Island life op Karpathos #1

Tijd om de eerste update te schrijven over ons avontuur als digital nomads op Karpathos! Woensdag 6 januari was de spannende dag. We vlogen van Amsterdam naar Athene om 2 dagen later naar Karpathos door te vliegen. Ik wil niet teveel uitweiden over de hele corona situatie. Het is een situatie met een mega negatieve vibe en dat soort vibes kan je beter zoveel mogelijk bannen uit je leven. Ik kan kort zeggen dat er op het eiland weinig tot niets aan de hand is (code groen hier), maar de regels (want die gelden voor heel Griekenland) wel heel streng zijn. Het naleven hiervan is op het eiland een anders verhaal.

De afgelopen weken zijn we vooral bezig geweest met wat praktische zaken. Boodschappen doen en er moest hout komen voor de openhaard. Ook hadden we tot voorheen geen internet in het huis, dat moeten we nu regelen. Helaas gaat dat allemaal niet zo snel. We wachten nog op werklui uit Rhodos die voor ons de kabels gaan doortrekken en dan moet het internetkastje nog in het huis geplaatst worden. Ze verwachten dat ze misschien volgende week langskomen.. we gaan het zien. Tot nu toe werken we via een mobile hotspot, maar dat betekent wel heel zuinig zijn op met de data, we zijn erg beperkt hierin.

Verder zijn we ook direct gaan klussen. Daar over laten meer een andere rubriek. Iets met ‘klussen op Karpathos’ ofzo 😉 We hebben ons traditionele Griekse bed eruit gehaald en daar nu een nieuwe slaapplek gemaakt. Ook hebben we voor Vincent een mooi bureau gemaakt waar de computer kan staan. Die computer kwam via een pallet vanuit Nederland. Samen met nog 100 andere spullen. Ongeveer 1,5 week nadat we zelf op het eiland aankwamen.

En dan is er nog ons eigen bedrijf. We zijn onlangs The Kefi Lifestyle begonnen. Vincent is orthomoleculair therapeut en ik voedingsdeskundige. We geven online voedingsadvies. Weg met vage klachten en voeding als medicijn daar staan we voor. We doen dit dus online, wat ideaal is want dat maakt dat we niet locatie afhankelijk zijn!

Vooral binnen bezig dus met allerlei dingen. We proberen wel zoveel mogelijk te wandelen buiten als het lekker weer is. Het is super wissel vallend het weer. De ene dag is het 8 graden en dan ineens weer 18. Ik heb het wel al één keer aangedurfd om het water in te gaan (zie foto hieronder 😉 ). Het was koud!! Maar als je eenmaal door bent is het voor eventjes wel te doen.

Voor nu was dit even de update. We hopen snel op internet zodat we ook via social media meer kunnen delen 🙂 Bye!

View Karpathos
Afiartis Karpathos

Island life

Benieuwd hoe wij leven op dit prachtige Griekse eiland? Volg ons op Instagram! We delen persoonlijke stories over wonen en werken op een Grieks eiland. En onze feed staat natuurlijk vol met heerlijke Griekse plaatjes en tips. Enjoy!We gaan voor lange tijd naar Karpathos!

We gaan voor lange tijd naar Karpathos!

Yess! Je leest het goed. Vincent en ik hebben de knoop doorgehakt en we gaan onze langgekoesterde droom achterna: we gaan naar ons fijnste Griekse eiland: Karpathos! Lees vooral verder als je meer wilt weten 🙂 Wat zijn de concrete plannen? Eerlijk, ons plan stond al...

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

6 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we massaal dat we van de zomer nog weg mogen. Sommige mensen zouden volgende maand al gaan en kunnen hun reis helaas vergeten. Toch moeten we er maar het...

7 boeken die je moet lezen als je van Griekenland houdt

7 boeken die je moet lezen als je van Griekenland houdt

Eerlijk toegegeven, wanneer wij in Nederland zijn lezen we niet zo veel. Zeg gerust nooit. Nouja, Vincent af en toe als hij op reis gaat voor zijn werk, wel zo handig in het vliegtuig of 's avonds in het hotel. We maken er simpelweg gewoon geen tijd voor. Wanneer we...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.