Profit Illias wandeling met Art & Walk

Daar is ‘ie dan: mijn allereerste blog op The Karpathos guide. Meestal is Athina altijd degene die de artikelen schrijf, maar aangezien zij niet meegelopen heeft met de Profit Illias wandeling was het mijn beurt om een blog te schrijven. Geniet ervan!

Afgelopen zomer ben ik samen met Art and Walk wezen wandelen. In de vroege ochtend gingen Athina en ik naar de bakker om vers brood te halen en daarna ben ik door Athina afgezet bij de taxistandplaats in Pigadia. Geen medelijden met Athina trouwens ­čśë Zij ging heerlijk ontbijten bij En Plo en daar werken aan The Karpathos guide.

Ons gezelschap was een gezellige mix van gezelschap uit Denemarken, Cyprus en Nederland. Voordat we echt gingen wandelen zijn we met de auto richting Ahata gereden vanaf daar zijn we de wandeling Profitis Illias gestart. Het eerste stuk begonnen we op laag niveau. We liepen langs allemaal olijfbomen en we hadden een prachtig uitzicht op de dorpjes in de bergen. Nadat we even waren ingelopen was het tijd om te gaan klimmen en kwamen we daadwerkelijk in de bergen terecht. Vanuit hier hadden we een adembenemend uitzicht over Ahata en hebben we zelfs nog een glimp kunnen opvangen van Pigadia!

Wanneer je op de top aankomt zie je eerst een ruïne die uitkijkt op Pigadia. Er staat een mooi traditioneel Grieks kerkje. Aan de achterzijde van de kerk heb je prachtig uitzicht op het strand van Ahata. Op dit punt was het tijd voor een pauze. We hadden een lekker bakkie koffie en een stukje meloen.

De Profit Illias wandeling is zeker een aanrader! Een mooie wandeling die qua niveau niet heel zwaar is. Bedankt Thom en Renate voor deze leuke wandeling, wat kunnen jullie altijd leuke interessante dingen vertellen over het eiland en vooral alles wat er groeit en bloeit!

Meer weten over wandelingen en art workshops? Kijk op de website van Art and Walk.

Profit Illias walk Art and Walk Karpathos
Profit Illias walk Art and Walk Karpathos
Profit Illias walk Art and Walk Karpathos
Profit Illias walk Art and Walk Karpathos


Mozaïek workshop bij Art and Walk

Mozaïek workshop bij Art and Walk

Zin in een creatieve activiteit tijdens je vakantie op Karpathos? Ga voor een mozaïek workshop bij Art and Walk! Afgelopen vakantie deden wij mee met deze workshop. Lees hier meer over onze ervaring. Deze workshop direct boeken? Kijk dan even op deze pagina van Art...

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Wandelen op Karpathos met Art&Walk

Karpathos staat bekend als een perfecte bestemming om te wandelen en niets is minder waar! Zeker in de maanden april, mei en oktober is het fijn om te wandelen. De temperatuur is dan aangenamer en het is lekker rustig op het eiland. Je kunt natuurlijk zelf op avontuur...

Mountainbiken op Karpathos met ION

Mountainbiken op Karpathos met ION

Oktober is aangebroken en eindelijk was het zover om te gaan mountainbiken op Karpathos. Wie ons op Instagram volgt heeft gezien dat dit al eerder gepland was, maar helaas ging het tot 2 keer toe niet door. De eerste keer vanwege de bewolking en de andere keer, omdat...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.