zijn veel bezig geweest met het maken van content óók met anderen. Zo zijn we bijvoorbeeld gaan wandelen met Renate en Thom van Art&Walk. En zijn we in samenwerking met ION wezen mountainbiken en klimmen! Allemaal super tof en uiteraard lezen jullie daar later meer over. Ohja, we zijn ook nog naar het hoogste punt van Karpathos gaan wandelen. De Kali Limni is met meer dan 1200 meter het hoogste punt van het eiland. Vanaf hier kun je (zonder bewolking) beide uiteinde van het eiland zien, super tof!

We zijn ook in het huis bezig geweest. We hebben namelijk onze keuken geverfd. Alle kastjes en buitenwanden zijn van hout en hebben zo’n oude, lelijke kleur. Helemaal niet gezellig en dus hebben we gekozen voor heel licht mint groen. Het was een behoorlijke klus, maar we zijn erg blij met het eind resultaat.

De laatste week wilde ik echt even helemaal niets. We hadden niets gepland (oké, Lux View Villas, maar dat is ook heel relaxt) en hebben lekker rustig aan gedaan. Ook daar hebben we natuurlijk wat leuke foto’s van (zie hieronder).

Na 3 weken was het tijd om weer naar huis te gaan. Jammer, maar gelukkig kunnen we altijd uitkijken naar volgend jaar. In de tussentijd gaan we deze winter natuurlijk lekker herinneringen ophalen van afgelopen jaar, vind je weer zat nieuwe tips op onze kanalen en gaan we samen weer nieuwe plannen maken voor Karpathos 2020!

Liefs,

Athina & Vincent

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief