We gaan voor lange tijd naar Karpathos!

Yess! Je leest het goed. Vincent en ik hebben de knoop doorgehakt en we gaan onze langgekoesterde droom achterna: we gaan naar ons fijnste Griekse eiland: Karpathos! Lees vooral verder als je meer wilt weten 🙂

Wat zijn de concrete plannen?

Eerlijk, ons plan stond al een tijdje in de kinderschoenen. We hadden maanden geleden al het idee om – als alles lukte – in 2021 naar Karpathos te gaan voor een paar maanden. Toch gaf zo’n 4 weken geleden voor ons de doorslag. Onze vakantie naar Karpathos ging in september niet door, door corona en we waren het zo zat. Stom corona! En daarbij wilde we gewoon heel graag van start als ondernemers (daar over later in dit artikel meer). Waar je zou verwachten dat we voor april zouden kiezen om naar Karpathos te gaan (logisch, was ook eerst ons plan. Het is er dan lekker weer) hebben we daarom besloten om in per januari onze baan in loondienst op te zeggen en te starten aan onze ondernemers journey. En waarom dan niet gelijk naar Karpathos?

Binnen 3 dagen hadden we alles in ons hoofd bedacht en waren we er zeker van. Diezelfde week namen we beide ontslag (per januari) en onze beste vrienden zijn uiteraard ook al op de hoogte. Kerst en oud&nieuw vieren we nog lekker hier en ergens in januari gaan we voor een paar maanden vertrekken naar Karpathos.

Voor nu zijn we veel dingen aan het regelen. Druk bezig met de opstart van ons eigen bedrijf, maar ook The Karpathos guide ben ik nog verder aan het aanpassen. Daarnaast moeten we ook kijken naar andere zaken die we moeten regelen zoals een extra lange reisverzekering (de meeste zijn namelijk maar voor 6 weken achterelkaar). Ook de auto zorgt voor extra kosten hier en meenemen is geen optie (veel te duur) dus hebben we deze alvast verkocht. Scheelt geld en als we eenmaal terug zijn in Nederland kijken we wel weer voor een nieuwe, al rijden we er nauwelijks in. Een drukke, maar super leuke periode dus dit!

Karpathos zonsondergang Arkassa

Onze ondernemers journey

Vincent en ik hebben al heel lang een interesse voor een gezonde lifestyle. In 2016 raakte ik (op een gezonde manier, geen dieet of mezelf verhongeren!) 14kg kwijt. Vincent is daarnaast ook al heel lang bezig met lezen, leren over een gezonde lifestyle op allerlei fronten. De laatste jaren zijn we echter steeds meer bezig geweest met voeding en een gezonde lifestyle als medicijn. Dat begon toen ik enkele jaren geleden chronisch ziek werd en ik van ziekenhuis naar ziekenhuis moest voor onderzoek. Ik kreeg allerlei onnodige medicijnen zoals antibiotica en anti depressive om te testen en dat zonder dat er een oorzaak gevonden kon worden.

Begrijp ons niet verkeerd. Medicijnen kunnen zeker helpen, helemaal in acute gevallen. En ook ik slik zo nu en dan nog medicijnen voor mijn migraine. Maar het blijft dat medicijnen geen oorzaken oplossen en daar kan een gezonde lifestyle en voeding juist mee helpen!

Vincent en ik zijn daarom gestart met een opleiding tot voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Achter de schermen zijn we druk bezig met een website en alle andere zakelijke aspecten die daarbij komen kijken. Ook zijn we al bezig met het begeleiden van mensen, zodat we onze pakketten straks nog beter kunnen aanbieden zodra alles officieel live gaat.

Wanneer je onze hulp in kunt schakelen? Denk bijvoorbeeld aan mensen die reuma, pcos, overgangsklachten of darmklachten hebben. Samen gaan we dan kijken hoe we door middel van voeding en een gezonde lifestyle jouw klachten en (als je die hebt) medicijnen te kunnen terugdringen. Wil je graag afvallen of denk je dat er gewoon nog op andere punten winst valt te behalen op het gebied van voeding en lifestyle? Ook dat kan via The Kefi Lifeestyle.

We gaan hier binnenkort officieel mee starten en zullen dus online werken. Dat is zeker in tijden van corona voor beide partijen fijn. Daarbij vond ik het in de tijd dat ik heel erg ziek was ook lastig om naar afspraken te gaan, omdat ik vaak de energie er niet voor had. Dan moest Vincent mij met de auto op een uur rijden brengen. Doet hij natuurlijk zonder klagen, maar voor sommige is dit niet mogelijk. Dus extra fijn voor mensen dat ze gewoon vanuit huis kunnen afspreken met ons.

Onze bedrijfsnaam is trouwens ook weer lekker met een Grieks tintje: The Kefi Lifestyle. Onze visie is namelijk een gezonder leven met kefi (geluk, happiness) creëren voor zoveel mogelijk mensen!

Heb je vragen? Stel ze hieronder! Uiteraard komen er 1 of meerdere blogs met tips als jij ook voor een paar maanden naar het buitenland wilt en dan kan ik deze onderwerpen meenemen in deze blog!

Onze reis volgen? Je kunt ons vinden op Facebook en Instagram.Island life op Karpathos #1

Island life op Karpathos #1

Tijd om de eerste update te schrijven over ons avontuur als digital nomads op Karpathos! Woensdag 6 januari was de spannende dag. We vlogen van Amsterdam naar Athene om 2 dagen later naar Karpathos door te vliegen. Ik wil niet teveel uitweiden over de hele corona...

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we massaal dat we van de zomer nog weg mogen. Sommige mensen zouden volgende maand al gaan en kunnen hun reis helaas vergeten. Toch moeten we er maar het...

7 boeken die je moet lezen als je van Griekenland houdt

7 boeken die je moet lezen als je van Griekenland houdt

Eerlijk toegegeven, wanneer wij in Nederland zijn lezen we niet zo veel. Zeg gerust nooit. Nouja, Vincent af en toe als hij op reis gaat voor zijn werk, wel zo handig in het vliegtuig of 's avonds in het hotel. We maken er simpelweg gewoon geen tijd voor. Wanneer we...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.