Ultieme cheat meal nodig? Eet lukumades in Athene!

Vergeet de Mac Donalds, Dunkin’ Donuts en Ben&Jerry’s. Voor de ultieme cheat meal ga je naar Athene! De ultieme cheat meal is namelijk by far de traditionele Griekse lukumades. En de allerlekkerste kun je dus eten in Athene. Deze snack is zo goddelijk (…en zo slecht, maar dat terzijde) dat ‘ie zeker weten op je lijstje moet staan. Wil je weten wat lukumades zijn? Lees gauw verder!

 

Lukumades

 

Wat zijn lukumades?

Het valt me op dat we allemaal weten dat churros uit Spanje komt en dat Italië bekend staat om zijn ijs. Maar er zijn maar weinig mensen die van de Griekse lukumades hebben gehoord. En dat is zo onterecht, want het is genieten! Maar wat is het nu precies? Je kan lukumades eigenlijk een beetje vergelijken met oliebollen, maar dan kleiner en zonder krenten of rozijnen. De lukumades worden gemaakt van een bepaald soort deeg waarna er bolletjes van worden gemaakt welke vervolgens  worden gefrituurd. De originele lukumades worden geserveerd met honing en kaneel.

 

LUKUMAΔΕΣ in Athene

Midden in de gezellige Plaka in Athene vind je het lukumades café. Echt een super leuk tentje op het eerste opzicht! De tent is heel open en je ziet direct hoe alles wordt gemaakt. Je kan binnen zitten, maar in het straatje staan ook allemaal picknickbankjes waar je plaats kan nemen. Gezellig dus 🙂 Maar belangrijker: hoe zit het met die lukumades? Nou, die serveren ze hier dus en niet alleen het originele recept. Je kan ze namelijk ook laten vullen. Met bananen crème of praline. En je kunt er witte chocolade saus, Oreo kruimels of praline overheen laten doen. Oh en je kunt ook nog een flinke bol ijs er bij nemen. Bijvoorbeeld Kinder Bueno of Nutella. En bij je lukumades neem je natuurlijk een Frappe of een typisch Griekse koffie! Lust je geen koffie? Geen paniek. Ze hebben ook gewoon thee of water of bier.

 

Lukumades

 

En die calorieën?

Ja, dat zijn er veel te veel. Maar wel lekker 😉 Gokje doen? Ik denk dat je met de portie op de foto hierboven zo’n 1200 calorieën in één keer naar binnen gooit. Ach, Ik heb geleerd dat je van een dag te veel eten niet gelijk dik wordt. Dus lekker eten. Ben jij van plan ze te gaan proberen?

 

Keep in touch!

Zullen we gezellig contact houden? Dat kan via mijn Facebook of Instagram!

You’ll like this too!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalimera! Welkom bij the Karpathos guide. Dit is jouw online guide naar het Griekse eiland Karpathos. Lees hier over onze favorieten plekjes en tips voor een onvergetelijke vakantie naar Karpathos. Ook vertellen we je hoe het leven op een Grieks eiland is. Enjoy!

Nieuwsbrief