5 manieren om de Karpathos vibes in huis te halen!

Wat een vreemde tijd hé! Zitten we in januari nog af te tellen naar onze vakantie(s) naar Karpathos en nu hopen we massaal dat we van de zomer nog weg mogen. Sommige mensen zouden volgende maand al gaan en kunnen hun reis helaas vergeten. Toch moeten we er maar het beste van maken en dus halen we de Karpathos summer vibes naar ons huis in Nederland. Hier onze tips! Enjoy!

#1 Start de dag met een Grieks ontbijt

Start jouw dag in Griekse stijl door de tijd te nemen om een Grieks ontbijt op tafel te toveren. Onze favoriet is de Griekse yoghurt bowl. Deze Griekse bowl kun je makkelijk zelf samenstellen, maar is O, zo lekker! Neem wat Griekse kwark, honing, walnoten en fruit naar keuze en je bent al klaar. Je kunt ook nog een frappe maken als extra Griekse touche. Enjoy!

#2 Maak een Karpathian memory wall zoals ons

We hebben een hele tijd tegen een lege, witte slaapkamermuur aangekeken. Niet echt iets om vrolijk van te worden en daar wilde we dan ook snel wat aan veranderen. We zaten te denken aan een memory wall met foto’s van Karpathos. In plaats van dit kant-en-klaar te kopen hebben we ‘m zelf gemaakt (TIP: direct een leuk karwei nu je toch in quarantaine zit!).

Wat je nodig hebt:

  • Een grote plattegrond van jouw eiland (in ons geval dus Karpathos). Wij hadden een A0 formaat.
  • Schaar
  • Poster buddies of schilderstape
  • Muurverf
  • Acrylkwast
  • Onze favorieten foto’s

Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan! Knip het eiland uit zodat je als het ware een sjabloon van het eiland creëert. Plak deze met poster buddies of schilderstape op de juiste plek op jouw muur. Vervolgens is het tijd om het eiland te verven. Dit werkt het beste met een acrylkwast van de bouwmarkt. Probeer niet te verven van boven naar beneden zoals je gewend bent, hierdoor kun je namelijk gemakkelijk uitschieten en dat zou zonde zijn. Het beste is om als het ware aan te stippen en dan dus het hele eiland.

Zodra je het hele eiland op de muur hebt geverfd is het tijd om te wachten totdat het droog is, vervolgens kun je het sjabloon voorzichtig van de muur af halen. En dan rest er nog één ding: je favorieten foto’s ophangen! Wij deden dit ook met poster buddies, zodat we ze er makkelijk af konden halen en wisselen. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om het met behanglijm vast te plakken.

Karpathos memory wall

#3 Maak je eigen ouzo milkshake

Toegegeven, hij zal nooit hetzelfde samen als bij Skala, maar toch is het leuk en lekker om je eigen ouzo milkshake te maken! Neem wat ouzo, vanille ijs en melk, doe het in een blender en drinken maar!

#4 Muziek aan!

Muziek brengt zoveel mooie herinneringen naar boven. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld Liefs uit Londen, My Number one en So Fine. Ook vele nummers die in de Stema bar worden gedraaid staan in mijn lijstje van vakantie hits.

Inspiratie nodig? Luister onze Spotify lijst met Karpathos vibes!

#5 Kook een Grieks diner of haal af bij de lokale Griek

Helaas kunnen we niet meer uiteten, maar we kunnen er thuis ook een gezellig etentje van maken! Zo bestelde wij afgelopen week bij de Griek in het dorp voor een heerlijke gyrosschotel inclusief stokbrood, salade en frietjes (en eigen wijn natuurlijk 😉 . Liever zelf koken kan natuurlijk ook! Ga voor spanakopita of een heerlijke moussaka. Kali Orexi!

Dit waren ze dan! Onze tips om Karpathos in huis te halen. Nog meer genieten van de Karpathos vibes? Kijk onze Karpathos travel video van vorig jaar terug. Voor nu take care en hopelijk tot snel allemaal op Karpathos!

Athina - The Karpathos guideWat leuk dat je van plan bent om naar het Griekse eiland Karpathos te zijn. Op deze blog vertel ik je graag alles over dit mooie plekje. Enjoy!

Art and Walk Tours

Book Your Stay!

Booking.com

Karpathos reisgids

Heb jij onze Karpathos reisgids al gescoord? Deze digitale reisgids neem je overal makkelijk mee naar toe en bestaat uit 80 pagina’s met al onze tips, hotspots en favorieten plekjes van karpathos.

Zo weet jij precies welke highlights je niet mag missen.

E-book Karpathos reisgids The Karpathos guide

Volg ons op Instagram!

Op onze Instagram @thekarpathosguide plaatsen we regelmatig mooie foto’s en delen we nieuwe tips. Volg ons en blijf op de hoogte van ons Karpathos avontuur!

Vergeet jouw Karpathos moment niet te delen met de hashtag #thekarpathosguide.

 

Luister onze podcast!

Als verlengde van ons bedrijf The Kefi Lifestyle hebben we onze eigen podcast. Hier bespreken we naast zaken rondom voeding en leefstijl ook over Karpathos en hoe het leven op een eiland is. Je luistert ‘m via Spotify, Itunes, Deezer of Castbox. Enjoy!

Island life op Karpathos #1

Island life op Karpathos #1

Tijd om de eerste update te schrijven over onze island life avonturen als digital nomads op Karpathos! Het begon allemaal op woensdag 6 januari, wat was dat een spannende dag. Midden in corona tijd met beperkte informatie onze vliegreis maken naar Karpathos. Hier ging...

We gaan op sabbatical naar Karpathos!

We gaan op sabbatical naar Karpathos!

Yess! Je leest het goed. Vincent en ik hebben de knoop doorgehakt. We nemen een sabbatical. Voor lange tijd gaan we naar Karpathos: yes! Wat zijn de concrete plannen? Eerlijk, ons plan stond al een tijdje in de kinderschoenen. We hadden maanden geleden al het idee om...

Griekenland Magazine | Vertrokken naar Karpathos

Griekenland Magazine | Vertrokken naar Karpathos

Afgelopen vrijdag vertelde we het jullie al even via Facebook & Youtube: de winter editie van Griekenland magazine ligt vanaf nu in de winkel en wij staan er in met een ontzettend tof interview! In deze blog willen we je graag wat meer vertellen over hoe het...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.