De beste reistijd voor een bezoek aan Karpathos

Karpathos is net als vele andere Griekse eilanden echt een seizoenseiland. Het is ‘geopend’ van 1 mei tot zo’n half oktober. Uiteraard kun je ook buiten het seizoen gaan, maar houdt er rekening mee dat het dan echt een stuk stiller is en ook heel veel restaurants gesloten zijn. Ook vliegen er in deze periode bijna geen vliegtuigen en zul je via Athene of Rhodos moeten komen. Maar welke reistijd is voor Karpathos nu het beste? Nou dat hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren, ik vertel je wat elke maand bijzonder maakt.

Mei

De maand mei is de eerste maand waarin Karpathos weer echt open is. Alle restaurants zijn weer open en het hele eiland is weer in beweging. In deze maand is het eiland ook nog het groenst, veel groener dan in juli of augustus bijvoorbeeld. Wel moet je rekening houden met een enkele regenbui en ook het water is nog niet echt opgewarmd. Het is tussen de 20 tot 30 graden op het eiland dus je kunt de dagen al prima op het strand doorbrengen!

beste reistijd Karpathos

Juni

De maand juni is toch wel de stilte voor de storm 😉 De maand valt lekker tussen twee vakanties in en is dus heerlijk rustig. Wel is het weer al een stuk beter dan in mei en ook het water is al wat meer opgewarmd. Juni is samen met september voor mij de beste reistijd om naar Karpathos te gaan.

Juli

De duurste maand voor Karpathos is juli. Niet op het eiland zelf hoor, maar de vluchten er naar toe. In Juli vallen natuurlijk de eerste weken van de zomervakantie dus dat zal wel de reden zijn. Juli is verder ook weer een heerlijke maand qua temperatuur en ook voor windsurfen op Karpathos is deze maand – samen met augustus – uitermate geschikt omdat het vaak een stuk harder waait in Afiarti. Daarnaast is juli drukker dan mei en juni, maar wel gezellig druk.

beste reistijd Karpathos

Augustus

Deze maand is het drukst van allemaal. Voor zover je het druk kunt noemen op Karpathos. Uiteraard is het geen Spanje of Turkije, maar toch is voor veel mensen die Karpathos kennen deze maand te druk. Behalve alle toeristen komen in augustus ook veel Amerikaanse Grieken naar Karpathos toe die hun familie en vrienden komen bezoeken. Uiteraard is de temperatuur heerlijk in augustus net als het zeewater.

September

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar september. De zomervakanties zijn voorbij en dus is het een stuk rustiger op Karpathos. Echter is de temperatuur nog heel fijn en ook het zeewater is heerlijk opgewarmd de afgelopen maanden. Overdag ligt de temperatuur zo rond de 25 á 30 graden, wel koelt het ’s avonds iets meer af dus zorg wel voor een trui in je koffer.

Oktober

De maand oktober is qua rust en temperatuur gelijk aan september. Wel heb je in oktober kans op de eerste regenbui, maar dit is meestal pas later in de maand. Tussen de 2e en 3e week van oktober gaan veel rechtstreekse vluchten voor het laatst en het eiland bereidt zich voor om te ‘sluiten’. Dit houdt ook in dat veel restaurants in de loop van oktober zullen sluiten. De laatste ingrediënten worden opgemaakt en dus kan het voorkomen dat niet alle gerechten van de kaart meer te krijgen zijn.

Van welke reistijd geniet jij het meest op Karpathos?

Op de hoogte blijven?

Volg Travel by heart op Facebook of Instagram!

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief