Update #5 | Klussen aan ons Griekse huis

Met een Grieks huis in ons bezit was afgelopen vakantie niet alleen vakantie vieren. Elke ochtend moest er geklust worden en ’s middags gingen we naar het strand. Klink misschien wat minder leuk, maar zo zagen wij het totaal niet! Het is echt heel leuk om aan je eigen ‘project’ te werken kan ik je vertellen 😉

Mijn ouders waren al een beetje begonnen voordat wij er waren, maar er was een ding dat als eerste moest gebeuren: opruimen. We hebben het huis met alles er op en er aan gekocht. De vorige eigenaar had waardevolle spullen een paar jaar terug al mee naar huis genomen, maar de rest stond allemaal nog in het huis. Denk aan een Game cube, douche artikelen, slaapzakken etc. We hebben het hele huis leeggegooid en alles buiten gezet en zijn toen gaan uitzoeken wat weg kon en wat niet. Vincent heeft 3 containers langs de weg gevuld met troep, zoveel stond er in het huis! Wat vond ik het vies zeg om het huis te ontdoen van zoveel troep. Ik had geen idee dat ik smetvrees had, maar dat kwam toch een beetje naar boven 😉 Toch hebben we ook wel dingen kunnen bewaren zoals douche producten die nog volledig schoon en in het plastic zaten en ook dingen voor in de keuken zoals verpakte schilmesjes hebben we bewaard. Oh en er waren bijvoorbeeld ook gewoon nog lakens die nog in het plastic zaten! Dat zijn toch handige dingen om te bewaren. Nadat alles het huis uit was en we alleen de spullen hadden gewaard die we wilde bewaren hebben we het huis schoongemaakt.

Klussen Griekse huis - Karpathos

Dit is een dus de roze kant van het huis 😉

Toen we nog niet op het eiland waren heeft Fotis Spanos het houtwerk voor ons vervangen op het balkon. Het hout was zo verrot dat je zomaar door het balkon had kunnen vallen, niet goed dus! Ook het zijraam op het balkon is vervangen. De vorige bewoners hadden deze dichtgekit en er zaten raamstickers op van mozaïek om te voorkomen dat de buren (mijn ouders 😉 ) naar binnen konden kijken. Omdat de kit en de stickers er niet meer af te krijgen waren, hebben we het gehele raam met glas ook laten vervangen.

Klussen Griekse huis - Karpathos
Op de 4e dag van onze vakantie kwam de schilder om ons huis te verven. We hebben zelf verf gehaald bij een verfzaak in Pigadia, waar de schilder vervolgens mee aan de slag kon. Helaas verliep het schilderen even wat anders dan gepland (wel weer lekker Grieks natuurlijk..). Toen de schilder eenmaal was begonnen vonden Vincent en ik de kleur al behoorlijk roze en dat bleek terecht, want we kwamen er halverwege achter dat de verfwinkel twee verschillende kleuren verf had meegegeven. Wel stond op allebei de potten dezelfde code van de kleur die we hadden uitgezocht, maar één pot was dus verkeerd. Wij in paniek, de schilder in paniek en mijn vader was er met de auto vandoor dus we konden ook niet even naar de hoofdstad rijden om langs de verfwinkel te gaan. Toen dat uiteindelijk wel kon zijn Vincent en mijn vader naar de winkel in kwestie gegaan. Van de eigenaar kregen wij en de schilder de schuld voor het niet checken van de verf. Oké, ja dat hadden we misschien moeten doen, maar hij verkoopt de verf, hij had het moeten checken! Uiteindelijk bleek dat de paarse tube in de machine op was, maar dat het systeem dat niet had aangegeven. Bij de eerste pot is het nog goed gegaan, maar bij de tweede ontbreekt de paars en vandaar dat deze kleur meer roze is. Uiteindelijk was het nogal een gedoe, de schilder zag het niet zitten om alles opnieuw te verven en wij zouden daar dan ook extra voor moeten betalen. We hebben daarom ervoor gekozen om twee kanten van het huis waar de schaduw het meest opstaat, roze te houden. De andere twee kanten – waaronder de voorkant – zijn wel de lila kleur geworden die we hadden uitgekozen. Je ziet niet heel veel verschil, alleen als de zon er vol op staat, maar het is verder voor ons geen probleem.

In middels zij we weer wat dagen verder en hebben we een nieuwe verfwinkel gevonden. Hij is dichterbij én wat worden we hier goed geholpen zeg. We zijn er de rest van de vakantie geweest voor allerlei dingen (het is echt zo’n kleine Hornbach). Het personeel is heel aardig, ze helpen je goed en het is een schone en geordende zaak. We hebben hier nog meer verf gehaald en ook nog wat kwasten, schuurpapier en draad voor de elektra.

Klussen Griekse huis - Karpathos
De dagen die daarop volgden hebben mijn vader en Vincent het hout geschuurd en in de lak gezet. Nu ziet het er een stuk mooier uit en is het hout beter beschermd. Mama en ik hebben in tussen nog meer schoongemaakt en opgeruimd. Zo zijn de bedden nu ook netjes opgemaakt en is de keuken met alle benodigdheden opnieuw ingericht. Daarna zijn we verder gegaan met het verven van de tafels en stoelen. Ze zagen er gewoon normaal uit, maar we vonden een Grieks kleurtje toch veel leuker. We hebben nu één wit en één blauwe tafel en de stoeltjes hebben we ook blauw geverfd. Wat een verschil zeg, het ziet er nu echt heel gaaf uit!

Klussen Griekse huis - Karpathos

Klussen Griekse huis - Karpathos

Klussen Griekse huis - Karpathos
Vincent en ik zijn ook bezig geweest met het verven van de voegen op het balkon (in augustus gaan we beginnen met de voegen rondom het huis, maar die moeten eerst opgevuld worden) en met mijn moeder heb ik gordijnen gemaakt voor bij ons bed en voor het raam op het balkon. En ohja, we hebben ook nog een hele klus gehad aan het schoonmaken van de andere ramen en het verwijderen van het kit wat daar op zat (Wie kit er in godsnaam ramen dicht in een warm land?!).

Klussen Griekse huis - Karpathos

Zo, dat was een lang verhaal! Je ziet dat we al onwijs veel hebben gedaan en het resultaat mag er ook echt wezen, we zijn heel trots! Hoewel we veel gedaan hebben, staan er nog wel dingen op de planning, je blijft in een huis toch altijd wel bezig, maar in grote lijnen is het huis nu wel ‘af’.

Lees ook mijn reisdagboek van Karpathos 2018

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via FacebookInstagram en Pinterest.

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief