Update #3 | Ons huis in Griekenland + wat moet er nog aan gebeuren?

Veel mensen in onze omgeving hebben het de laatste tijd weer gevraagd “Goh, is dat huis in Griekenland nu al van jullie?” Eindelijk kunnen we een duidelijker antwoord geven dan “Nee, we zijn er nog mee bezig”. Er is namelijk een datum gepland om te gaan tekenen en alles te verzorgen: 23 april! Dat gaat nu dus wel snel, dat is namelijk al over 5 dagen. Heerlijk! Eindelijk! We hebben er zo lang op moeten wachten, maar gelukkig is het einde nu écht in zicht. En natuurlijk heel fijn dat het nog even voor onze vakantie is geregeld allemaal, want we willen graag aan de slag over drie weken.

 

Wat moet er allemaal gebeuren in ´t huis?

Hoewel het huis er niet slecht aan toe is, zijn er wel wat dingen die direct moeten gebeuren zodra het officieel van ons is. Sommige klussen besteden we uit en zullen direct gedaan worden zodra de overdracht heeft plaatsgevonden. Er zijn ook wat zaken zoals verven en opruimen/schoonmaken die we natuurlijk gewoon zelf kunnen doen, dus daar gaan we mee aan de slag zodra we er zijn.

 

huis in Griekenland

 

Houtwerk

Het huisje heeft boven een groot balkon en omdat het hout de laatste jaren niet is bijgehouden, is het zo gaan rotten dat we het wel moesten vervangen. We gaan dit natuurlijk niet zelf doen. Direct nadat er is getekend gaat een man voor ons het houtwerk verzorgen. Behalve het balkon wordt ook het grote zijraam volledig vervangen inclusief de ruiten. De ruiten waren namelijk volgeplak met een bepaald folie van mozaïek (om te voorkomen dat de buren naar binnen konden kijken). Echter is dit spul zo hardnekkig, dat het niet meer van de ramen af te krijgen is.

 

Verven

Net zoals bij het houtwerk is het huis de laatste jaren ook niet meer geverfd. We zullen dus het hele huis opnieuw moeten verven. Gelukkig hoeven we niet zelf te ladder op, want er zijn een aantal super fijne mensen die dit voor ons willen doen. Zij doen ook altijd het huis van mijn ouders en dat ziet er prachtig uit. Het huis is oorspronkelijk een beetje huidskleurig (zoals de fout hierboven, deze is van heel wat jaartjes terug), daarna is het voor lange tijd roze geweest, maar wij gaan voor een andere kleur kiezen. We willen het huis graag een beetje lila paars hebben, wat mooi past met de andere huisjes. Wat we wel zelf gaan verven is het terras boven en zeg maar de witten vlakken tussen de stenen die om het huis heen liggen. Dan ziet het er straks weer als nieuw uit. 🙂

 

Schoonmaken

Het huis is heel lang onbewoond geweest (op enkele huurders na, maarja huurder zijn helaas ook niet altijd netjes..) dus moeten we het huis flink schoonmaken. Daarnaast krijgen we het huis inclusief inboedel en we weten van de oude eigenaren dat er nog heel veel spullen van hen liggen. We zullen dus ook moeten kijken of er dingen zijn die we kunnen bewaren en welke dingen er weggegooid zullen worden.

 

We hebben er onwijs veel zin in! Over 2,5 week gaan we er samen met mijn ouders naar toe en gaan we behalve genieten van de vakantie ook lekker aan de slag met ons huis. 🙂

 

 

Blijf op de hoogte!

Volg Travelbyheart.nl via FacebookInstagram en Pinterest.

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief