Island life op Karpathos #1

Tijd om de eerste update te schrijven over onze island life avonturen als digital nomads op Karpathos! Het begon allemaal op woensdag 6 januari, wat was dat een spannende dag. Midden in corona tijd met beperkte informatie onze vliegreis maken naar Karpathos. Hier ging nu echt ons avontuur beginnen!

Ons tocht naar Karpathos

We vertrokken van Amsterdam naar Athene, voor onze tussenstop. Hier moesten we 2 dagen wachten om vervolgens door te vliegen naar Karpathos. Ik wil niet teveel uitweiden over de hele corona situatie. Het is een situatie met een mega negatieve vibe en dat soort vibes kan je beter zoveel mogelijk bannen uit je leven. Maar wil je de laatste update over corona dan vind je dat op de link.

Op het eiland is er weinig tot niets aan de hand. Voorlopig is Karpathos gekenmerkt met code groen. maar de regels zijn wel veel strenger dan in Nederland. Het naleven hiervan is op het eiland een ander verhaal.

Eerste weken van island life

De afgelopen weken zijn we vooral bezig geweest met wat praktische zaken. Boodschappen doen en het regelen van hout voor de openhaard. Ook hadden we tot voorheen geen internet in het huis, dat moesten we nu toch echt eens gaan regelen 😉 . Helaas gaat dat allemaal niet zo snel. We wachten nog op een team uit Rhodos die voor ons de kabels gaan doortrekken. Als dit is uitgevoerd moet het internetkastje nog in het huis geplaatst worden door het team van het eiland zelf. Ze verwachten dat ze misschien volgende week langskomen.. we gaan het zien. Tot nu toe werken we via een mobile hotspot, maar dat betekent wel heel zuinig zijn op de data.

Starten met klussen

Verder zijn we ook direct gaan klussen. Daar over laten meer in een andere rubriek. Iets met ‘klussen op Karpathos’ ofzo 😉 We hebben ons traditionele Griekse bed eruit gehaald en daar nu een nieuwe slaapplek van gemaakt. Ook hebben we voor Vincent een mooi bureau gemaakt, waar de computer staat. Die computer kwam via een pallet vanuit Nederland zo’n 1,5 week, nadat wij zelf arriveerde op Karpathos. De pallet was volledig vol gegooid met allerlei spullen!

Karpathos Pyles

Eigen online bedrijf

En dan is er nog ons eigen online bedrijf. We zijn onlangs The Kefi Lifestyle begonnen. Vincent is orthomoleculair therapeut en ik voedingsdeskundige. We geven online voedingsadvies, helpen mensen van hun vage klachten af te komen en gebruiken voeding als medicijn. Dit allemaal doen we dus online, wat ideaal is, want dat maakt dat we niet locatie afhankelijk zijn!

Bewegen schiet er wel eens in

Vooral binnen bezig dus met allerlei dingen. We proberen wel zoveel mogelijk te bewegen door te wandelen als het lekker weer is. Maar helaas is het super wissel vallend weer dat het er wel eens inschiet. De ene dag is het 8 graden en dag ineens weer 18 graden. Ik heb het wel al één keer aangedurfd om het water in te gaan (zie foto hieronder 😉 ). Het was koud!! Beetje cliché maar als je er eenmaal door heen bent, is het voor eventjes wel te doen. Maar echt lekker kan je het niet noemen.

Voor nu was dit even de update. We hopen snel op internet zodat we ook via social media meer kunnen delen 🙂 Bye!

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

We gaan op sabbatical naar Karpathos!

We gaan op sabbatical naar Karpathos!

Yess! Je leest het goed. Vincent en ik hebben de knoop doorgehakt. We nemen een sabbatical. Voor lange tijd gaan we naar Karpathos: yes! Wat zijn de concrete plannen? Eerlijk, ons plan stond al een tijdje in de kinderschoenen. We hadden maanden geleden al het idee om...

5 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

5 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we massaal dat we van de zomer nog weg mogen. Sommige mensen zouden volgende maand al gaan en kunnen hun reis helaas vergeten. Toch moeten we er maar het...

Griekenland Magazine | Vertrokken naar Karpathos

Griekenland Magazine | Vertrokken naar Karpathos

Afgelopen vrijdag vertelde we het jullie al even via Facebook & Youtube: de winter editie van Griekenland magazine ligt vanaf nu in de winkel en wij staan er in met een ontzettend tof interview! In deze blog willen we je graag wat meer vertellen over hoe het...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.