We gaan op sabbatical naar Karpathos!

Yess! Je leest het goed. Vincent en ik hebben de knoop doorgehakt. We nemen een sabbatical. Voor lange tijd gaan we naar Karpathos: yes!

Wat zijn de concrete plannen?

Eerlijk, ons plan stond al een tijdje in de kinderschoenen. We hadden maanden geleden al het idee om – als alles lukte – in 2021 naar Karpathos te gaan voor een paar maanden. Ik zou ontslag nemen en Vincent zou een sabbatical aanvragen op zijn werk. Dat liep uiteindelijk even anders.

Onze vakantie naar Karpathos ging in september helaas niet door. Dit kwam wel even hard binnen, we zaten hier alweer een tijdje op te wachten. Stomme corona! Maar… we wilde graag ons eigen online bedrijf oprichten (en een hele andere richting opgaan).

Logischer wijs zou je verwachten dat we in april lekker in het begin van het seizoen zouden gaan. Dit was ook het plan 😉 . Maar juist door de corona situatie hebben we besloten om al per januari onze baan in loondienst op te zeggen. Dan maag gelijk starten met onze ondernemers journey! Waarom dat niet combineren met ons langer verblijf op ons geliefde eiland Karpathos?

Geen sabbatical meer

Binnen 3 dagen hadden we alles in ons hoofd uit bedacht en hebben we de keus gemaakt. Die zelfde week namen we beide ontslag (per januari). Geen sabbatical dus;). We brachten onze vrienden op de hoogte. Maar vonden het nog wel fijn om met de feestdagen in maand december in Nederland te zijn.

Voor nu zijn we veel dingen aan het regelen. Druk bezig met de opstart van ons eigen bedrijf, maar ook The Karpathos guide nog verder aan het optimaliseren. Daarnaast moeten we ook kijken naar andere zaken die we moeten regelen. Denk aan een extra lange reisverzekering. De meeste reisverzekeringen zijn namelijk maar voor 6 weken geldig (aaneengesloten).

Ook de auto zorgt weer voor extra kosten en de auto hier naartoe meenemen is geen optie (veel te duur) dus hebben we deze verkocht. Scheelt weer geld en als we eenmaal terug zijn in Nederland kijken we wel weer voor een nieuwe, al rijden we er nauwelijks in. Een drukke, maar super leuke periode dus!

Meer lezen over de eerste weken van onze journey? Check dan zeker onze volgende blog.

Sabbatical naar Karpathos

Onze ondernemers journey

Vincent en ik hebben al heel lang een interesse voor een gezonde lifestyle. In 2016 raakte ik (op een gezonde manier, geen dieet of mezelf verhongeren!) 14kg kwijt. Vincent is ook al lange tijd bezig met voeding, leefstijl en mindset.

De laatste jaren zijn we echter steeds meer bezig geweest met voeding en een gezonde lifestyle te gebruiken als medicijn. Dat begon toen ik enkele jaren geleden chronisch ziek werd en ik van ziekenhuis naar ziekenhuis moest voor onderzoeken. Ik kreeg allerlei onnodige medicijnen zoals antibiotica en anti depressive om te testen. Dit allemaal zonder dat er een überhaupt een oorzaak gevonden was van de klachten.

Begrijp ons niet verkeerd. Medicijnen kunnen zeker helpen, helemaal in acute gevallen. En ook ik slik zo nu en dan nog medicijnen voor mijn migraine. Maar het blijft dat medicijnen geen oorzaken oplossen en daar kan een gezonde lifestyle en voeding juist wel mee helpen!

The Kefi Lifestyle

Vincent en ik zijn daarom gestart met een opleiding tot voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Achter de schermen zijn we druk bezig met een website The Kefi Lifestyle en alle andere zakelijke aspecten die daarbij komen kijken. Ook zijn we al bezig met het begeleiden van mensen, zodat we onze pakketten straks nog beter kunnen aanbieden, zodra alles officieel live gaat.

Wat doet de Kefi Lifestyle?

Wat doet de Kefi Lifestyle nou precies? Wij helpen mensen als je last hebt van een opgeblazen buik, migraine of van voedselovergevoeligheden. Samen gaan we dan kijken hoe we door middel van voeding en een gezonde lifestyle jouw klachten en (als je die hebt) medicijnen te kunnen terugdringen. Wil je graag afvallen of denk je dat er gewoon nog op andere punten winst valt te behalen op het gebied van voeding en lifestyle? Ook dat kan via The Kefi Lifestyle.

We gaan hier binnenkort officieel mee starten en zullen dus online onze diensten uitvoeren. Dat is zeker in tijden van corona voor beide partijen fijn ;). Daarbij vond ik het in de tijd dat ik heel erg ziek was ook lastig om naar afspraken te gaan. Vaak had ik de energie er niet meer voor. Dan moest Vincent mij met de auto op een uur rijden brengen. Doet hij natuurlijk met alle liefde, maar voor sommige is dit niet mogelijk. Dus extra fijn voor mensen dat ze gewoon vanuit huis kunnen afspreken.

Onze bedrijfsnaam heeft ook een Grieks tintje: The Kefi Lifestyle. Het Griekse woord kefi staat voor een intens gevoel van geluk, energie en passie!

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Island life op Karpathos #1

Island life op Karpathos #1

Tijd om de eerste update te schrijven over onze island life avonturen als digital nomads op Karpathos! Het begon allemaal op woensdag 6 januari, wat was dat een spannende dag. Midden in corona tijd met beperkte informatie onze vliegreis maken naar Karpathos. Hier ging...

5 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

5 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we massaal dat we van de zomer nog weg mogen. Sommige mensen zouden volgende maand al gaan en kunnen hun reis helaas vergeten. Toch moeten we er maar het...

Griekenland Magazine | Vertrokken naar Karpathos

Griekenland Magazine | Vertrokken naar Karpathos

Afgelopen vrijdag vertelde we het jullie al even via Facebook & Youtube: de winter editie van Griekenland magazine ligt vanaf nu in de winkel en wij staan er in met een ontzettend tof interview! In deze blog willen we je graag wat meer vertellen over hoe het...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.