Profit Illias wandeling met Art & Walk

Daar is ‘ie dan: mijn allereerste blog op The Karpathos guide. Meestal is Athina altijd degene die de artikelen schrijf, maar aangezien zij niet meegelopen heeft met de Profit Illias wandeling was het mijn beurt om een blog te schrijven. Geniet ervan!

Afgelopen zomer ben ik samen met Art and Walk wezen wandelen. In de vroege ochtend gingen Athina en ik naar de bakker om vers brood te halen en daarna ben ik door Athina afgezet bij de taxistandplaats in Pigadia. Geen medelijden met Athina trouwens ­čśë Zij ging heerlijk ontbijten bij En Plo en daar werken aan The Karpathos guide.

Ons gezelschap was een gezellige mix van gezelschap uit Denemarken, Cyprus en Nederland. Voordat we echt gingen wandelen zijn we met de auto richting Ahata gereden vanaf daar zijn we de wandeling Profitis Illias gestart. Het eerste stuk begonnen we op laag niveau. We liepen langs allemaal olijfbomen en we hadden een prachtig uitzicht op de dorpjes in de bergen. Nadat we even waren ingelopen was het tijd om te gaan klimmen en kwamen we daadwerkelijk in de bergen terecht. Vanuit hier hadden we een adembenemend uitzicht over Ahata en hebben we zelfs nog een glimp kunnen opvangen van Pigadia!

Wanneer je op de top aankomt zie je eerst een ruïne die uitkijkt op Pigadia. Er staat een mooi traditioneel Grieks kerkje. Aan de achterzijde van de kerk heb je prachtig uitzicht op het strand van Ahata. Op dit punt was het tijd voor een pauze. We hadden een lekker bakkie koffie en een stukje meloen.

De Profit Illias wandeling is zeker een aanrader! Een mooie wandeling die qua niveau niet heel zwaar is. Bedankt Thom en Renate voor deze leuke wandeling, wat kunnen jullie altijd leuke interessante dingen vertellen over het eiland en vooral alles wat er groeit en bloeit!

Meer weten over wandelingen en art workshops? Kijk op de website van Art and Walk.

Profit Illias walk Art and Walk Karpathos
Profit Illias walk Art and Walk Karpathos
Profit Illias walk Art and Walk Karpathos
Profit Illias walk Art and Walk Karpathos

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief