EXITING NEWS over onze droom waarmaken

Oh! Wat ben ik blij dat ik deze blog eindelijk kan publiceren. Afgelopen weekend vierde we Vincent’s verjaardag met een Grieks thema. Een mooi moment om onze familie en vrienden te vertellen over onze Griekse droom die uit gaat komen. Vandaag dus de hoogste tijd om dat nieuws over onze droom waarmaken met de rest te delen!

 

Mijn vader zei altijd tegen mij “Iedereen heeft dromen Athina, maar er zijn maar weinig mensen die hun dromen waar durven maken”. Ik heb zelf gezien hoe hij samen met mijn moeder jarenlange droomde van een huisje op een Grieks eiland en hoe zij deze droom uiteindelijk waar durfde te maken. Dat heb ik altijd heel erg bewonderd. Ook Vincent en ik hebben lange gesprekken gehad over toekomstige dromen en konden ons erg vinden in de uitspraak van mijn vader destijds. Wij willen beide echt iets maken van ons leven, een avontuur aangaan!  Zo begonnen er een paar jaar geleden enkele dromen te ontstaan en we gaan onze droom waarmaken! Het is  allemaal heel snel gegaan, natuurlijk hadden we onze dromen al zo vaak besproken, maar we hadden nooit gedacht dat er eentje zo snel zou uitkomen. Afgelopen maand deed zich echter een kans voor die we niet konden afslaan dus we deden.

 

onze droom waarmaken, ouzo, karpathos

 

Wij hebben een huisje gekocht op Karpathos!

 

Het moment dat we het echt gingen doen kan ik me nog heel goed herinneren. Ongeveer een maandje geleden gingen we naar Naaldwijk om mijn scooter te laten repareren. We hadden verwacht dat we hem de hele dag kwijt zouden zijn, maar het zou maar een uurtje duren, dus besloten we in het dorp even een drankje te doen. We hadden net besteld toen mijn vader mij belde: het huis waar we al een tijdje een oogje op hadden was weer in prijs gedaald. Ja, dan gaat het opnieuw weer allemaal kriebelen en we dachten allebei hetzelfde: deze kans moeten we NU grijpen! Van de een op de andere dag was er contact met de koper en met de bank en na veel contact over en weer kwam het belangrijkste nieuws afgelopen week: de hypotheek was akkoord! Wat een fijn moment was dat voor ons. We gaan het doen, onze droom van een huisje op Karpathos gaat werkelijkheid worden!

 

 

onze droom waarmaken, ouzo, karpathos

 

Waar staan we nu?

De afgelopen maand zijn we dus bezig geweest met het bod en het aanvragen van de hypotheek en zoals ik al zei heeft de bank nu akkoord gegeven voor de hypotheek. Nu is het eigenlijk wachten tot al het papierwerk in orde is. Er komt veel meer papierwerk kijken bij een huis in het buitenland. Gelukkig heeft mijn vader er al veel verstand van en regelt hij veel voor ons (thanks pap!). We gaan er vanuit dat we zeker nog 1 á 2 maanden bezig zijn met alles te regelen en daarna zal dan de overdracht officieel plaats gaan vinden. Spannend!

 

Gaan jullie dan nu al weg?

Nee zeker niet! Zie het gewoon als een vakantiehuisje. We blijven gewoon in Nederland wonen en werken, maar de vakanties gaan we dus lekker op Karpathos doorbrengen en dan zien we wel hoe de toekomst loopt. Misschien blijven we hier, misschien gaan we ooit half/half wonen. We zien het wel. Aan het huisje moet nog wel het e.e.a. gebeuren, dus de eerste vakantie wordt niet alleen relaxen, maar ook veel klussen. We willen namelijk zoveel mogelijk zelf doen, het moet echt ons project worden. We hebben er heel veel zin in!

 

 

Tot zo ver even ons fantastische nieuws. Er gaan in de loop der tijd meer blogjes komen over ons huisje & meer! 

 

Keep in touch!

Op de hoogte blijven? Je kan me volgen via Facebook of Instagram!

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief