Terugblikken op Karpathos 2018 | De beste artikelen en mooiste foto’s

29 december is het vandaag alweer! Nog 3 dagen en dan zit 2018 er alweer op, wat is het hard gegaan! 2018 heeft voor ons veel bijzondere dingen gebracht en in deze blog willen we samen met jullie hierop terugblikken. Enjoy!

2018, wat was je bijzonder!

Dit jaar was een heel speciaal jaar voor ons. Dat had natuurlijk alles te maken met de aanschaf van ons huis. In 2017 lieten we je via deze blog weten dat wij bezig waren met de aankoop en in mei 2018 gingen we voor het eerst naar ons huis op Karpathos om te gaan klussen, heel bijzonder allemaal! Athina ging daarnaast ook nog eens naar Karpathos met vriendinnen om de beest uit hangen op Karpathos en samen gingen we in september weer 3 weken naar ons eiland, waarvan Vincent’s ouders ook 10 dagen meegingen.

Onze blog maakte een leuke groeispuurt in 2018. Zo passeerde wij op Facebook onlangs de 500 volgers en op Instagram zitten we al over de 1000! Ontzettend leuk om te zien dat iedereen zo geïntereseerd is in Karpathos en onze verhalen. Voor het nieuwe jaar zijn we hard aan het werk om te kijken hoe we nog groter kunnen worden door jullie van nog meer toffe content te voorzien. Heb je tips of wil je graag iets terug zien op onze site? Laat vooral even een berichtje achter in de comments!

In ons privéleven heeft ook een mooi moment plaats gevonden. Zoals sommige die ons wat beter kennen al zullen weten, ben ik, Athina al bijna 3 jaar chronisch ziek. In januari 2017 moest ik helaas stoppen met werken omdat mijn lichaam het gewoon weg niet aan kon. Helaas hebben ze tot op heden nog niets kunnen ontdekken, maar gaat het over het algemeen wel wat beter, zolang ik maar veel rust neem en goed luister naar mijn lichaam. Sinds september 2018 ben ik nu weer twee dagen gaan werken! Ik vind het super leuk en gelukkig lukken die  twee dagen!

Allemaal leuke positieve momenten, waar we heel dankbaar voor zijn 🙂

Best gelezen artikelen in 2018

In 2018 schreven wij weer wekelijk een toffe blog voor jou en dit waren jullie favorieten (in willekeurige volgorde):

De mooiste foto’s van Karpathos 2018

In 2018 zijn we bezig geweest om onze foto’s van nog betere kwaliteit te maken. Niet zomaar even een plaatje schieten, maar echt goed kijken wat de mooiste compositie zou zijn. Daarnaast zijn we ook begonnen met het bewerken van onze foto’s om ze nóg mooier te maken. Heel tof om te zien dat het werkt! We krijgen veel meer complimenten over onze foto’s en op Instagram zien we hierdoor een duidelijke groei van volgers, likes en reacties, zijn we heel blij mee! Bedankt!

Volg je ons nog niet? Wij zijn te vinden onder @karpathosguide

Diakoftis beach, Karpathos | Greece

We hebben deze foto gemaakt op het Diakoftis strand, dat achter het vliegveld van Karpathos ligt. Zo als je ziet is het nog super rustig, dat komt omdat we hier begin mei waren. Er zijn dan nog geen parasols, strandbedden en uberhaüpt mensen te vinden haha! Een groot verschil met het hoogseizoen, wanneer dit strand overspoeld wordt door toeristen. 

Karpathos 2018 Diakoftis

Olympos, Karpathos | Greece

Dit jaar bezochten wij voor het eerst het traditionele dorpje Olympos op Karpathos. We zaten er eerlijk gezegt altijd een beetje tegen op om dit dorp te bezoeken. Het is namelijk héél mooi, maar ook heel toeristisch. We besloten vroeg op pad te gaan en hebben van in de vroege ochtend heerlijk in alle rust het dorpje kunnen ontdekken. Echt de moeite waard, want check even dit uitzicht:

Karpathos 2018 Olympos

Kyra Panagia, Karpathos | Greece

Jup, Kyra Panagia blijft toch wel een van de mooiste uitzichten. Deze foto was massaal jullie favoriet en staat daarom ook als header op onze website over Karpathos.

Karpathos 2018 Kyra Panagia

Kyra Panagia, Karpathos | Greece

Ook deze van Kyra Panagia is natuurlijk prachtig en staat prachtig in onze Instagram feed.

Karpathos 2018 Kyra Panagia

Kyra Panagia, Karpathos | Greece

Wat een instagram waardige foto hé?! haha, het koste wat moeite, maar dan heb je ook wat! Ik zag vorig jaar een soorgelijke foto op Instagram voorbij komen en vond het zo mooi! Met veel moeite hebben we Vincent op de rots gekregen inclusief droge camera (hij moest door het water!) om vervolgens 100 foto’s te maken, waaruit deze o.a. is gekomen. De moeite voor de foto was het zeker waard want jullie lieten heel veel liefde zien voor deze foto!

Lees ook: Snorkelen op Karpathos

Karpathos 2018

Karpathos | Greece

Hier word je toch verliefd op! Een prachtig oud – maar nieuw geverfd – raam, gewoon langs de weg! Je kunt hem vinden aan de linkerkant van de weg wanneer je van Finiki in de richting van Lefkos rijdt.

Little Amoopi, Karpathos | Greece

Een van onze favorieten strandjes in mei! Wanneer het in mei nog niet zo warm is, zit je hier al lekker en is het ook nog heerlijk rustig. Perfect voor lekker snorkelen, relaxen op een luchtbed of ga voor een duik van de rotsen 😉

Karpathos 2018 Amoopi

Araki beach, Karpathos | Greece

Dit strandje ontdekte wij ook pas dit jaar. Het ligt behoorlijk afgelegen en de zandweg er naartoe is best lang. Athina strandde hier samen met vriendinnen nadat ze even een ander route namen. Een heerlijk strand, waar de bedjes zelfs in augustus niet gevuld zijn.

Karpathos 2018

Apella beach, Karpathos | Greece

Ja, wat zullen we eens zeggen over Apella. Iedereen kent het inmiddels wel en ook al is het strand in het hoogseizoen ontzettend druk, het blijft één van de mooiste stranden op Karpathos. Wil je echt op een rustig moment naar dit strand toe? Ga dan voor begin mei of half oktober. De parasols en strandbedden zijn er nog niet en het is heerlijk rustig.

Karpathos 2018 Apella

Lieve volgers van Travel by heart,

Dank voor alle support het afgelopen jaar. Bedankt voor de reactie(s) die jullie plaatsten en de likes die jullie gaven! Door jullie interesse in ons (en door dit te laten blijken!) zijn wij in 2018 hard gegroeid en hopen wij dat in 2019 nog veel meer te doen. Voor nu wensen wij jullie een prachtige nieuwjaarswisseling toe! Proost op veel mooie momenten en natuurlijke heerlijke vakanties naar Karpathos! 😉

Liefs, Vincent en Athina

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief