Status corona op het Griekse eiland Karpathos

Wie weet je reis binnenkort naar Karpathos of ben je al heerlijk je vakantie voor deze zomer aan het plannen, dan wil je vast weten hoe het zit met corona op Karpathos. Op deze pagina proberen we de stand van zaken continue voor je te updaten.

Latest update: 17 januari 2021

Reisadvies Griekenland

Momenteel wordt reizen naar Griekenland afgeraden. Het land staat op oranje wat betekent dat je wel noodzakelijk kunt reizen. Hier hoef je (tot op heden) echter geen bewijs van aan te tonen. Wel heeft de Griekse PM gezegd dat ze hopelijk 14 mei 2021 open kunnen voor toeristen. Je komt binnen met een van de volgende bewijzen: antistoffen, negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs.

Tijdens corona-tijd reizen naar Karpathos

Dit geldt niet alleen voor Karpathos, maar wederom voor heel Griekenland. Wie naar Griekenland afreist dient van de voren een PCR-test te doen. Deze doe je in je eigen land en mag op moment van aankomst in Griekenland niet ouder dan 72 uur zijn. Uiteraard moet deze negatief zijn 😉 en moet je dit in een Engelstalige document hebben staan.

Voor de Nederlanders onder ons. Wij hebben laten doen via Coronalab. Hier kun je een PCR-test laten doen waarbij je een Engelstalig bewijs ontvangt dat je negatief getest bent. Erg tevreden over het personeel en hoe snel de uitslag bekend was!

Daarnaast moet je uiterlijk 24 uur van tevoren een PLF formulier hebben ingevuld en de QR code moet je kunnen aantonen bij aankomst in Griekenland. Het formulier kun je hier invullen.

Omtrent quarantaine (ook als je negatief bent!) zijn er wat onduidelijkheden momenteel. Toen wij hier aankwamen op 8 januari 2021 hebben wij uit verschillende kampen verschillende dingen gehoord. Op dit moment staat op de website waar je, je PLF formulier aanvraagt 7 dagen quarantaine. Je kunt dit dus het beste aanhouden.

Maatregelen Karpathos m.b.t. corona

Voor heel Griekenland gelden dezelfde maatregelen. Op dit moment is Griekenland in lockdown. Ze hebben binnen Griekenland wel verschillende kleurcodes per gebied/eiland. Karpathos staat op groen, dus dat is heel positief! Echter betekent dat helaas niet dat de maatregelen hier soepeler zijn dan in andere gebieden. Op dit moment zijn retail winkels en kappers etc. open. Verder gelden de volgende regels:

  • Wie naar buiten gaat moet dit laten weten (ook voor een wandeling). Lees hier hoe dit werkt.
  • Overal is het dragen van een mondkapje verplicht, ook buiten.
  • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar
  • In een huurauto mag je met maximaal 3 personen, gezinnen uitgezonderd.

Meer lezen over het reisadvies naar Griekenland? Check hier de pagina van het ministerie van Buitenlandse zaken.Het openbaar vervoer Karpathos + taxi’s

Het openbaar vervoer Karpathos + taxi’s

Geen behoeft aan een auto of ander vervoersmiddel? Neem het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima betaalbaar. Je betaald tussen de €2,- en €7,-. Dit hangt af van de afstand van de rit. Vanaf Pigadia ben je bijvoorbeeld...

Een quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk, maar houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad...

Een auto huren op het Griekse eiland Karpathos

Een auto huren op het Griekse eiland Karpathos

Op Karpathos kun je natuurlijk kiezen voor een hotel in Pigadia zonder auto. Gewoon lekker 8 dagen lekker luieren om het strand in de buurt. Toch vinden wij dat behoorlijk zonde, want Karpathos heeft zoveel te bieden. Een auto huren op Karpathos vinden wij daarom ook...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.