Corona Karpathos | Wat is de status op het eiland?

Binnenkort naar Karpathos? Alles over de corona status op het eiland Karpathos lees je op deze pagina. We doen ons best de pagina zo up-to-date mogelijk te houden 🙂

Laatste update: 4 augustus 2021

Hoe is de situatie op Karpathos?

We krijgen veel vragen hoe het hier is op het eiland en of het wel relaxt op vakantie gaan is en dat kunnen we je met een gerust hart vertellen: het is hier echt vakantie vieren. Er zijn weinig tot geen cases (soms is 1-2, maar daar blijft het dan bij). De regels die er zijn in Griekenland zijn hier vrij losjes en je zal dus weinig merken. Echt vakantie vieren dus!

Ook nog een geruststelling voor iedereen die heeft vernomen dat alleen gevaccineerde een restaurant in mogen: dit geldt alleen voor binnen en niet voor buiten en aangezien op Karpathos alles buiten is, is dit ook niet iets waar je, je zorgen om hoeft te maken 🙂 Geniet ervan!!

Reisadvies vanuit Nederland naar Karpathos

Sinds 24 juni is Karpathos samen met de rest van Griekenland weer volledig geel. Er zijn zelf een paar eilanden groen, maar hier valt Karpathos niet onder. Je kunt dus weer ‘vrij’ reizen naar Karpathos, alleen zul je wel een test moeten doen vooraf (of gevaccineerd zijn). Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Karpathos met TUI, Sunweb of Eliza was here.

Karpathos in corona tijd

Engelstalige PCR-test

Je komt Griekenland binnen met één van de volgende bewijzen vertaald in het Engels: aantoonbaar bewijs van antistoffen, negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs. Dit geldt niet alleen voor Karpathos, maar wederom voor heel Griekenland.

Wie naar Griekenland afreist dient van de voren een PCR-test negatief af te leggen. Dit is mogelijk in Nederland. Bij aankomst in Griekenland mag de uitslag niet ouder zijn dan 72 uur. Uiteraard moet deze negatief zijn 😉 Daarnaast moet de uitslag vertaald zijn in het Engels.

Voor de Nederlanders onder ons. Wij hebben de PCR-test laten doen via Coronalab. Bij Coronalab krijg je de uitslag in het Engels. Hiermee kun je in Griekenland aantonen dat je geen corona hebt. Wij zijn erg tevreden over het personeel en hoe snel de uitslag bekend werd gemaakt!

Sinds 24 juni kun je ook met een RAPID test / Antigenen test naar Griekenland toe. Ook deze testen kun je laten afnemen bij de organisaties die PCR testen doen. Check even goed aan welke voorwaarden je in dit geval moet voldoen. Dit kun je hier lezen.

Andere formulieren en codes

Wie naar Karpathos reist in deze corona tijd dienst ook een PLF formulier in te vullen. Het formulier kun je hier invullen. Je krijgt vervolgens een QR-code toegestuurd. Deze moet je ook aantonen bij aankomst.

Testen voor de terugreis

Er is geen quarantaineplicht voor zowel naar Griekenland als terug naar Nederland. Wie niet gevaccineerd is moet echter wel een PCR test doen om terug te vliegen naar Nederland. Dit kun je op Karpathos o.a. bij de volgende plekken doen:

PCR test Karpathos
PCR test Karpathos 1

Voor zowel niet als wel gevaccineerde wordt aangeraden om in Nederland een sneltest bij aankomst te doen en na 5 dagen nogmaals.

Saria Karpathos strand

De maatregelen op Karpathos m.b.t. corona

Veelal geldt voor heel Griekenland dezelfde maatregelen. Soms kan het nog wel eens per regio verschillen als het aantal besmettingen toeneemt. Op moment zijn winkels en taverna’s open en gelden op Karpathos de volgende regels met betrekking tot corona.

  • Wie naar buiten gaat moet dit laten weten (ook voor een wandeling). Lees hier hoe dit werkt via een SMS.
  • Avondklok vanaf 00.30 tot en met 05.00.
  • Een mondkapje is binnen verplicht en in drukke, openbare buitenruimtes.
  • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
  • In een huurauto mag je met maximaal 4 personen (incl. bestuurder) samen rijden, met uitzondering voor gezinnen.
  • Vanaf 3 mei gaan de restaurants en cafés met een buitengedeelte open. Medewerkers moeten zich meerdere keren per week testen. Voor bezoekers geldt dit niet. Ook een mondkapje is voor bezoekers niet nodig.

Meer lezen over het reisadvies naar Griekenland? Check hier de pagina van het ministerie van Buitenlandse zaken. Kijk voor de meest actuele informatie over reizen naar Griekenland hier.

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Hoe kindvriendelijk is het Griekse eiland Karpathos?

Een vraag die we met enige regelmatig krijgen zodra het seizoen weer begint: is Karpathos kindvriendelijk of niet? En antwoorden is soms lastig, want wanneer is iets precies wel of niet kindvriendelijk? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen interpretatie van....

Het openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s

Het openbaar vervoer op Karpathos + taxi’s

Geen behoeft aan een auto of een ander vervoersmiddel? Neem dan eens het openbaar vervoer om het eiland te ontdekken. Het openbaar vervoer op Karpathos is prima te betalen. Je betaald tussen de €2,- en €7,- per rit, dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand. Vanaf...

Quad huren op het eiland Karpathos

Quad huren op het eiland Karpathos

Een quad huren op Karpathos is hartstikke leuk! Houdt er wel rekening mee dat quad rijden ‘zwaar’ is. Het vergt veel meer kracht en concentratie dan het rijden van een auto. Na een dagje quad rijden ben je dan ook gauw gesloopt. Wij raden daarom aan om een quad te...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.